Отговори
# 600
  • Пловдив
И аз съм на Малтофер фол. През 2 часа с магнезия. А магнезия ми е 3 х 2.

# 601
Милинда ей това си е ентусиазъм! И аз си купих всички необходими неща, но са ми в кутиите. Иначе се спрях на Авент- както за помпа, така и за шишета и стерилизатор.

# 602
pariss  и аз така всичко ми е по котии , ще пера и гладя живот и здраве март месец , а за дрешки мнпго малко съм купила имам няколко приятелки където ме заринаха с дрешки  половината от тях не са ползвани с етикетите . А за болницата миналата седмица ходих да си взема списък за мен и за бебо , искат 5 бодита 5 лигавничета и 5 дрешки за отгоре бодито . Много ми хареса болницата разведоха ме всичко е чисто ново , във всяк стая има тоалетна и работеш душ ( което е много важно) бебетата си стоят до майките , само като има свиждане ги взимат  baby_neutral

# 603
pariss  и аз така всичко ми е по котии , ще пера и гладя живот и здраве март месец , а за дрешки мнпго малко съм купила имам няколко приятелки където ме заринаха с дрешки  половината от тях не са ползвани с етикетите . А за болницата миналата седмица ходих да си взема списък за мен и за бебо , искат 5 бодита 5 лигавничета и 5 дрешки за отгоре бодито . Много ми хареса болницата разведоха ме всичко е чисто ново , във всяк стая има тоалетна и работеш душ ( което е много важно) бебетата си стоят до майките , само като има свиждане ги взимат  baby_neutral

Мама ми беше на гости и ми изпра и изглади всичко  bowuu Иначе и аз се оказах със супер много дрехи. Но здраве да е, ще имам за второто  newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32

# 604
  • София
Като желязо на мен ми изписаха Сорбифер дурулес, но при мен трябв ада е далеч от щитовидния хормон, който пия рано сутрин, затова го взимам на обяд и вечер по 1 таблетка. Иначе да - възможно най-далеч от магнезия, специално ме питаха дали приемам, че тогава става супер сложно да се подредят при мен...

Иначе и аз си взех нощници и пижама за болницата, както и разни дрешки и по-дребни неща за бебето Wink
Повечето си имаме от баткото, но се оказа, че не всичко мога да си намеря - кое не помня на кого съм дала, някои знам, че съм прибрала, но не помня къде...  Laughing

# 605
Jullss, магнезия ми е 3х2, но ефекта е нулев! И до магазина не мога да ида....но живот и здраве ще избутам до края на март-поне да влезна в деветия. Аз пия магнерот, ако някой може да ми препоръча по-добър магнезий ще съм много благодарна.

# 606
Здравейте, аз сьм на Малтофер и Биолектра, от трети месец. Сьщо не ги приемам по едно и сьщо време- сутрин и вечер магнезий, а на обяд желязото.
Аз си купих дрешки за бебето, макар че имам и от голямото момче. Не устоях:-) За мен си взех 2 нощници за родилното. Стерилизатор имам, купихме нови шишета- Аvent Nature-комплект. Бяха намалени в Хиполенд.

# 607
Jullss, магнезия ми е 3х2, но ефекта е нулев! И до магазина не мога да ида....но живот и здраве ще избутам до края на март-поне да влезна в деветия. Аз пия магнерот, ако някой може да ми препоръча по-добър магнезий ще съм много благодарна.
Охх, и аз като теб никъде не можех да отида...Няколко пъти тук сме коментирали, че магнезиевия диаспорал се усвоява най-добре от организма. Ако желаеш опитай с него, на прахчета е. При много силни котракции пиех 3х1, иначе пия 2х1. Напоследък повече почивам. Все пак си мисля, че е нормално матката да тренира и да имаме контракции и тези дни реших да пия само по 1 прахче. Но знам за какво говориш, не е хубаво такива контракции да имаш, ако искаш замени магнерота с диаспорал. Но ако контракциите са непрекъснати по-добре влез в болница за 1-2 дена, за да ти влеят магнезий (венозно поне се усвоява), матката да се успокои. Защото аз без система не се оправях.

# 608
  • София
Вместо Магнерот моето АГ също препоръча  само диаспорал на прахчета. Аз исках да го сменя, защото хапчетата са големи и се задавях, но свикнах и не съм взимала диаспорал-а.

# 609
На мен хапчетата изобщо не ми спряха контракциите (3х2 магнерот) и затова-системи... вече трета седмица с малки почивки. Здрава вена не ми остана.

# 610
  • Пловдив
Ами да и аз съм с Магнерот и ми помага.. друго не съм пила. Система са ми слагали само след амниоцентезата. Много сори че трябва да пазиш леглото Chuk, но поне наистина остана по малкото време до края..
Ниищо не съм подготвила.. нито купила за беба. И сега като ви чета.. явно трябва да започна..

# 611
Ние днес бяхме на 4Д да видим лицето на нашия господин, но малкото човече се беше свряло до плацентата и не видяхме почти нищо.. Тъъъъкмо да се види по-добре и сякаш нарочно си слагаше ръчичките пред главата. Въртях се наляво-надясно, но без успех.
Иначе всичко му нормално - 27г.с.,30см и ~876гр. Питах доктора дали не е малко, че тук някои мами много едри бебоци извадиха, но той ми каза, че и на дължина, и на грамаж си е точно според седмицата. А и все пак тези мерки са приблизителни Simple Smile

# 612
Здравейте момичета  bouquet
Знаете ли по здравна каса на колко ехографа имаме право по време на бременността?
Бяха ми казали, че ми се полагат само два прегледа по здравна каса.
От четири месеца гинеколога, който ме следи само ми измерва кръвното и корема.
Предварително благодаря.

# 613
  • София
zverka, 2 или 3 са, не повече. Някои лекари гледат всеки път на добра воля, мен АГ-то по ЖК ме е гледала веднъж дотук и си го платих. Всичко зависи от лекаря.

# 614
zverka, на мен ми казаха ,че имам право на два .  След като ги използвах всеки месец си ги плащам.

Общи условия

Активация на акаунт