Пампорово - ски сезон 2015/16

• 19 934
  • 130
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, някой може ли да ме ориентира възможно ли е да стигна пеша от Хотел Орфей до К-с Манастира.Миналата година бяхме в Манастира и близо до комплекса имаше една детска писта, подходяща за моя мъник.  Тази година мислим да бъдем в Орфей, но не познавам Пампорово добре и не знам дали около Орфей има детска писта.За това се чудих, ако ни се наложи да отидем от х-л Орфей до пистата край Манастира дали ще успеем пеша. Google maps ми го дава около 30 миН.  пеша. Моля по запознатите с курорта да ми кажат дали това е възможно.
deni_aa, а би ли споделила дали останахте доволни от к-с Манастира?Има ли наблизо хубави местенца за обяд и вечеря?
Благодаря! bouquet

# 61
  • Стара Загора
И аз ще бъда доволна ,ако deni_aa , сподели !!  Hug Hug
И ние ще ходим там .

# 62
  • Варна
В момента сме в хотел Ива и Елена.
Много сме доволни.
Перфектна локация.
В хотела е не просто топло, а направо горещо, дори нощем трудно спим. Наложи се да обличам само полите и роклите и то с голи крака да бъда и да зарежа клиновете и панталоните, а съм много зиморничава.
Две съществени забележки към хотела :
Черният хляб на закуска първата сутрин беше мухлясъл, а пълнозърнесрите хлебчета са чупи зъби. Синът ми не се е оплаквал от белия хляб.
Пак на закуска краставиците са от миналата година май. На обед и вечеря няма никакъв проблем с качеството на зеленчуците.
Водата в джакузито е хладка. И другите гости на хотела мислеха като мен. Мирише странно. Някои казват на препарат, други на мухъл.
Първият ден утрепах успешно гигантска хлебарка в спа-то. Във Варна не съм виждала в такива размери.
До днес не се е налагало да използвам отново чехълът-убиец пак. Ще видим довечера.
Не знам къде е хотел Орфей, за да помогна на горното питане.
Ако някой се интересува от още информация. Насреща съм.

# 63
Дами, къде има по-изгодни ски ( с обувки, щеки ) - за окоо 15-20 лв ?
До Снежанка (кулата) само с лифт ли се стига ?

След няколко дни ще мога и аз да докладвам как е малкото хотелче, което запазих  : ))

# 64
  • Варна
До кулата само с лифт.
Горе не видях никакви коли, нито път.

# 65
До кулата само с лифт.
Горе не видях никакви коли, нито път.

А от къде се качваш на лифта, който води до кулата? Близо ли е до к-с Манастира?

# 66
  • София
Манастира е на Студенец.
Оттам има четириседалков лифт за Снежанка - т.нар. Станция 2 Студенец.

# 67
  • Варна
Да, лифтът е много близо до Манастира.
Малко по късно ще видя пътя от Орфей и ще пиша пак.

# 68

Някаква карта на Пампорово има ли  newsm78 За да се ориентираме къде е център, къде пистите  newsm78

# 69

Някаква карта на Пампорово има ли  newsm78 За да се ориентираме къде е център, къде пистите  newsm78
Тук намерих някаква карта, ако можеш да се ориентираш:
http://www.booking.com/hotel/bg/orpheus-pamporovo.bg.html?aid=31 … ned-show_id275953

Аз не знам Орфей дали е близо до центъра, но миналата година бяхме в Перелик, той е на самия център и до пистите ходихме с колата.Доста е пътят, не става за пеш, особено в зимни условия...

# 70
  • София
Орфей се намира в близост до Станция 1 на лифта /т.нар. станция Автогара/, но според мен пак не става да носиш ски, по-добре е да се ползува гардероб. Иначе е много по-близо до лифта от Перелик и другите хотели в центъра /Орловец, Снежанка, Мургавец и т.н./

# 71
  • Варна
Видях къде е хотел Орфей.
Ако пътят за пешеходци е този и за колите е абсурдно да се върви пеша, дори и само в едната посока.
Разстоянието е много, стръмно през целия път. Има тротоар само две/трети от пътя. Последният участък е най стръмен, без тротоар, пътят не е от най широките, за да се разминат две коли, като в същото време има и хора на пътя, освен това е заледен.
Според мен, варианта за качване пеша, трябва тотално да се изключи. Дори и за слизане не става.

# 72
  • София
От Орфей до Студенец (Манастира) се стига пеша за около 30-40 мин по път, не където минават колите,започва точно срещу ресторанта под Орфей, Бялата къща май се казваше. Но не е удобно за ходене с малко дете, стръмничко е.  Препоръчвам от Орфей да ходите до Малините- хотела предлага бус на определени часове до тях, струва 1лв. в посока (поне така ми казаха от хотела) . Там има чудна детска писта за начинаещи.

Последна редакция: чт, 14 яну 2016, 20:03 от SANI+

# 73
  • Пловдив
От орфей нито центърът е толкова близо, нито лифт. Аз лично държа поне на едното. Ние останахме мнг доволни от маунтийн лодж, от всичко.
За ива и елена - това не са малки забележки, на фона на цените им!
Ски екипировка имаше в грабо с ваучер, мнг са любезни в гардероба, намира се на малина до бариерата -10 лв!
Ние освен екипировка ползвахме и учителя, невероятно момче, за деца го препоръчвам. Малката за няколко урока е просто вече малко скиорче, имаме и диплома, мнг е щастлива

# 74
  • София
Доволни сме от Манастира, чисто топло приятно, но там са само апартаменти.
Благодаря ви за инфото за разстоянията. Май ще се откажа от х-л Орфей. Ще се спрем на Хотел Extreme, казаха ми, че е близко до Студенец. Някой да е бил там?

Общи условия

Активация на акаунт