БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 739
  • 767
  •   1
Отговори
# 735
  • Berlin
Благодаря. Simple Smile

# 736
  • София-Младост
Нещо от изсъхнал домашен щолен?
Бонбони може би...намачкай щолена на трохи и добави малко крема сирене (с малко пудра захар) за слепване, после в шоколад.

# 737
  • София
Имам парче ряпа-дайкон. Мога ли да я добавя в супата или не е подходяща за термична обработка?

# 738
Имам парче ряпа-дайкон. Мога ли да я добавя в супата или не е подходяща за термична обработка?

Подходяща е, има руски рецепти за супа с нея, корейски, сигурно и други. Peace

# 739
  • София
Благодаря, лабрекс  Hug

# 740
Имам тъп въпрос. Не съм купувала прясно мляко от години. Ще правя кроасани, но се каня от преди НГ. Млякото купих около Коледа. Не е отваряно, срокът е до 13ян. Чудя се дали е ок, защото пише без консерванти, без не знам какво си. Не е UHT. Е, как ще трае 20 дена тогава?

# 741
  • София-Младост
Имам тъп въпрос. Не съм купувала прясно мляко от години. Ще правя кроасани, но се каня от преди НГ. Млякото купих около Коледа. Не е отваряно, срокът е до 13ян. Чудя се дали е ок, защото пише без консерванти, без не знам какво си. Не е UHT. Е, как ще трае 20 дена тогава?

Ок си е, все пак като го отвориш, сипи в чаша и помириши...Но и след срока отворено ми е издържало.

# 742
Препоръчайте ми изпитана рецепта за "пиле каша".
Благодаря предварително.

# 743
  • Sofia
Дъждец, както и Ала-Бала е писала, нали като го отвориш ще пробваш, няма какво да му се чудиш. Simple Smile

Сварявам пилешко месо с лук, морков и целина - от корена и от листата (зеленчуците - на ситно в блендера), сол, малко черен пипер. После накъсвам готовото месото на хапки, а може и на порции - въпрос на избор.
В тенджера загрявам мазнина и слагам препечено брашно, наливам бульона от пилето (заедно със зеленчуците) и правяш каша, добявам месото. Накрая застройвам с жълтък + лимонов сок. И поръсвам с магданоз.

# 744
  • Плевен
Благодаря предварително.

ето един вариант http://magyclub.com/pileshka-kasha/

# 745
Бихте ли ми казали рецепта за салата от броколи? И как се вари на пара?

# 746
Нещо от изсъхнал домашен щолен?
Бонбони може би...намачкай щолена на трохи и добави малко крема сирене (с малко пудра захар) за слепване, после в шоколад.
И аз да се включа с питане за щолена.

# 747
  • София
Бихте ли ми казали рецепта за салата от броколи? И как се вари на пара?
Слагаш малко вода в тенджерка, после поставката за варена на пара и отгоре броколите или каквото там ще вариш.
Първа:
Скрит текст:
300 гр. броколи
200 гр царевица
1/2 печена чушка
1 кисела краставичка
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. гранулиран лук
1 ч.л. черен пипер
сол
200 гр. майонеза
3 с.л. кисело мляко
топено сирене
Приготовление
Броколите се сваряват в леко подсолена вода. Отцеждат се и се охлаждат. Смесват се с царевицата и топеното сирене, нарязано на парченца в една купа. Останалите продукти се пасират в еднородна смес. По желание се добавят 3-4 солени крекери за уплътняване на соса. С този сос се заливат броколите. Охлажда се за 2-3 часа в хладилник.
Втора:
Скрит текст:
500 гр. броколи
250 гр. извара
2-3 с.л. орехи
2-3 скилидки чесън
3 с.л. майонеза
сол
черен пипер
Приготовление
Броколито се сварява. Отцежда се добре. Пасира се с останалите продукти.
Трета:
Скрит текст:
1 глава броколи - сварена и накъсана на розички
топено сирене на кръгчета
майонеза, кисело мляко, малко горчица
скилидка чесън - пресован
сол, черен пипер
Броколито и топеното сирене се заливат с майонезения сос

# 748
  • Berlin
Имам мити картофи, мога ли да ги поизплакна и да ги нарежа на 2-3 парчета и така да ги изпека? Без да ги беля.

# 749
Можеш, защо да не можеш...
Имай в предвид, че все пак кората им е по дебела от тази на пресните  Peace.
На мен ми харесва жилавата кора на картофите на фурна, на децата - не.
При мен проблема е, че таз годишните купешки ....имат много тъмни петна вътре в тях, но от домашните доста си  опекох, повечето небелени  - дали  цели или тип "селски" - няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт