Дюканка стани и килата свали - 280

• 47 500
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Хахах, ами то като избожда очите...  Mr. Green
Kama3Ka, режимен, сиреч достатъчно нискомаслен кашкавал у нас няма. Колкото до сиренето - и то също, по-нагоре бях писала, а и сме коментирали много.

# 91
Хахах, ами то като избожда очите...  Mr. Green
Kama3Ka, режимен, сиреч достатъчно нискомаслен кашкавал у нас няма. Колкото до сиренето - и то също, по-нагоре бях писала, а и сме коментирали много.
Окей, без кашкавал и сирене. Извара и нискомаслено мляко само.

Ох, мъж ми ще колят теле след 10тина дни, чакам го с нетърпение  Embarassed

# 92
Камазка, яж,  стоиш гладна и като мине първата вълна,  в която се смъква най-бързо, ще има застой и то защото гладуваш. Ще се караме Simple Smile

# 93
Не искам да сипвам сол в раната, но първа фаза е най-лесната: имаш си разрешен списък, и то доста голям (освен за вегетарианците, макар че и за тях не е невъзможно, но достатъчно трудно в сравнение с месоядните), не мислиш за грамове, не броиш калории, даже и нощем можеш да ядеш (не че е добра идея, но не е забранено). Втора е също сравнителна лека, но още тогава започваме да усещаме последствията от леките залитания, дори при стриктно режимстване: аха прекалиш със зеленчуците, примерно, и задържаш вода; аха забравиш да пиеш, и хоп запек (тва и в П дните де); аха минеш на еднообразна храна, и за почва задържане, което е доста демотивиращо само по себе си. На всичкото отгоре в главата ти започват да се вихрят фантазии, в които свинската пържола и пържените картофки ти изглеждат по-секси от Брад Пит, а нощем се събуждаш обляна в пот, че си прегрешила с нещо нережимно. При свалячите на дълги дистанции (повече от 10 кг, ама е индивидуално, може и по-рано) се появява апатия към храната и минаване на еднообразно хранене (виж по-горе за последствията), или пък нараства списъкът на "ех ще ми паднете в трета..." неща, и ако човек не се напъне точно в тази фаза съзнателно да приеме, че това не е поредната блиц-диетка, а шанс за промяна, усилията ще си останат напразни, защото големият тормоз започва в трета. В трета почваш да хвърляш едно око и към табличката с калориите, и да следиш количествата, които през първа и втора са били неограничени - кофти навик. В трета дори и при постепенното вкарване на новите храни се получават едни смущаващи подскоци на кантара нагоре. В трета отборът тук няма как и да помогне, освен морално да те подкрепи, защото всичко е много индивидуално. Най-лесно се изтърва прасето в трета. Та, мили момичета, кефете се на втората си фаза и си създавайте нови навици, иначе ако просто се върнете към старите си предпочитания, ще се върнат и старите килограми.  Извинявайте, че стана дълго, но аз така виждам глобалната картинка. И Дюкан е казвал, че основна цел на режима е промяната на начина на хранене, за да може постигнатото да се запази.

# 94
  • Испания
иначе ако просто се върнете към старите си предпочитания, ще се върнат и старите килограми. 

...защото едни и същи причини водят до едни и същи последствия.  Peace

Затова и в началото на темата ми с рецептите съм сложила:

УРОКЪТ СЕ ПОВТАРЯ, ДОКАТО БЪДЕ НАУЧЕН

Един и същи урок ще ти бъде представян в различни форми, докато го научиш. Когато го усвоиш напълно, можеш да се заемеш със следващия.
Докато не предадат посланието, което носят, докато не изпълнят предназначението си, уроците ще се повтарят; ще се повтарят събитията и хората в твоя живот. Всяка ситуация, всеки човек са учители. За да излезеш от омагьосания кръг на повтарящите се ситуации, трябва да осъзнаеш урока и да го интегрираш в себе си като полезен опит.

/АКО ЖИВОТЪТ Е ИГРА, ТОВА СА ПРАВИЛАТА на   д-р Чери Картър-Скот/

# 95
Камазка, яж,  стоиш гладна и като мине първата вълна,  в която се смъква най-бързо, ще има застой и то защото гладуваш. Ще се караме Simple Smile
Тя замина 1вата фаза вече.. За утре вече мисля и имам въпрос.
Само едно хранене за деня ли е пз или може по всяко време? Мога ли да хрупам напр. краставица, зеле междинно или задължително е в комбинация с месо?

# 96
  • Испания

Само едно хранене за деня ли е пз или може по всяко време? Мога ли да хрупам напр. краставица, зеле междинно или задължително е в комбинация с месо?

1. По всяко време.
2. Може между храненията.
3. Все пак имай предвид, че съотношението, което Дюкан препоръчва, е: 1/3 зеленчуци и 2/3 протеини.

Запозната ли си с книгата?

# 97
Опитвам се да карам на по-прости и чисти храни. Колкото ми е по-сложносъставно менюто, толкова по-бавно свалям. Правила съм дюкан в зората преди 10тина години та кое помня, кое не съвсем. Нали за съвети е темата или бъркам?

# 98
Точно казано, fractal! Аз самата съм абсолютен пример как може да се "изтърве прасето" и да тръгнеш надолу по пътя на прегрешенията. Срам ме е от себе си за това как сама вредях на правилното си развитие в хранителните (и не само) навици, но далеч по-важното е пак да се "събереш" и хванеш правилната посока. Дюкан е хранителен режим, не 10-20-90 дневна диетка, и като такъв изгражда навици, отучва ни от други и налага начин на живот. Това обяснявам на всеки, който ме пита на "каква диета съм". Споделяла съм моето виждане - няма да разстрелям никой за това, че е кривнал за момент, но като цяло истината е една - точно спазване, правилна психическа нагласа и мислене в дългосрочна перспектива  Peace
Kama3Ka, и аз съм по по-простите нещица, главно защото не ми остава време за засуканите, и второ, не съм чак такава кулинарка  Laughing Тук обаче има хора, които врят и кипят в нещата и винаги ще получиш точен съвет, така че си на правилното място  Wink

# 99
Уф работя 2 неща, имам 2 деца и мъж и ужасно никакво време да завъртам манджи и за себе си Sad добре че той готви за децата.
Опитвам се да го зарибя с мен да дюканства, че е 120 кг и голям мръвкар... Ама се опъва

# 100
А сега и аз да си Окна...  Laughing
 Проблем 1: не обичам да спортувам, а бе даже поне да се разхождам заради идеята забравям. Веднага се отразява и на общия тонус, и впоследствие и на килограмите. Иначе обичам да колекционирам фитнес играчки, ама... всяко чудо за 3 дена, после събират прах. За рождения си ден пак си поръчах една; а дано... И педометъра разхождам, когато не забравя. Решение? Засега нямам...
Проблем 2: проблем с дисциплината нямам (по отношение на храната), но вече така ми е все едно, че ако не е някоя по-засукана рецепта, никакъв ентусиазъм. Пък като се запаля, ме държи дълго. Ей например прословутите гофрети. Или пък сега с тва кисело зеле... Да, но менюто в един момент става прекалено еднообразно, а и вчера открих, че зелето, оказва се, спада към струмогенните храни (всякакви зелета, ряпа, цвекло), т.е. при системна употреба в големи количества могат да доведат до появата на гуша, или поне да объркат хормоните на щитовидката, и съответно забавяне на метаболизма. А де... Сега кво да ги правя тези 10 буркана, които вкисват... Четене, четене, и няма край... Решение: май единственото решение е да се планира менюто и насила да го разнообразявам, щом на автопилот не става.
На вас кое ви е най-голямото предизвикателство във втора и трета?
Kama3Ka, книгата действа мотивиращо; иначе да, винаги ще ти отговори някой, но понякога се получават по-дълги паузи. Ако не ти се търси книгата, разпечатай си списъка и планирай отрано и пазаруването, и готвенето. И внимавай домочадието да не ти изяде режимната храна - винаги трябва да има НЗ в камерата. Simple Smile
Vri, ако всички бяхме идеални, нямаше да опрем до Дюкан в един или друг момент. Аз ви се чудя и възхитозавиждам, че с такъв ентусиазъм говорите за спортните занимания, например. А аз вунаги, ама винаги, съм мразела физическото, най-вече заради учителите, но това е смешно оправдание за човек, приключил с часовете по физическо преди сума ти време. Адски ми е трудно да вляза в поне подобие на график. Всеки си има демони, искам да кажа. Единствено обичам да плувам, но то пък няма къде на практика. Та така...

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 21:29 от fractal

# 101
Шапка свалям на тези, които ходят на работа (че и две  Shocked), гледат по 1-2 деца, въртят домакинство, и наред с това дюканстват  smile3501. Мен от сега ме е страх като се върна на работа как ще се справям, като знам колко динамичен ми е всеки работен ден и как нямам никакво време ...  Rolling Eyes

За фитнеса/спорта и изобщо повечето движение решението е в правилната мотивация. Казваш си, че трябва, че това е добре, полезно за теб и докато още го мислиш, започваш  Peace

А що се отнася до проблемите във втора фаза за мен лично това действително е еднообразието в храненето. Моите задачи за деня се увеличават с всеки месец, в който малката пораства, и трудно ми остава време да готвя отделно за мен. За това често прибягвам до бързо приготвящите се и вече научените наизуст хапвания. Рискът от това е именно прибързано преуморяване от режима, пък тая воля както и да я опъваме и разпъваме, не стига винаги. За това решението е предварително организирано (и вероятно разнообразно) меню  Peace

# 102
Прочетох,че може да се прави и от бременни.Много ми се иска да пробвам,че започнах сериозно да качвам и ям само боклуци.
ТРЕТИ ОЛЕКОТЕН ЕТАП: - ЗА БРЕМЕННИ И КЪРМАЧКИ
Всичко разрешено в ПЗ дни + Трети етап + още 1 порция плодове + нормлни кисели млека, но БЕЗ ПРОТЕИНОВ ЧЕТВЪРТЪК
Значи всичко от смесен етап + нишестени храни 2 пъти седмично + плодове?Правилно ли съм разбрала?

# 103
  • Испания
Иначе обичам да колекционирам фитнес играчки, ама... всяко чудо за 3 дена, после събират прах.

Моето вело не събира прах. Страхотна закачалка е.  Joy

# 104
Значи всичко от смесен етап + нишестени храни 2 пъти седмично + плодове?Правилно ли съм разбрала?
Струва ми се, че е така, но наистина трябва да внимаваш да не се лишаваш от никоя група и да не пропускаш хранения, да не спада рязко кръвната захар и т.н. Май нямаме опит с бременни, или аз поне не се сещам.   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт