Съпруги на военнослужещи - 15

• 64 742
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Това с пенсия и заплата е възможно от месец август...След като цивилните могат защо да не може и за военните...Не ме разбирайте че го подкрепям , ама ако закона позволява кой  ще е този който ще се откаже?
 А и само да уточня -те не са се пенсионирали (не им е прекратяван договора), придобили са право на пенсия и я получават.

# 391
  • Пловдив
... ама ако закона позволява кой  ще е този който ще се откаже? ...

И ако имаш достатъчно здрав гръб, за да ти го позволят. Че това си е направо удар в десетката.
Според промените, които важат за всички, вече не е нужно да ти прекратяват договора, за да се пенсионираш. Само не знам как стои въпросът със заплатите, които трябва да се изплатят. Щом не им е прекратен договорът, би трябвало и тези заплати да не са получили като обезщетение.  newsm78
Просто си разсъждавам.

А за униформите в училище - принципно съм за идеята и против изпълнението. Просто това е още един начин родителите да дават пари за нещо, което или не се носи, или качеството не отговаря на цената. Пример - бялата риза на дъщеря ми струва 26 лв. /50 % памук - 50 % полиестер/. В предното училище суитчерът струваше 35 лв, пуловер без ръкави - 25 лв. и всичко с висок процент изкуствен материал. Носеха униформа всеки ден, но излиза солено. Ами ако имащ две деца? Ами ако са 3? Имам колежка с такава бройка - кака и година и половина по-малки близнаци момиче и момче. И само това ли е.   

# 392
Точно така Дунди, ти не си се пенсионирал и затова не са ти изплатили обезщетенията. Това се случва когато ти се прекрати договора. Не може да си представите колко народ го е направил...А най- комичното беше през декември . Тъй като докато се изчисли пенсията получаваш минималната около 150 лв. и на 07.12 всички , които чакат решение за пенсия получават смс за минималната пенсия  +40 лв. коледна добавка Laughing...

Друг е въпроса , че се чака акт на министъра , с който да се спре тази далавера...или едното или другото..

Аз съм доволна от униформите в нашето училище,въпреки че цената ми се вижда  висока като знам по намаления за какви пари се купуват качествени дрехи. Аз купувам две блузи с дълъг ръкав 100% памук тип лакоста по 18 лв. и един елек за 19 лв.Това е за цяла година. Тази година карахме със стария елек, че сме много слаби , а и вкрая на годината по погрешка сме го сменили с по-голям... Grinning

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 15:01 от kativita

# 393
Това с пенсия и заплата е възможно от месец август...След като цивилните могат защо да не може и за военните...Не ме разбирайте че го подкрепям , ама ако закона позволява кой  ще е този който ще се откаже?
 А и само да уточня -те не са се пенсионирали (не им е прекратяван договора), придобили са право на пенсия и я получават.
Да, но е дискриминация спрямо останалите, защото за тях има гратисен период от 3 години /тези които са придобили право на пенсия през миналата година/, а за останалите няма гратисен период, какъвто е случая с моя мъж, на който не му стигнаха 2 месеца. Ами, обидно е някак, за едни да има привилегии- да вземат и пенсия и заплата, а други да не могат да си вземат изработената пенсия.

# 394
За униформите и аз съм за, но идеята е добра а практиката опорочена. В предишното училище на каката имаха униформи, които плащахме ние - родителите, предполагам така е навсякъде. От първи до четвърти клас купихме - риза, сукман, шалче, елек, значка и емблема, чорапи (дълги) - излезе ни солено за тогавашните цени. Но пък децата бяха много красиви с тези дрешки, но се носеха само по празници. Глупавото бе, че трябваше на следващата година да се предават от дете на др дете, е не бих и дала да носи чужди чорапи, за другите неща по няма проблем. Хубавото за нас бе, че слабата ми, тогава, дъщеря  си носи нейните до четвърти клас. Но, когато стана пети поискаха да им ги оставим в училището, защото сме били заплатили само част от цената им, а др била по проект на училището. Останаха ни само емблемата, значката и елека (пуловер без ръкави). А в пети-седми клас, така и не ни предложиха да закупим или да ни дадат от униформите за по-големите класове. В новото училище ни дадоха списък с дрехи, които се предлагат, на високи за нашите доходи цени, та затова дъщеря ни си избра само най-необходимото - пуловер с ръкави и емблема и риза с емблема, ставаща и с къс и с дълъг ръкав. Носят ги само в първи учебен ден от седмицата и на празник на училището, директорът така е решил след като е видял, че желанието му да се носят всеки ден - не се е получило.

# 395
Здрасти, банда!
Аз съм на линия, чета ви редовно по нощите през телефона. Бебко ми е много кротичък засега (пу пу), ама май го почват колики. Имам баба-помощница, която ми готви, а аз само с бебко се занимавам. И ММ е у нас, и той помага. Вече се повъзстанових от операцията, ама казах ли ви колко много болеше  Whistling Утре сме на първа консултация при педиатъра. И така. Общо взето само сън ми липсва, ама сякаш взех да свиквам с недоспиването.
sad_woman, много хубаво си разказала за Турция! Пак да отидеш някъде на екскурзия и пак да ни разказваш!
Вивианка, не бързай да си правиш изводи за учениците, може с времето да се нагодите и да си паснете дори и с 12-класниците  Peace Успех!

Весел празник на семействата с именици! Бъдете здрави!
Поздрави на всички!

# 396
Seti Beti, много се радвам че писа. Дано бебо си остане кротичък и да спинка, че и мама да спи! Хубаво е, че си имаш помощници. Hug

# 397
Ей, колко мн сте изписали Simple Smile браво на вас. Сети, мн се радвам, че се включи и ни зарадва, че с бебчо сте добре и е кротичък  Hug Честит имен ден на всички празнуващи днес и утре Simple Smile За учениците няма да пиша нищо освен, че с всяка изминала година става все по-зле. За хората които взимат и заплата и пенсия, съм съгласна с Кати, а и мисля, че не е виновен този който яде баницата, който може да го направи защо не. Даже не мисля, че трябва кой знае какви връзки, при нас много от хората постъпиха така, а при тази липса на кадри в последно време в поделението си мисля, че не само ще ги държат , а и ако нямаше тази опция редиците ни съвсем щяха да оредеят, по лошото е че не виждам млади хора които да искат да заемат тези места.
Исках да напиша още мн неща докато четях , но в последно време паметта ми изневерява мн и дава път на разсеяната ми същност Simple Smile така че ви желая спокойна и приятна вечер  bouquet

# 398
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
На заспиване съм, но да споделя и днешния ден- Имах защото със 12 клас Не че много сме се разбрали, ама има шанс. Не мина без проблеми. Все пак поносими. Пак се наложи да викам за да си преподам урока. Обаче пък по Свят и личност съм намислила да четем вестници. Всеки си избира статия, а останалите коментираме. Следващ час пак намислих да го играем предизборна дискусия. Ще има екипи кандидат кмет със съветници. Ще има един който да съблюдава за нарушения по изборния и агитационния процес. Ще има избиратели. Ще дискутираме проблеми на града и тяхното решение. Ще гласуваме и екипа спечелил най-много избиратели получава 6ци. Някакви такива. Ще мисля още де. Например мисля на ги накарам в час всеки да си въведе датата на раждане в гугъл и са прочете какво му е излязло. Или пък са изкарам от архив вестници от датата на тяхното раждане и да видим какви новини има. Такива работи, ама съм решила да се боря.
Лягам да спя. Hug Hug Hug

# 399
Добро утро, момичета!
Колко много сте изписали...
Честит празник / с малко закъснение/ на момиченцето на Dundi, нека бъде все така ученолюбива!
Днес и аз имам повод за почерпка. Синът ми има имен ден!

Честит празник и на всички именници в групата. много здраве и благополучие!
 bouquet
Аз като действащ учител мога да говоря много по темата.... Vivianka, няма да се отказваш да опитваш! Най-вече от теб зависи как ще протече часа. Не се опитвай да ги надвикаш, няма да успееш. Би трябвало 12 клас  вече да са зрели хора. И за да се стигне до това положение, не са виновни само учениците. Важното е, че търсиш начини да разнообразиш часовете им. Сигурна съм, че ще успееш.
Моите наблюдения са, че в момента всичко в училище зависи от желанието на самия учител за работа и себераздаване. Никой не може да ме убеди, че младите хора са лоши и невъзпитани. Това сме го допуснали ние - родители и учители. Важно е да се стигне до уважение и от страна на учениците и от страна на учителите. А това зависи в момента от теб. Прозвуча ми страшно това, че учителите чакат да дойде пролетта, за да не преподават в  12 клас. На мен ще ми бъде най-мъчно за тях. Когато завършат, виждаш, че си успял да ги научиш на много неща... и те са станали хора. И трябва да ги пуснеш! Но когато получиш поздрав за някой празник, ти става толкова приятно. Всеки път на 24 май аз се вълнувам...радвам се и ми е тъжно.
Мога да разказвам още много...И ми е  тъжно за всичко случващо се в много от училища.
Но ще завърша с това, че аз си обичам професията. Много е трудно, но пък си заслужава, когато видиш плодовете на своя труд....и винаги се чувстваш млад!
Хайде, че закъснях за работа! Успешен ден на всички!!!!
Сети Бети специални поздрави и за вас! baloni

# 400
Добро утро! Fleure de lune честит имен ден на твоят син - жив и здрав да е! Честит имен ден на всички празнуващи от нашата тема и техните близки, със здраве да си носят името! От поста на  Fleure de lune за днешната младеж, лъха позитивизъм и вяра в промяната им към добро, стискам палци да стане навсякъде!!!

# 401
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Няма да се отказвам. Имам лек напредък от снощи. Днес и утре имам часове пак със тези деца. стискайте ми палци
Честито на именниците от вчера и днес. Аз покрай училище и направо забравих да празнуваме. У нас имаме 2 именнички Wink

# 402
Добро утро!
Честит празник на момченцето на Лунното цветенце и на двете именнички на Вивианка! Да са ви живи и здрави и само да ви радват! И аз да почерпя за именния ден на моето момченце.

Сети, радвам се, че писа. Знам колко те е боляло, мила. Но...всичко се забравя в мига, когато гушнеш детенцето си. А и си мисля, че самата природа прави така, че да забравиш. Да, помниш, че те е боляло, но не помниш болката. Иначе никоя жена нямаше да иска да ражда втори, че и трети и четвърти път. Най-важното е, че ти е кротичко и послушно бебчето. А за коликите-ами въоръжи се с цялото търпение на света и се подготви да гушкаш и люшкаш много  Simple Smile Дано да минат бързо. Моят синковец се измъчи миличкия с девет месеца колики. Не знаех на кой свят съм просто...Всичко минава и се забравя. Само да са ни живи и здрави дечицата, а и ние покрай тях.
Вивианка, стискам палци нещата да продължат да се подобряват! Личи си с какво желание и хъс си вършиш работата и как непрекъснато се опитваш да разнообразиш уроците така, че да са интересни. Дано усилията ти да бъдат възнаградени!
Мириел, оправя ли се момченцето?
Пате, как си? Димитрова, при теб всичко наред ли е?
Нещо хич не ми е работно днес, но е крайно време да се мятам в тръстиката. Хубав ден на всички!

# 403
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МОМЧЕТО НА ЛУННО ЦВЕТЕ, НА ДВЕТЕ ИМЕНЯЧКИ В ДОМА НА ВИВИАНКА, НА МОМЧЕТО НА САД_УОМАН И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, КОИТО НОСЯТ ТОВА ХУБАВО ИМЕ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, УСПЕШНИ И КЪСМЕТЛИИ.

# 404
  • Разпиляна във въображението
Честит празник на всички, които празнуват днес! bouquet

За училището - Вики не успя да попадне на добър учител в първи клас. За съжаление това оказа влияние върху класа, който все още, вече трета година след идването на титулярния, не успява да бъде овладян. Нямам търпение да завърши. Ще се опитам или да я запиша в друго училище, или поне да не бъде в клас с основно тяло съставено от нейни съученици Crossing Arms

Тео все още е опъпчен. Горе долу се завръща към нормалния си ритъм, но всеки път като посегна да му сменя памперса, или го галя по главата и като видя кожата му Confused

Общи условия

Активация на акаунт