"Който пие ракия, пуши и яде сланина, да си плаща"

• 12 048
  • 154
  •   1
Отговори
# 120
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за всичко съм плащала или доплащала, а имах осигуровка на макс, плащах допълнително за всеки лев, изработен по гражданско договор и имах допълнителна здравна осигуровка към здравна комания. значи три здравни осигуровки Peace

защо плащах?

Скрит текст:
защото здравната компания поемаше всичко, не поето от здравната каса, такъв беше договора, а здравната каса е декларирала, че поема всичко по бременността и раждането.
да, ама не.
нямаха материали, нямаха медикаменти или тези, които ми трябваха не са по касата, накрая и избор на екип трябваше, защото беше планирано секцио и то било със задължителен екип...

за едно изследване - здравната каса поемаше манипулацията (не знам колко струва), но не поема консумативите, а те бяха 130 лева, без да броя медикаментите, без които няма да го направят.

толкоз за осигуровките и услугите, които получавам(е) срещу тях Hug

преди години, при разговор е един немец той каза, че една част от данъка му отива за "обща" здравна застраховка, от която се формира обща здравна каса, той и всеки друг могат да ползват минимума здравни услуги, в определени болници. останалата част е лична здравна сметка, която може да използва, за да доплати за по-луксозна обстановка или за по-добър екип или да доплати за нещо, което не е назначено от лекар. тази сметка е наследствена!
нахално ли е да искам същото?

# 121
  • София
Ох, да не си говорим за истинската Европа. Още в далечната 1999 имаше семейно здравно осигуряване например. Демек - ако мъжът работи и е осигурен, и жената е осигурена.

# 122
Ох, да не си говорим за истинската Европа. Още в далечната 1999 имаше семейно здравно осигуряване например. Демек - ако мъжът работи и е осигурен, и жената е осигурена.

Нали и при нас, в зорите на здравната и социална реформа, имаше нещо подобно, но бързо бе ошляпано и замина в недавното.

# 123
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

а децата са 100% обслужени и, което е по-важно за мен, профилактирани.

няма да казвам какво обслужване по здравна пътека преживяхме с детето миналата година, ще спомена само как 8 години след раждането, при не първия платен преглед офталмоложката забеляза притеснителни неща, резултат от преждевременното му раждане и престоя му под кислородна палатка  Tired

сега се питам, детето сланина ли е яло и има ли право да бъде здравно обгрижвано?

# 124
  • София
st. Dobri, аз също имам три.
Осигурявам се върху максималния осигурителен доход по трудов договор, договор за управление и отделно имам здравна застраховка към частна компания. Тоест, наливам около 2500 на година.

Плащам си като поп всички профилактични прегледи, изследвания, а и раждането. Никога не са ме минавали по каса. За нищо!

# 125

Плащам си като поп всички профилактични прегледи, изследвания, а и раждането. Никога не са ме минавали по каса. За нищо!
И аз така.
Само веднъж при проблемна бременност стоях в Шейново по каса,приеха ме в петък, събота и неделя играх  на не се сърди човече с една циганка. Не ме погледна и кьорав доктор. Понеделник се самоизписах , по-точно избягах по стълбите надолу с големия корем, гонена от доктор и санитарка, които крещяха след мен, че съм нямала право да напускам болницата, защото пътеката била една седмица...и кой щял да носи отговорност за мен.
 Избяга им пътеката и това е....
Добре че не бях всъщност толкова зле, та да завися от техните "грижи"...

# 126
Който пие ракия, пуши и яде сланина.....
Да Ви приседне, г-н премиер!
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D … 0/975114279210774

# 127
  • София
Оф, без пушене и пиене за Коледа си е драма...

# 128
Който пие ракия, пуши и яде сланина.....
Да Ви приседне, г-н премиер!
https://www.facebook.com/notes/%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D … 0/975114279210774

smile3501

Ох, като заговорихте за бременност и раждане - болната ми тема. Две рискови бременности, по около 100лв. месечно медикаменти, абонамент за следене - 400лв. като понякога си заплащах и секрет ако превиша. Фетална морфология по две на бременност, БХС, щото нали трябва да раждаме нормални деца на държавата, че иначе много пари ще отиват. Ами ще си плащаме, държавата не ни е виновна, че ние искаме деца. После и раждане 900лв. за първото и то се роди недоносено и лежа в кувьоз. Сега не пропускам дарения за кувьози. Хората ще ги купуват, щото децата са си техни, а не на държавата. А, като кажат " Знаете ли колко струва лечението на едно недоносено на държавата?" Ами оставете ги да мрат, м***а ви мръсна.

# 129
Да мислим малко, а? Хем искате всеки да е за себе си, хем чакаме солидарност. Няма как да се случат и двете едновременно. Жената е осигурена, защото някой плаща за нея под една или друга форма- или работещият в семейството с минимална сума, или всички останали. Няма разлика в това, което ще получи осигуреният като здравна услуга, в зависимост от сумата, която е плащал. Поставете се от другата страна- съгласни ли сте да плащате за нечия неработеща по избор съпруга?

За съжаление много хора не проумяват, че от нищо нещо не става и няма как с вноски върху българските заплати да има западноевропейско здравеопазване, просто е невъзможно, даже и да няма кражби и сива икономика.

# 130
"съгласни ли сте да плащате за нечия неработеща по избор съпруга?"

Ако ТОЙ е много умен и продуктивен, ако тая съпруга отгледа спретнати и възпитани дечица- да, ще плащам, перфектна инвестиция.

# 131
да бе, с конкурс ще ги избираме:)

# 132
  • София
Рокси нещо бъркаш. Аз винаги съм била ЗА солидарна система.

# 133
няма как с вноски върху българските заплати да има западноевропейско здравеопазване, просто е невъзможно, даже и да няма кражби и сива икономика.
Защо си толкова убедена в това? Знаеш колко крадат или?
Абсолютно е възможно да има добро здравеопазване ако няма кражби. Но няма как да няма кражби при една солидарна система като нашата и с управление като нашето и с народ като нашия...
 И навлизаме в параграф 22, като извода е : Плащаш на държавата, а после пак плащаш и на доктора....Който няма пари да плаща си умира с докторска помощ и това е.
Късметлиите, които не сме се разболяли сериозно, продължаваме да живеем....

# 134
между другото около г-н Премиера нямаше ли скандал, че е обзавел болница с много скъпа апаратура преди време, за да се оперира там сестра му   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт