БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 761
  • 767
  •   1
Отговори
# 750
  • Berlin
  • Мнения: 12 926
Да, по-дебела е и затова питах. Еми то аз ще си ги ям основно, така че няма проблем. Simple Smile

# 751
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Тя тази кора изсъхва малко при печенето, та няма да остане толкова дебела. Последно преди 2 дни запекох няколко картофа така, и аз много ги обичам. Simple Smile

# 752
  • Мнения: 5 435
Благодаря за рецептите за салата от броколи. Отивам да направя първата, не се и съмнявам че ще е вкусна. bouquet

# 753
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Препоръчайте ми изпитана рецепта за "пиле каша".
Благодаря предварително.
Една рецепта от Плевен-баба ми я правеше така: Пилето се нарязва на порции и се сварява. Малко от бялото месо се начуква в хаванче и с малко студена вода се разбърква до рядка кашичка. В тиган се запържва т 2-3 лъжици брашно до златисто, добавя се червен пипер и се добавя кашичката с бялото месо, после 2-3 черпака от бульона от пилето и може още някой черпак вода. Като се докара на гъстота, отгоре се нареждат парчета от свареното пиле . Като клокне няколко пъти е готово. Подправките са по желание-ние обичаме кимьон. От останалото пиле може да се направи супа, някакво друго ястие... Пробвай с малко количество, но щом питаш за "пиле-каша", сигурно ще ви хареса

# 754
  • София
  • Мнения: 12 220
Имам мити картофи, мога ли да ги поизплакна и да ги нарежа на 2-3 парчета и така да ги изпека? Без да ги беля.
Чудни стават и ти пускам една рецепта, която научих онзи ден, печени картофи по италиански, фръц;, ама са хубави .
Скрит текст:
Около 1 кг картофи се измиват хубаво и заедно с кората се нарязват на дълги парчета . Слагат се в една купа и се посипват с: 4 с.л. олио +  1/2 ч. ч. настърган пармезан, разбъркват се , посоляват се + итал. подправки, т.е. - сусам, кимион, черен пипер, риган, босилек, мащерка, чубрица, розмарин , чесън на прах и 2ч.л. червен пипер. Разбъркваш си с ръце и си нареждаш в/у хартия за печене и печеш на 200 градуса за около 40 мин. Хубави са най-вече когато са топли.
. После ме повикай , а от мен едно сухо бяло итал.  вино.  Wink

# 755
  • Мнения: 13 597
За картофите - http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2014/05/blog-post_7269.html, стават и старите, не само пресни.

# 756
  • Мнения: 14 955
Благодаря на
Morena, mm32 и armeria за отговорите.
. bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 18:24 от Мама на......

# 757
  • София
  • Мнения: 1 193
Здравейте ,някой да има рецепта за кюфтенца от киноа ,като на Хепи ?

# 758
  • Berlin
  • Мнения: 12 926
marcheva14, благодаря за рецептичката. Simple Smile Аз по принцип бухам доста и различни подправки на печените картофи, само за пармезан не съм се сещала (сирене съм слагала също). Hug

# 759
  • София
  • Мнения: 1 379
Привет! Simple Smile
Искам да ви попитам за глазура на торта,която се начупи,тоес напука на едри парчета при разяне на парчетата- къде е проблема? Направена само от разстопен на водна баня натурален шоколад на линд.

# 760
  • Sofia
  • Мнения: 29 115
не е бил добре темпериран шоколада...http://www.menumag.bg/za-hranata/syveti/raztopyavane-i-temperirane-na-shokolada

# 761
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
С ганаш съм покривала торти. Но само с натурален шоколад май няма как да не се напука.

# 762
  • София
  • Мнения: 1 379
 Благодаря! Ами разстопих го на водна баня,на ниска температура, но нещо съм сбъркала явно...Какво да добавя към него масло или ? Тортата беше с маскарпоне крем и конд.мляко и затова реших отгоре да е само шоколад.  за да не става тежка, блатовете ми са тези на гараш тортата.

# 763
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 8 150
Мисля, че се добавяше малко олио в шоколада, а после се режеше със затоплен нож. Не съм пробвала, само съм чела.

# 764
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
Мисля, че се добавяше малко олио в шоколада, а после се режеше със затоплен нож. Не съм пробвала, само съм чела.
да.

Общи условия

Активация на акаунт