Я да попитам така (без закачка) – колко сте майки и колко сте квачки?

• 11 448
  • 134
  •   1
Отговори
# 105
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат
Въпросче: защо не събуди гордия тати да чисти и да носи легени?
Ами защото аз писах още в началото - той си спи целонощно и безпроблемно. Да не мислиш, че ще ми се върже да стане.
А килим не сме купували, защото така добре държах легена, че всичко си остана в него.

И не знам доколко препиването не е опасно - аз съм чувала за натравяния с алкохол сред тийнове. Нали нямах дрегер да му измеря промилите, така си му и треперих цяла нощ.

Я се съсредоточи върху главния въпрос - квачка ли съм, патка, пуйка или юрдечка?

Не само препиването а и пиенето като цяло  Crazy при замотана глава може и друго да пробва или да му пробутат в дискотеката  Confused

# 106
Когато бях ученичка, си беше руска рулетка да си поръчаш алкохол, защото барманите пълнеха нормални бутилки от туби с кой знае къде произведен алкохол (на един такъв "производител" в моя град два пъти му гърмяха колата...вероятно конкуренти) Тогава беше бумът на ментаците. Та правилото ни беше - в дискотеката - само бира, и то да си вземем от бара и да видим с очите си, че се отваря на място. Някои от моите познати осъмваха с маркучи в устата в болница след втората чаша "водка".
После бутилката я пазехме под око, за да не сипе някой нещо вътре (случваше се и това, ей така, за майтап го направили...)
А в разцвета на мутренските времена се случваше някое момиче да бъде харесано, изкарано от дискотеката и взето за забавление за ден-два и пуснато да си ходи в неделя вечер.
Като върна лентата назад - казано без капка ирония, се чудя как сме оцелели.

# 107
  • София
Скоро ми предстои да се влея в редиците на квачките  bowuu. С двама сина голямо неспане ще падне, но е неизбежно.

Засега съм научила големия да се обажда винаги, когато свърши училище и да ме информира към вкъщи ли тръгва или ще се помотае малко. След помоткването също ми звъни да каже, че тръгва към къщи. Обяснила съм му, че искам да знам горе-долу къде се намира, за да мога да реагирам адекватно, ако недай си Боже се случи нещо - не да си мисля, че е някъде, а той да е на другия край на града. Така де, ако стане земетресение, например, или любимият на Мамасита, Зомби апокалипсис, къде да го търся? Simple Smile Случвало ми се е да започна да звъня на пожар, но само ако е закъснял и ми обърква плановете с това закъснение (нямам предвид моето спане, а ангажименти свързани с час и с други хора).

Не мога да разбера това притеснение от позвъняване на родителите (като се срамува от майка си, да звъни на баща си)! Аз как се обаждам на ММ, ако ще се забавя след работа. Той също ми звъни. Това са нормални отношения между големи хора, които уважават спокойствието и времето на близките си.
Не става дума да молиш или да искаш разрешение, а просто да уведомиш - това е най-малкото, което дължиш на хората, с които живееш.

# 108
  • Варна
С повечко акъл и не малка доза късмет.
Гадни години си бяха наистина...
Но сега пък за сметка на тези заплахи, има други и няма как да се прецени кога е било по-опасно.

# 109
  • София
Синът ми е на 6 и вече вижда как, кога, в какви чаши и по какви поводи се пие. Не е табу, няма каране и забрани, то се вижда и си извежда правила.
И седи с вас на масата, за да си води бележки за марката на алкохола и кой по колко пие?
После, на разбора, зачерквате примера на тия, пили повече от теб и баща му, като изтривате от сънанието му някои по- фриволни изрази........... Joy
Ти ме развесели за пореден път.

# 110
  • София
С повечко акъл и не малка доза късмет.
Гадни години си бяха наистина...
Но сега пък за сметка на тези заплахи, има други и няма как да се прецени кога е било по-опасно.

Като се замисля какви съм ги вършила тогава Mr. Green, цяло чудо е, че нищо не ми се е случило. А и в повечето случаи съм държала наш'те в пълно неведение къде, с кого, какво. За това сега държа да знам какво става със сина ми - забранявам само със солидни аргументи, помагам където мога. Казала съм му, че каквото и да се случи, е по-добре да знаем - ще му изчетем конското и ще мине и замине, отколкото да твори сам някакви глупости.

# 111

Не мога да разбера това притеснение от позвъняване на родителите (като се срамува от майка си, да звъни на баща си)!

И аз не го разбирам - но те го тълкуват, че все едно го излагаш пред другите като му звъниш (изглежда малък и не-самостоятелен в техните очи)))
П.С - аз се боря поне смс дискретно да ми пуска..
На баща си няма смисъл да звъни - разведение сме от години, а и той е далече..

# 112
  • София
Абе, ясно ми е тяхното тълкувание Wink, но се опитвам да му набия в канчето на моя, че отговорните и порастнали възрастни се държат отговорно с близките си. Не винаги успавям, де, но дерзая!

Имам за него светъл пример с мен и с брат ми. Аз винаги съм била на нож с наш'те, кофти тийн, и съответно от устата на майка ми се чуваше само "Не може" и аз спрях да ги уведомявам за каквото и да било - резултатът беше тежки и грозни скандали години наред. Брат ми, душичката  Twisted Evil, от друга страна ги действаше с памук - запознаване с всички приятели, телефони на родителите им и т.н. Е, при едни и същи родители, той отиде сам на море в 8 клас, а аз имах скандали за закъснения и като студентка.

# 113
Еми така е - и моят знае, че като дойде и каже/поиска и тн (стига да не се изхвърля) - няма да му бъде отказано и засега ме действа успешно по този начин..Wink

# 114
Обяснила съм му, че искам да знам горе-долу къде се намира, за да мога да реагирам адекватно, ако недай си Боже се случи нещо - не да си мисля, че е някъде, а той да е на другия край на града. Така де, ако стане земетресение, например, или любимият на Мамасита, Зомби апокалипсис, къде да го търся? Simple Smile Случвало ми се е да започна да звъня на пожар, но само ако е закъснял и ми обърква плановете с това закъснение (нямам предвид моето спане, а ангажименти свързани с час и с други хора).

Семейството трябва предварително да се е наговорило за сборен пункт при бедствия и аварии. В случай на провал на комуникациите- всеки се опитва да стигне до мястото възможно най-бързо.

# 115
  • София
Скрит текст:
Обяснила съм му, че искам да знам горе-долу къде се намира, за да мога да реагирам адекватно, ако недай си Боже се случи нещо - не да си мисля, че е някъде, а той да е на другия край на града. Така де, ако стане земетресение, например, или любимият на Мамасита, Зомби апокалипсис, къде да го търся? Simple Smile Случвало ми се е да започна да звъня на пожар, но само ако е закъснял и ми обърква плановете с това закъснение (нямам предвид моето спане, а ангажименти свързани с час и с други хора).

Семейството трябва предварително да се е наговорило за сборен пункт при бедствия и аварии. В случай на провал на комуникациите- всеки се опитва да стигне до мястото възможно най-бързо.

Joy
Лятото имах 2-3 дни свободни и спретнах евакуационния план + евакуационния сак (копия на най-важните документи+ лекарства+консерви+вода и радиостанции).

Надявам се, че на 17 ще е достатъчно уверен в себе си и това, че се обажда на майка си да не рефлектира върху имиджа му Wink.

А относно пиенето, аз също мисля че не е фатално веднъж-дваж да се докараш до повръщане. Важно е как се държиш с околните когато си пиян и какви ги твориш. А за съжаление, това също са умения, които се изграждат с практиката. Правилата споменати по-горе са чудесно синтезирини и смятам да си ги запазя, за да ги повтарям на господина.

Като пример за това, че все пак ние майките не говорим чак толкова залудо е следната случка: Преди 2-3 седмици ММ вози децата и спрели на някаквъв магазин. Оставил ги в колата на паркинга. Явно не е спрял на скорост, което е непривично за него. В един момент колата тръгва назад към някакви треви. След първоначалната паника, баткото все пак се е концентрирал и се е усетил да дръпне ръчната спирачка - той от задната седалка няма какво друго да направи. Пътят на колата е около 50-60 см, което значи че е действал доста адекватно. Явно всичко говорено и забравено, излиза тогава, когато е нужно.

# 116
То и аз не виждам какво толкова ако ми звънне или му звънна, ама...
А я да питам с риск да ме наречете ГОЛЯМА квачка - знаете ли номера на телефоните на някой от приятелите, с които излиза и позволявали ли сте си да им звъннете ако вашето дете не отговаря или телефона му е изключен?

# 117
  • София
Случвало ми се е да звъня на негов съученик по време когато са на училище, а моя не си чува телефона. Беше обаче изключително важно да говоря с него точно в този момент - на живот и смърт, както се казва.

Да звънна на приятел ей така, да питам къде е - да не се заричам, но никога не бих го направила. Звучи ми ужасно просто! Аз може и хиляда пъти да умра от притеснение, но подобно унижение не бих му причинила.

# 118
  • София
То и аз не виждам какво толкова ако ми звънне или му звънна, ама...
А я да питам с риск да ме наречете ГОЛЯМА квачка - знаете ли номера на телефоните на някой от приятелите, с които излиза и позволявали ли сте си да им звъннете ако вашето дете не отговаря или телефона му е изключен?
Имала съм телефоните на двама негови приятели, имам ги и днес, нищо че вече са женени, и съм се обаждала, много рядко, когато моя не си е вдигал телефона.
Но съм измисляла нещо, уж важно да кажа- някой го е търсил, или веднъж, че нещо с дръжката на вратата е станало, че да внимава, да не остане отвън..... Joy
От пълнолетието му вече им се обаждам само за именните им дни.

# 119
До скоро ги имах и съм звъняла, като не ми вдигне 2-3 часа..
Но от тази година е в нов клас и още не съм чула за приятелства от там, само приятелка си завъди и на нейната майка имам тел..Wink

Общи условия

Активация на акаунт