Съпруги на военнослужещи - 15

• 64 516
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив

...А, и внучката ми се е събудила. Пее песента за България. Създава ми патриотично настроение bg Като я търся по стаите и я викам: Елиа, къде си? Тя ми отговаря: В Бъгалия Joy

Joy Joy Joy сладурана
синът на приятелката ми, която живве в Париж, това лято отиваха на кино в Пловдив и малкият беше много ентусиазиран, защото филмът щял да бъде на български  Laughing

Фло, тичали войници казваш. У нас пък имаше едно такова апаратче, маймунка му казвахме. Издаваше постоянно някакви звуци и позивни. И примерно, като чуеш "врана", вдигат в тревога еди кое си поделение, а пък ако каже "кокошка", значи е другото. И постоянно мякаше това чудо. После, когато баща ми живееше в гарадок, цялото село събуждаха със сирена от поделението. Едно време ...

А за парите - ами да орязват, ще ги питам после, като им потрябва полиция или армия, кой ще дойде, то няма да останат хора. Ще трябва сами да се охраняваме. То и сега хората не стигат. Малоумници.

# 151
  • София
Мацки, съседката ми върна тефтера, довечера ще споделя рецепти за сладки с вас. Сега и минута е много Simple Smile Бързам tantrum

# 152
Здравейте момичета! Ето ме и мен най после, не съм писала, но всеки ден наминавам да ви чета. Аз май вече не съм за тук /за темичката ви/, защото вече не съм съпруга на военнослужещ, а  на бивш такъв... Един ден ми се обади и ми казва, че е решил да си пуска рапорта и ме пита какво мисля по въпроса. Усетих,че иска да се съглася и аз го подкрепих. И така след 26 години вярна служба вече е цивилен. На мен малко ми е притеснено и свито на корема и никак не ми е коледно, но вече украсихме вкъщи, за да не усещат децата този негативизъм, който ме е обзел. Дори събота и неделя и коледни сладки ще правим с малката, а може и от линцерите на Фло да спретнем  Wink...

Подаръците вече са купени, опаковани и чакащи да дойде дългоочаквания ден.
Остана ми само да взема, по скоро първо да измисля, подарък за 15 годишна девойка - за съученичка на сина, която дори не познавам, но никакви идеи не ми ''идват''- не знам какво ще ѝ се хареса, така че събирам идеи...

# 153
Здравейте момичета,чета ама все време не ми стига.Получих си вече 2 от картичките,днес и моите пътуват.Надявам се да Ви харесат.Реших да са в този вид защото вярвам,че във всеки се крие по едно дете.Иначе Ния им се радва много,за първи път вижда и като я питам какво си имаме казва какики.Подготвяме документи за детска градина,не ми се иска да тръгва но очаквам да ме викнат на работа и няма как.За парите и орязването вече не се и ядосвам,здраве да е и момчетата ни ако могат да издържат.Фиданка и моят се замисля за рапорт,някак си успяват да принудят хората да търсят нещо по добро.За 15 годишните е мн.трудно,племенницата е на 16 и все се чудя какво.

# 154
  • Пловдив
Фиданка Тръстикова, нищо че си вече съпруга на бивш, аз пък изобщо не съм съпруга.  Mr. Green Нещо друго съм. И как се чувства сега извън казармата? Намери ли си лесно друга работа?

Иначе за подарък за девойка - зависи до колко пари, дали е четяща или не. На моята голямо удоволствие би ѝ направила хубава книга. Може и слушалки, гривничка, някаква джаджа за телфон, диск с музика.  Peace

# 155
  • Пловдив
Привет банда Hug Party
Много ви благодаря за подкрепата и палците Heart Eyes Всичко мина и замина - дипломиран магистър по въздухоплаване съм! Party

Виртуална почерпка, моля бременните в темата, да пропуснат скритите изображения Hug
...А това всъщност е повод, да си направим една национална среща и да почерпя Hug
Скрит текст:

Вчера деня ми мина неусетно - докато мина в Академията, докато се приберем в Пловдив, да си вземем децата... Вечерта отпразнувахме с половинката и си легнах, че едвам си стоях на краката... Днес пък от сутринта обикалям по поделенията, но няма как - много хора ми помогнаха, за да я напиша таз дипломна  bouquet
На самата защита ме разцепиха - но аз си го и очаквах - темата е много актуална и наболяла Whistling В крайна сметка председателя на ДИК ме поздрави за избора на тема Simple Smile

Вчера Рошличка посрещаха "Дядо Ко'ида" в яслата Simple Smile Бях и приготвила роклята на джуджанка и баба ѝ каза, че била много щастлива като ѝ я облякла  Heart Eyes
Скрит текст:
Извинявам се, за качеството на снимката, но само тази имам в момента
Вечерта пък беше много въодушевена и превъзбудена Simple Smile "Донесе" и интерактивна плюшка за гушкане и тя е много доволна - цяла вечер я разнася с нея, да ѝ показва играчките, масата, леглото, банята Mr. Green Сутринта я зави в леглото и отиде на ясли Whistling hahaha
Баткото пък посрещаха белобрадия старец днес и понеже подаръците не ги отварят в градината, си го взех на обяд Simple Smile Едва издържа да се приберем и да разкъса подаръка
Скрит текст:
Естествено - супер доволен е, което се вижда и от физиономията му Simple Smile Получи си така мечтания подарък - "истински бинокъл, за да гледам самолетите" Simple Smile Сега спи, а бинокъла е окачен до леглото му  Joy

Другата седмица пък, ще посрещаме "Дядо Коледа, дето каца със самолета, пилотиран от еленче" - думите на баткото Simple Smile А него го чакат с нетърпение, защото ще видят и самолетите hahaha От къде таз любов към летателните апарати, не знам hahaha Joy

И да се похваля, че утре съм на банкет  Flutter По този повод, съм си резервирала часове при фризьорката и маникюристката ми hahaha ...и един при зъболекаря hahaha

Ооооооо, още 100 неща щях да пиша, но забравих newsm78
...Нищо де, ще се включвам вече редовно - нали зора мина Mr. Green

p.s. през телефона съм и не знам доколко съм успяла със снимките Crazy [/color]

# 156
  • Пловдив
Я да видим дали аз ще успея да постна снимките на мъничетата на мъничето
Скрит текст:

Мъниче, браво, гордеем се с теб. На кое летище ще водиш мъниците?

# 157
  • Пловдив
Дунди, благодаря Simple Smile Нещо през телефона не ми се получават работите...
Малките ги водим в Граф Игнатиево - вече 4 години под ред Simple Smile Баткото най-много този Дядо Коледа чака, въпреки че подаръците там са символични - емоцията е огромна Simple Smile

Сетих се още нещо - получих и аз две картички Heart Eyes Hug Благодаря ви момичета Hug
Довечера се заемам с изработката аз - имам няколко нахвърлени идеи, ще видим коя от всички ще е най-сполучлива за таз годишните  Mr. Green

# 158
  • Пловдив
Моят племенник миналата година бая си е поплакал на самолета в Графа, че много бучи, ама после е бил доволен от подаръка.
Значи и за да търся картичка, щом вече имате по две.  Laughing
Аз не съм стигнала до пощата, но и това ще стане. Ако не днес, утре.  Hug

# 159
Дунди, благодаря за предложенията. За книга и аз се сетих, но синът каза, че за други от съученичките му знае със сигурност, че биха се зарадвали, но точно за това момиче не е сигурен. Довечера ще го питам и за другите неща, които предлагаш, пък да видим...Подаръка трябва да е 15 - 20 лева.

А за милото - все още не може да свикне, че вече не е в системата, то след толкова години никак не е лесно, но му е по-спокойно и не толкова нервно. Все едно е в отпуск и го дава много лежерно, чак му се чудя на спокойствието. Колкото до работата, няма да му е никак лесно да си намери без да изкара някой курс, за да се преквалифицира, защото военната му специалност е тясно специализирана и извън системата няма как да я практикува.

sweet_maniche, знаех си аз,че всичко ще мине както трябва, поздравления.

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 12:49 от Фиданка Тръстикова

# 160
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Добра вечер, момичета. И аз като ирката уж съм безработна, а не ми остава време. Даже сега в помеждутъка съм на приготвянето на вечерята.  Laughing
Напазарувахме ние подаръците на нашата кака. Доволна съм. Винаги е била разумно и скромно дете и днес го доказа за пореден път. Въпреки, че се бях подготвила парички и чантата която взехме и роклята бяха от намаление. От по 60 лева, намалени на 30. Еми жива и здрава да е да си ги носи.
Обаче ми трябват идеи. Във понеделник щели да имат благотворителен базар. Ние тоя уикенд ще сме при свекървата във Стара Загора и сигурно неделя ще се приберем не много рано. Чудя се какво да приготвям. Четох за памук погачата, ама детето пътува със влак и ще и бъде трудно пренасянето, поне така ми се струва. Прочетох и за арменските сладки, които ми се сториха разумна идея. Другото което пък аз си мислех е шприц бисквити, да ки опаковаме във малки торбички и да им вържем по панделка за да имат вид.  Нещо друго лесно което става и има вид за целта казвайте, че аз като едно педантична дева, ако не ми е планирано нещо немога да се справя. Laughing
Отивам да си досготвя и ще чета-пиша пак.

# 161
Това с „педантичната дева” ме провокира да пиша и не мога да остана безразлична към проблема ти (след като у нас съжителствам с една такава дева )- аз предлагам мъфини. Има коледни хартиени кошнички, в които може да ги изпечеш и отгоре да ги поръсиш с някакви ядки, за да имат по-представителен вид. И пак може да сложиш всяко в целофан и да го вържеш отгоре. Само ти трябва тава за мъфини, а рецепти ако нямаш, ще помагаме. Аз всъщност не се сещам откъде си, но в Джъмбо имаше какви ли не хартиени кошнички, много хубави и евтини.

# 162
Здравейте момичетаа,

аз да си кажа попрочетох малко назад по темата, нещо от бързото отваряне през деня, не съм видяла всичко май...
Имате страхотни дечица, да си ви живи и здрави на всички...  Two Hearts Two Hearts

при мен нищо интересно тези дни.. на работа, вкъщи.. определиха ни почивните дни - ще почивам и на 30-ти, откъснал им се е един ден повече от душата на шефовете..  Simple Smile Simple Smile , което ме зарадва де, един ден си  е цяяяяял ден  Party Party Party

Даже понеже не сме много хора, щели да организират вечеря някъде пред коледно да се почерпим, изненадаха ме и с това приятно Simple Smile
Днес съм си самичка, ММ днес отиде да пази родното небе и самолетите в Графа хаха, та аз ще се възползвам да не готвя и слагам вечеря тази вечер, за мен може и каквото има от предишни дни.. малко почивчица  Rolling Eyes Rolling Eyes

Пожелавам на всички приятна вечерр  madnoel madnoel

# 163

виртуална почерпка за здравето на моето голямо 15 годишно момиче!
Мъниче браво не съм се съмнявала, че ще се справиш!
Благодаря и аз за картичките, пратих и моите. Вече съм в отпуск и днес нямах никакво време за интернет, а и сега малката ме дърпа, така че останете със здраве Simple Smile.

# 164
  • Пловдив
Днес две картички в пощенската кутия. Имам си един прекрасен дядо Коледа, изрисуван от малки ръчички. Много мило ми стана.  Laughing
Минах през един магазин за играчки, че за малкия племенник нищо не съм взела. Малей, ми то тия пластмаси все по-скъпи стават.  ooooh! Може да се закарам до Джъмбо, че там имаше една боксова круша с ръкавици, поне да подскача около нея.

vivianka, върху мъфините можете да поставите фигурки от фондан, примерно елхички или снежковци. Виж в сайта на супичка. А и могат да се изпекат по-рано. Ей тук имам едни, пекани в неделя, а все още са си хубави.

albena30, да ти е жива и здрава голямата госпожица, да ти е все така успешна.
Лека вечер на всички.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт