"Който пие ракия, пуши и яде сланина, да си плаща"

• 12 036
  • 154
  •   1
Отговори
# 150
Не ме вълнува много чужбинската система, но съм срещала не малко хвалби именно за английската.

За мен английската си е повече от окей, други я намират за ужасна.
Митът не е за самата система, а за това, че западняците ходят по профилактични прегледи.
Манталитета е много различен.
Има доста българи, които купуват лекарства на черно от полските магазини, включително и антибиотици, защото тук антибиотици не се изписват за всеки сопол.
Последно чух се търсело диазепам. Както си продават стекове цигари, така си разменят и лекарствата.
Хората някак го дават по-лежерно. Родителите не подскачат за всяка кихавица, възрастните не висят пред личния за всяка болка в колената.

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 21:59 от zlatnata tolumba

# 151
В щатите за каква профилактика може да се говори?Виж в Австралия си ги юркат да се преглеждат и обгрижват.Мои познати ми споделиха същото и за Израел.
Иначе и аз не съм съгласна да се плаща прескъп престой и лечение в б-ца на безработен алкохолик,чиито здр.осигуровки внася майка му.

# 152
В щатите за каква профилактика може да се говори?Виж в Австралия си ги юркат да се преглеждат и обгрижват.Мои познати ми споделиха същото и за Израел.
Иначе и аз не съм съгласна да се плаща прескъп престой и лечение в б-ца на безработен алкохолик,чиито здр.осигуровки внася майка му.

Понеже Щатите е огромна страна, трудно може да се обобщава.

# 153
Има разлика между профилактика и хипохондрично ходене по доктори...

# 154
Има разлика между профилактика и хипохондрично ходене по доктори...

Да, и това е вярно!

Общи условия

Активация на акаунт