Съпруги на военнослужещи - 15

• 64 759
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Да честитя на още именици в нашата компания.

НА ДИМИТРОВА И НА ДЪЩЕРИЧКАТА НА ФЕЙЩИЦАТА, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН! НАЙ-СЪРДЕЧНИ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

# 406
ДОБРО УТРО!

Да са здрави, щастливи, късметлии и ученолюбиви всички празнували на Богоявление и Ивановден.  Simple Smile
vivianka  В момента работя в училище, в което има ученици в 5-8 кл., които не познават всички букви от азбуката, други ги знаят, но не могат да четат. 10 мин. в края на часа класа преписва, докато учим букви и четем с тези, които не могат. В 5 и 6 кл. има лъч надежда, но 7 и 8 ... Sad . Колеги ми се смеят, защото това не било моя работа, а на началните учители, но аз продължавам. Поставила съм си цел - всички от 5 Б клас /класна съм им/ да могат да четат в края на учебната година. Много ми е трудно - учебници на учениците се дават само в час, нося по не знам химикала и тетрадки само да пишат, училището за тях е на последно място. Имам идея през март месец по класове да посетим музея, искам да им направим и "малка" библиотека в училище ...
Стига толкова, че ще изпиша темата ...  Laughing
Лек ден!

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 08:01 от СГГ

# 407
Добро утро момичета,аз чак сега успях да седна да пиша-два дни бях на изпити по музика-разбиха ни от пеене и свирене но пиано,но накрая резултата е повече от задоволителен.Както си мислех че не мога да пея се оказа че съм била музикална и имало хляб в мен ( според преподавателката),изкарах си една 5-тица и съм много доволна.Мислех че едва ще хвана 3.
Честит празник със закъснение на всички празнували в последните дни.
Сети пожелавам ти бебо да си продължи да е послушен
Патенцето-как си,как върви бременността
При мен започнаха вече крампите в краката,което е много гадно.С каката започнаха в осмия месец,а сега от по-рано-снощи изкарах акъла на ММ като се разпищях посреднощ.Скочи толкова изплашен,че чак ми стана гузно,но все пак му е за пръв път.С първата бременност бях сама-той беше на мисия и се прибра на финала,но сега вижда какво съм преживяла първия път и му е малко страшнишко,но ще свикне.
Толкова за сега от мен-днес ще си почина пълноценно и от утре започвам да се готвя за другия изпит.
Пожелавам на всички един много емоционален и пълноценен ден

# 408
dimitrova8002  smile3501 за музиката, и аз се мисля за "музикален инвалид", но дали съм музикална и има хляб в мен.  newsm78
Seti Beti Дано бебчо е като Светослав, той само спише, ядеше и риташе с крачета. През нощта 5-6 часа не се събуждаше, до навършване на 1 год. имаше само 4-5 безсънни нощи. Hug
патенце-то, dimitrova8002  Hug
ПЕТЪККК ... ЕЕЕ ...
,

Hug

# 409
  • Пловдив
Добро утро, честит имен ден на патерица.
Вчера бях размазана от умора, само прочетох какво е написано и се мушнах в леглото. Но вместо да спя, се наложи да решавам задачи по МАТ за 8 клас. Функции.  ooooh! Девойката се е скатала преди ваканцията, в главата й пълна каша. Каква е тази функция, кое е Х, кое У ... пълна мъгла. Абе, дете, питай, като не разбираш. Та издънката на контролната е пълна. Оплаках се.

А аз се размазах от напрежение вчера. Викнаха ме да помагам за превод в университета на една среща на студенти по право с преподаватели от френски университет. Ми то хубаво, ама да бяха дали текста предварително, както се прави. Не, нищо. Ей така, на сляпо. Че и френският посланик се появи. Добре че човекът си чете приветствието на чист български. Все по-добре и по-добре говори. Това е първият френски посланик, който се отнася с такова уважение към езика ни. Ама нали все пак жена му е българка. И си тръгна преди моята "изява".  Simple Smile Отдавна не съм работила под такъв стрес. Ужас направо. Иначе студентите оставиха добро впечатление. Залата беше пълна, което в София не са успели да направят. Студентите определено имаха интелигентен вид, слушаха, бяха прилично облечени, нивото на шум беше в рамките на нормалното. Личи се, че в тази специалност се влиза с изпит и при сериозна конкуренция. Само едно не харесах - 80% поне пушеха.
Не съм влизала в Ректората на Пловдивския университет от години. Направен е ремонт, вътре е чисто, приятно, топло. Залите са обновени, с мултимедия, имат учебна съдебна зала. Едни добре усвоени европейски пари. А като знам ние едно време как стояхме на лекции с якета и ръкавици и всеки преподавател си носеше тебешира и парцала за дъската...

dimitrova8002, браво за изпита. Едната ми приятелка, докато учеше НУП казваше "След пилешката супа, най-много мразя акордеона".  Laughing
А за крампите - не може ли да се пие нещо? Предполагам се появяват поради липса на някой елемент в организма. На мен едно време гинеколожката ми изписваше разни неща за улесняване на дишането, за заздравяване на кръвоносните съдове, в един определен момент ми казваше какво да пия, какво да не пия. За да минава всичко по-леко.

СГГ, успех ти желая. Възхищавам се на такъв ентусиазъм.  Peace

Сети-бети, ами обясни му на малчо, че за да не го боли коремчето, трябва да се научи да ... пръцка.  Laughing Дано те разбере. И дано не го тормозят много коликите. Не мога да дам акъл, че дзверо не е имала колики. Спеше като пън по цяла нощ. И за храна не ревеше. Инато и злоядо, откакто се е родило. Сега вече остана само инатът, без храна не остава.  Laughing 

# 410
Добро утро! СГГ браво за старанието ти, търпение и най-вече успех ти желая. dimitrova8002 браво за 5- цата по музика. В мен със сигурност няма да "има хляб" Joy, че съм супер зле - не чувам музиката и никакъв ритъм и такт не схващам, а за пеенето, ако искам да изгоня публиката. Е, на двете си щерки съм пяла много (детските песнички ги знам от мама) и го харесваха, ама това си е друго. За крампите трябва да пиеш магнезии и, предполагам няма да имаш проблеми, на мен ми помагаше. Докторът ми изписа прахчета. Ама като ви чета какви послушни и спящи деца сте имали - моите изобщо не спяха, научиха се да спят едва на 3-3,5 години, сериозно ви казвам. Не спяха нощем и денем, страдах от хронично недоспиване, а колики почти не са имали. Сетибети за коликите пускай сешоар, шумът му (мисля че тези шумове ги наричаха бели), на нас ни помагаше, дори й затоплях коремчета с него. Става и с шум от аспиратор. Изписват и капки.
dundi73 много добре звучи разказът ти за студентите и университета, значи има надежда за културни, образовани младежи (е пушенето и аз никак не го одобрявам).
СГГ благодаря за кафето и посланието!

# 411
Добро утро и от мен момичета, днес и утре се очертават едни мн мн мързеливи дни Simple Smile ММ е на работа по цял ден и аз съм си самичка у дома. Като гледам колко време съм спала и то половината ден е минал Simple Smile Иначе аз съм мн добре, вече дори не се събуждам за ядене през нощта, нямам никакви оплаквания за сега , но то май е и рано за това. За крампите и кумата имаше големи проблеми и се спаси с магнезии, Димитрова, дано ти помогне и на теб Simple Smile СГГ, поздравления за това което правиш за тези деца, дано някой ден оценят усилията ти, но дори и да не е така, задоволството , че си направил всичко е по-важно.

# 412
Здравейте! Присъединявам се към групата като съпруга на военнослужещ. Simple Smile В очакване сме на второто ни момченце през март. Утре заминаваме за Боровец. На ММ му се полага почивка в БПД "Боровец" (търсейки мнения за дома,попаднах на темата, в която обсъждате базите на МО и реших пиша Simple Smile Simple Smile ) Дано да останем доволни.. Аз се захващам с багажа, докато съм сама. 
Ще ви следя с интерес !
Хубав ден на всички ви!

# 413
  • София
Ето още една поспалана в строя. Рошава, по нощница, на отчет Simple Smile
Вчера си замина и последната порция гости и останахме сами. От днес започва голямото чистене и подреждане. Преди това обаче, трябваше да заредя батериите. Спала съм непробудно до 11.15

ПАТЕНЦЕ, почивай си, чети литература, подготвяй се теоретично. Месеците бързо минават. Сега не е много за разходки, та чети. Като се оправи времето - повече навън Simple Smile

АЛБЕНКА, чувала съм го това за "белите" шумове. Щерката и снахата го прилагаха. Моите бебета бяха много кротки и поспаливи. Само през първият месец се будеха и после здраво спане-и те, и аз.

ДУНДИ, важното е, че си се справила с превода. Поздравления! Hug А на дзвера не му се карай. Похвално е, че можеш да ѝ помогнеш. Тя ще се справи, с твоя помощ. Вярвам в нея!

СГГ bouquet, възхищавам се на ентусиазмът и упоритостта ти. Ще го бъде 5 б клас, ама другите... Ето защо някои учители с право ги наричат съвременните будители.

ДИМИТРОВА, поздравления за взетия изпит. Ей, наша гордост си! Виж как един по един се намаляват изпитите. По отношение крампите, вероятно ще ти предпишат нещо. Това е недостиг на магнезий, калий, калций, натрий. Аз пък знам нещо друго: При случай на мускулни крампи, хващаш в двете ръце по един метален предмет. Една приятелка се смее, че вече до главата ѝ, на нощното шкафче има винаги по два ножа Simple Smile. Помага. Изпитала съм го.

МИРИЕЛ, не третираш ли пъпчиците с крем, или с пудра? Все пак без значение какъв е произходът им, пъпчиците са кожна изява и би могло да се подпомогне изчезването им и облекчаване състоянието на малчо. Дано по-скоро се оправите Hug

Изпих кафето на СГГ, благодаря Simple Smile, сега да подхващам от някъде. Успешен ден на всички!

ПП Оооо, свежа сила в нашите бойни редици. Добре дошла BLOOD_KET welcome Кой преди време написа, че в групата имаме три бременелки, а те бяха вече две, след като Сети_Бети току що беше родила? Ами ето я и третата ни бременелка! Hug Предстои ни нова радост в нашия военен блок stork-boy Стига новото момиче да се почувства добре в нашата компания и да ни даде възможност да се присъединим към тяхната голяма радост!

# 414
СГГ, ти сериозно ли говориш ,че не знаят буквите ...нали разбирам да четат трудно или да сричат ,ама чак да не знаят букви и то в 5 клас....Похвални са усилията ти да ги ограмотиш!Не се отказвай!

Дунди, и правото вече е не е това , което беше...Понеже следя от предната година баловете, (че тази година нали завършваме) , право в СУ момче през 2015 можеше  да се влезе с оценки 4.5 по история и БЕЛ...А на колега сина влезе за зъболекар в МУ София с подобни оценки по химия и биология на изпитите...Това са страшно ниски оценки за влизане в най-желаните специалности...
Да се оплача и аз , че през почивните дни ще решавам задачи за призма и пирамида, че имаме класно по математика...Ей, добре ,че се вижда края на 12 клас...След това почивам 4 години до истерията 7 клас с втория номер...

Ето го и третото бебе... Laughing Добре дошла и ще чакаме коментари за почивката на Боровец...А и си от мойта група- два пъти мъжка майка...

Сети, коликите са нещо нормално , щом е послушен и яде , значи всичко е екстра...Аз като се сетя какви злояди и ревящи бяха моите момчета, и все пак с прекрасни спомени за времето прекарано у дома по време на майчинство...
Ох, какъв слънчев петък...

Сега видях, че печеля раничка от новогодишната баница на БГ Мама. Grinning ..Мярнах, че  от темата  Фло и rose red са  с тефтер и химикал....

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 13:32 от kativita

# 415
  • София
Избрах си да започна чистенето от кухнята. Нали съм си отпочинала, работата ми спори. Ама и само работа не ще да е добре. Седнах да ви понагледам-и вас, и бабите и какво да видя? Най-информираният човек в темата ни - Кативита ме зарадва. Спечелила съм тефтер и химикалка. Знаят те на кого да подарят тефтера - нали трябва да записвам часове на пациентите. smile3523
. Направо си е биг далавера. Wink КАТИ, къде ща раздават армаганите?
Свърши ми почивката, хайде пак на работа newsm79

# 416
  • Разпиляна във въображението
Здравейте, момичета!

Фло, пъпките на Тео започнаха да изчезват. Явно е реакция.

blood_cat, добре дошла!

Днес, в Плевен, е неучебен ден и направо ми идва да си оскубя косите! Днес е един от дните, когато малките са във вихъра си. Слушам ги през коридора как се опитват с всички сили да не подвикват докато играят на Хотел, за да не събудят малкия. Обаче колко много разхвърлят Laughing Интересно как енергията им изчезва, когато трябва да започнат да оправят.

# 417
За много години момичета,желая здраве и щастие в семействата Ви.Честит празник на патерици на всички на който не съм честитила.Чета редовно но нещо ми е изчезнало желанието да пиша,и не само това. ММ понеже мн.му знае устата е наказан,питал на какъв принцип се раздават бонусите и ела те да видите.Спрени са му всички компенсации и наряди и е сложен в модул който не иска.А на въпроса защо,е получи отговор,защото много питаш.Малката за ножа година бе сополива и кисела и не тръгна на детска,сега е по добре и ще гледам да я пусна.Аз официално съм на борсата и си търся работа.Та в общи линии чудно ни тръгна новата година,а и колата се счупи и част не можем да намери ама да сме здрави а другото когато се оправи.

# 418
Фло, от офиса на БГМама след 11 .01.Влез в темата за баницата и кликни  там където са качени печелившите ,за да си получиш кода ,срещу който ще може да получиш наградата.

Радинка, понякога като те чета имам чувството, че мъжът ти служи в армията на Добри Джуров. ...Наказание в БА не се налага така лесно. ..за някакъв въпрос....макар и доста парлив....Оставам с впечатление, че в неговото в.ф.доста нередности се случват. ...

# 419
Кати явно да,всичките му колеги който са питали по един или друг начин са наказани.Но не от командира а от старши лейтенантите който са получили и така интересните бонуси.Както и да е здраве да има.

Общи условия

Активация на акаунт