Забременели след инвитро - тема 16

• 42 380
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Аз стартирах с хемоглобин 152. В 12 седмица ми беше около 140, сега ми е 128 и вече съм на желязо. Така че за ранна бременност 120 е ниско.

# 76
  • Варна
Кали хемоглобин 120 не е никак висок. Ако не вземе мерки от сега само след два месеца ще падне доста и ще гълта желязо. Разбира се няма нищо фатално в по-ниския хемоглобин, просто колкото повече, толкова повече Simple Smile
Аз не съм казала, че е висок, но не е и нисък. Всъщност какви мерки може да вземе, освен да пие желязо?  newsm78

# 77
Аз не мисля като вас, толкова високо желязо не е добре и нека посети хематолог.

# 78
В същност наистина е най-добре да си посети лекаря, а до тогава да е по-спокойна и да спре да си слага тежки диагнози, както и да ограничи четенето тук и там.
САБ всичко е наред и занапред ще бъде, надявам се имаш доверие в лекаря който те следи и с негова помощ каквото трябва ще го коригирате Hug

# 79
  • София
Аз не мисля като вас, толкова високо желязо не е добре и нека посети хематолог.
мда, черния дроб никак не е доволен от големи количества желязо.
а това че е високо желязото, пък хемоглобин на долна граница е още по-недобре.

# 80
  • На остров
Аз имах хемоглобин 122 и ми казаха, че е екстра. При нас долната граница е 116.

# 81
Аз така и не разбрах, колко ѝ е желязото? Никъде не прочетох, че желязото е високо. 120 хемоглобин е идеално. Моят е 89 и пак хаматоложката не го смята за фатално, ако се чувствам добре. Аз съм си с анемия, която не е желязодефицитна. Според мен лекарят е реагирал така, защото в началото хемоглобинът и е бил 150 и е паднал доста. Хубаво е да си пуснеш желязо и феретин, за да видиш дали си в норма, защото желязото над нормите е вредно.

# 82
Интересна е темата за желязото. Хемоглобинът ми винаги е бил много висок. Забременях на 140. Док беше много щастлив. До шести месец беше 130, но в края на седми падна на 116 ( реф. 120 -160). Док каза, че по-добре веднага да вземем мерки. Изписа ми веднага желязо. Обясни ми, че тръгне ли надолу ще си слиза и храна не може да го корегира. А аз забелязах, че след третия ден бебка увеличи шутовете. Явно това и се беше отразило и на нея.
Ако някоя от мамите може да си включи да попитам. Как обличате децата през нощта? При каква температура в стаята? Чудя се колко пижамки да приготвя? Имам доста гащиризони дали тях да не ползвам през нощта? Кога започнахте да ползвате бебешките спални чували?

# 83
  • България
Спално чувалче никога не съм ползвала , а имах. Просто някак си не можех да напъхам бебето вътре. Исках да й е свободно , да си шава  Peace
Аз да се похваля, преди малко се върнах от лекарката - вече официално съм заведена на ЖК Simple Smile - пусна ми кръв, урина, вагинален секрет. Видяхме бебоците -  не спират да се въртят и да се мятат - не спят ли тези деца, всеки път са много активни  Laughing - ръце крака се мятат постоянно , едва ги хваща да ги измери , много вълнуващо. По около 7см са. Вече имам коремче. Аз понеже съм доста слаба и сега само едно изпъкнало коремче. Но ако човек не знае , може би няма да разбере, че е от бременност  newsm78 Каза ми, че до две  седмици трябва да започна да ги усещам Simple Smile
 Вие кога усетихте бебчетата?

# 84
Момичета, да попитам  някой слагал ли е полижинакс? В листовката пише, че е противопоказен за бременни. Докторът ми е категоричен, че не вреди на бебето. Аз го слушам, но все пак да питам и тук дали някой го е слагал.

# 85
Ох Ирен22 супер! Много се развълнувах,че и аз съм другата седмица на ЖК за първи път и  нямам търпение вече да си видя пак дечицата Simple Smile И аз имам коремче вече, но не мога да преценя дали се дължи на бременността или на хормоните, иначе не ям кой знае колко, за да е от ядене,но аз съм си по-пълничка и винаги съм си имала Wink
И чак не мога да повярвам че само още две седмици и ще усетим за първи път бебчетата, сигурно ще е много вълнуващо  Crazy

# 86
  • България
марго и аз ще  чакам да разкажеш за твоя преглед после  Hug

# 87
  • На остров
Аз усетих отчетливо около началото на 16 или края на 15 седмица, но не са постоянни а от чат пат. ММ е много нещастен, че не може той да ги усети.
Чувалче не съм ползвала, остана си не ползвано. Според мен ако ще се ползва да е от началото иначе може да не свикнат като моя.

Ирен честито официално записване в ЖК Simple Smile

# 88
  • Варна
Как обличате децата през нощта? При каква температура в стаята?
Това и мен ме  вълнува. Вече от няколко места чух, че температурата в стаята трябва да е около 21 градуса, максимум 22. Някои даже казват 20. Обаче ние сме с централно парно и в къщи е доста топло. Купих термометър - в спалнята е 23,5 - 24 градуса. Аз съм доста зиморничава и ако поддържам 21 градуса си мисля, че все ще ми е студено. Вярно е, че в къщи си ходим по къс ръкав цяла зима, ама...  newsm78

Каза ми, че до две  седмици трябва да започна да ги усещам Simple Smile
 Вие кога усетихте бебчетата?
Мисля, че не е възможно. Като ти гледам лентичката, след две седмици ще си в 14-та седмица... Аз я усетих за сефте в края на 18-та седмица и всички ми казваха, че си въобразявам. В 19-та вече бях сигурна, че е тя...

Момичета, да попитам  някой слагал ли е полижинакс? В листовката пише, че е противопоказен за бременни. Докторът ми е категоричен, че не вреди на бебето. Аз го слушам, но все пак да питам и тук дали някой го е слагал.
Много бременни са го слагали. Не чети листовки...  Naughty

# 89
  • На остров
За темепературата е както го свикнете според мен но по леко спи на по хладно. Ние подържаме 16 до макс 19 20 градуса в спалнята, та ще е толкова и за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт