Съпруги на военнослужещи - 15

• 64 738
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Добър вечер!
vivianka Как мина първия учебен ден?
Seti Beti Как сте с бебо?
Лека вечер.

# 376
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Добро утро, момичета! Видях набързо, че има поздравления за мен. Благодаря ви  Hug
Нямам никакво време нито да чета, нито да пиша. Да споделя набързо впечатленията от работата.
Девети клас са добрички, десети също, единайсти- да кажа че се разбираме. Но дванайсти..... ад под небесата. Ако знаете какви хора ще се дипломират сега и ще излязат на улицата. Нямам думи да ви опиша възмущението си. А аз имам и доста часове с тях. как ще я караме....

# 377
Добър вечер!
vivianka Как мина първия учебен ден?

LaughingТакова викане виках и пак неможах да ги надвикам..... После все едно съм била на дискотека имах чувството. Но пък това само ме амбицира още повече. И потреса ми беше не от друго, а че изобщо има такива деца. Неможах да повярвам на очите си. Нямам думи да ви опиша и даже незнам как да ви опиша това което се случва. При всички колеги са така. не само при мен....Всички са вдигнали ръце от тях и никой неможе да направи нищо. Молят се хората да дойде пролетта и да не идват в училище тия ученици. Ако моите деца така се държат, лично аз такъв бой ще им тегля....Не човеци... Cry

# 378
  • Пловдив
Добро утро.

vivianka, директен сблъсък с действителността в българското образование. Ами не си го слагай на душата, гледай да избуташ часовете с тях и това е. Като не искат да слушат и да учат, ти на палячо да се направиш, пак няма да им привлечеш вниманието.
Те хубаво ще излязат от гимназията, лошото е, че влизат после и във ВУЗ, взимат някакви измислени дипломи и никой не знае за какво му е тази диплома, какво знае, какво умее, какво ще работи, дали му се работи изобщо, пълна трагедия.  Sad

Днес сутринта в моя офис вече е 15 градуса. Ей, направо жега в сравнение с понеделнишките едва 4. До следобед може и да ги докарам до 18  Laughing

Започвам да действам по задачите, че имам доста. Приятен ден, макар и малко мрачен, поне в Пловдив де. Но пък навън температурите са положителни.  Laughing

# 379
dundi73 , какъв Ботев, какъв Левски сме имали.... Какви мъже юнаци тая земя е раждала... А сега като ги гледам... Пази Боже! Взех да свиквам с тая обстановка, но жална ни майка... Направо незнам какво ще става с тая наша България.
Та реалността мили мои в българското образование е потресаваща.

# 380
  • Пловдив
Аз да се включа пак, за да честитя празника на всички, които носят името Йордан, Йорданка, Богдан, Богдана и производни. И да почерпя де, че моята щерка е кръстена на баба си Йорданка.  Laughing и си е нарекла днешната дата за имен ден.

vivianka, напълно те разбирам.

# 381
Добро утро! Здрави ли са всички? Че нали все разправят за грипове и вируси, да ви нагледам  Laughing
Дунди, честита ти именничка! Да расте здрава и щастлива и да сбъдва мечтите си! А на теб стискам палци да изгониш белите мечки от офиса  Laughing В понеделник и аз яко потраках със зъбки, но от вчера насам ситуацията с микроклимата постепенно се нормализира и вече лееекинко надскочихме 20 градуса, което си е направо жега в сравнение с понеделник. Шефът разправя, идвал в неделя да пусне климатика и било 5 градуса Shocked Днес времето тук е поносимо, но се опитва да вали дъжд и пързалката ни е в кърпа вързана  Simple Smile
Вивианка, искрено ти съчувствам, мила! И както ти е казала Дунди-не си го слагай много-много. Ти правиш каквото трябва, пък който не иска да те слуша, си е за негова сметка. За пореден път се убеждавам, че е просто наложително да върнат казармата, поне за 6 месеца. Такива лекета растат сега, че думи нямам! Убедена съм, че всяка от нас, която има син, се опитва да го възпита да бъде истински мъж, но щом средата в училище е такава, не може да не си окаже влияние. Затова-под строй поне за половин година ,да се научат на дисциплина и отговорност. Ама пусто няма пари клетата ни държавица....
Аз нали съм блейка, да попитам който знае за две неща. Първо-как и кога става сега подаването на молби за детски? Обаждах се миналата седмица в Социалната служба, казах си ЕГН-то и ми казаха, че за мен промяна няма, т.е. да си подавам когато обикновено си подавам. Питам ги-нали има промяна сега, а жената каза, че още няма нищо черно на бяло. Май ще взема пак да звънна, но да ви питам и вас. И второ-влезе ли вече в сила промяната с отпадането на заплатите при пенсионирането на нашите мъже? Не съм много в час. Че обсъждаме някакви варианти у дома...
Скачам в тръстиката. До скоро и гушки на всички!

# 382
Честит празник  на щерката на Дунди и други ако има именици в темата!

Днес поведох в класацията за най-студено работно място -14.1 градуса Laughing, но пък сега вече минахме психологическата граница от 20 градуса....А навън е ужасно гадно времето-вали нещо като дъжд, почти сняг и мъгла...

Обезщетенията при пенсиониране ма военнослужещи не са претърпели промяна. А за детските не знам как е , ние сме с официални доходи и не получавам. Чух от медиите , че вече се взема и дохода на бащата за тези ,които живеят на семейни начала, но какво точно е променено не знам...може би има тема във форума.

Вивианка, 12 клас е ясно ,че вече са изтървани...оптай се да ги изтърпиш още 4 месеца...Но пък може да спечелиш 9 клас , с които ти предстои още няколко години да сте заедно...

Казармата е вариант за възпитание за момчетата, а  за момичетата ? Аз пътувам всеки ден с невероятно арогантни деца от обикновено училище (може и преди да съм писала), за които ходенето на училище е някакъв задължителен престой, просто време,което трябва да мине... Освен кой колко двойки  има,броя на отсъствията е все над 100 и кусур, чалга, напивания и повръщане- само за това се говори, това е ежедневието им...Пътувам и с другата страна-учителите - те пък ,не им се занимава с изпити през лятото и ги пускат... И така ...кервана си върви...

# 383
  • Разпиляна във въображението
Честито на празнуващите! Да са живи и здрави!

В Плевен продължава да вали е една пързалка. Не ми се излиза, но трябва да взема ДК на малкия. Той пък почти целият вече е на малки пъпчици и петна, заради температурата и вируса. Дано да мине, че ми писна да съм на нокти.

# 384
  • Пловдив
sad_woman, за детските има график в зависимост от това кога си подала документите миналата година. Ако са след юли, значи са подадени по новите правила и не е нужно да се подават сега.  Peace

Всички младежи имат нужда от стягане, ама преди това и родителите им трябва да минат през казармата.    Peace

# 385
  • Ямбол
Здравейте и от мен,
И тук гадно, мокро и полузамрънало време. Хем сняг има хем вали, а да не говорим сутринта колко хлъзгаво беше. Водих малкия на градина и горкото не стъпа нито веднъж нормално , все нанякъде беше подхлъзнат , а как не паднахме двамата не знам.
Вивианка, мисля си, понеже и аз имам ученик вкъщи макар че е 4 клас, не знам как ще го опазя от влиянието на съучениците му, ние все му говорим вкъщи и за сега нещата биват, но какво ще стане после, как ще му натягам обръчите когато влезе в пубертета?!?!? Вкъщи вижда едно ,навън около него е друго....мисля обаче че децата не са виновни, родителите не са си свършили работата, и един ден ако моите деца са такива невъпитани и лигави си мисля че голяма част от вината ще е наша. Но също така си мисля и за учителите....някак и те му изтърват края, няма заитересованост ли....и аз не знам ....оставят ги , не им се занимава....като знам едно време ако някой ни хванеше в училищния двор с цигара например...ооооо какво се случваше нямам думи, а сега?????Нямат страх и респект дори от учители и директор. Нещата са като монетата с две страни и всички трябва да се стараем и вкъщи и в училище, иначе жална ни е майка какво ни чака...Sad
Честито на всички именници днес!!! Да са живи и здрави!
Днес съм на разтоварваща диета, хрупам ябълки и мандарини, толкова ми се е втръснало всичко месно и манджано , чеееее ще опитам да издържа на плодове......Вие как сте след празниците? Аз имам чувството че от ядене и стоене вкъщи съм се поналяла май!!!
Изчезвам сега! Пак ще надникна по късно..
П.П. Да не се обидиш Вивианка за коментарите ми по отношение на образованието....

# 386
Кати, благодаря за точно и бързо поднесената информация!  Hug
Аз звъннах в Социалната служба. И без особена изненада установих, че и те не са съвсем наясно с новите правила. Трябвало да се подава само някаква декларация, че няма промяна в обстоятелствата. Това трябвало да става до края на януари. Първо уж беше в свободен текст, а после се оказа, че ще е бланка, която трябва да се попълни. Дотук добре, ама тази бланка още никой не я е виждал и те щели да "измислят нещо там на място", за да можем да попълваме.  ooooh! И накрая се разбрахме, че след средата на месеца вече ще могат да се подават тези декларации. Но всичко това за сроковете и декларациите ми го казаха конкретно на мен, аз подавам март месец. Не знам за другите месеци как е. Както казват Зуека и Рачков-уникална държава!
Данити, късмет с диетата! То и аз имам нужда, и то не малка, ама засега нищо не предприемам. Тази година не съм прекалявала по празниците, но пък откакто имаме хлебопекарна положението стана неудържимо...  Embarassed Но пък кой може да устои на прясно изпечен хляб с хрупкава коричка и шарена сол...Опс, поувлякох се и забравих, че си имаме бременни момичета във военния блок! Извинете ме  Laughing
Мириел, скорошно оздравяване на мъничето!  Hug
Фло, още ли е пълна къщата? Сигурно, щом те няма, а като си тук си накратко. Липсваш, сладурано!  Hug Да ти кажа, наканила съм се тези дни да ходя да ми почистят зъбния камък. И скоро ще ви заслепя с голяяяма лъскава усмивка  Laughing
Дано скоро се появи Сети, дори за малко, да каже как са с мъничето.
Кати, много си права за момичетата, на които също им трябва някакъв вид казарма. Ами те на моменти дори са още по-нагли и агресивни от момчетата! Няма оправия!
Пак се разприказвах. Изчезвам.

# 387
# 388
  • София
Привет красавици. От всякъде рапортувате за мокротия, а при мен на тръстиката - безводие. Има авария и съответно няма вода. Обадих се на пациентите да не идват, кафенце, крак връз крак, хахо хихи, но после ще ми излезе през носа...

ДУНДИ, Честит имен ден на твоето умно и добро момиче!

ВИВИАНКА, дожаля ми за теб, с какъв ентусиазъм и желание тръгна на работа, а после - нотки на разочарование... Много жалко! Отдавна не коментираме облеклото на учениците, въпреки, че носенето на униформа е полезно. Това ги приобщава към даденото учебно заведение, създава чувство за колектив, а също така прикрива и социалното неравенство. Според някои "умни" министерски глави униформите ги обезличавали. Дрън, дрън, та пляс. Който е умен, знаещ, възпитан, той ще изпъкне. Не съм на 100 години, но не мога да се съглася, че  училището е място за модни дефилета - гримирани, проскубани, с голите кореми - хубост невиждана... Не мога да упрекна училището. Преди всичко за възпитанието са отговорни родителите, семейството. Училището и учителите ще надграждат, но основите се полагат у дома. Не случайно вече казват, че не първите седем години, ами първите седем дни са пропуснати. Горещо подкрепям идеята момчетата да служат! И нека не приемат казармата като изправителен дом. Нека погледнат от хубавата страна - закаляване на духа и тялото, да се видят кой какво може в трудна ситуация, кой какво решение ще вземе. И пак ще кажа, че много родители ще потърсят начин да скатаят чедото, да не падне косъм от главата му. Ами огромна грешка във възпитанието е това. Да си носят после последствията тези родители, но жалкото е това, че няма само те да патят, ами цялото общество. Пази Боже от невъзпитани, незнаещи, неможещи, лигльовци. Какво чувство за отговорност, какви пет лева. Слава Богу, че не всичките младежи са такива. Познавам и много стойностни деца-с висока обща култура, с цели, със стремежи. Стига да успеем да ги задържим, България ще има бъдеще! Оптимистичен завършек на моите размисли и страсти Simple Smile

МИРИЕЛ, дано малкият мъж по-бързо оздравява.

Мили моржуващи момичета, навличайте се яко, че до пролетта има още много време cold

Време ми е да напускам тръстиката и да поемам към дома.

На пишещи и непишещи  Hug и  love001

ФЕЙЩИЦАТА пък откога не ни е завивала... ей, миличка, ще се простудим съвсем Simple Smile

ПП Докато си натуткам, ето, че ме задминаха.

САД УОМАН, мравунякът все още гъмжи. Днес си заминаха зетко и голямата внучка, утре останалата част от цирковата трупа. Съвсем скоро пак съм ваша newsm47

# 389
Наканих се да пиша и ето, че Фло ме изпревари bouquet. Ех, днешните деца и вчерашните, че и по-вчерашните - голяма част от тях са  #Crazy #2gunfire. И аз мисля, че е добре да има казарма. Уф, на кой ще си дам момиченцата - надрусани кретенчета без никаква култура, а да работят - че то на кафе е по-кеф, защо да се мъчат. Слава богу - има и изключения, но положението е трагично. А за държавата - че то такава има ли - все сме наопаки, правим някакви реформи, мерки уж за добро, а все е за по-зло. За мен учителите - нямат вина, ние родителите ги поставяме в това положение. Майка ми е бивша детска учителка в ДГ - знам какво е било преди демокрацията и в началото й, знам и какво е след това. Но, замислете се, не обвиняваме ли за всяко нещо случващо се с децата ни учители, съученици, система, само не и тях. Готови сме да спорим, а някой родители дори и бият учители, защитавайки отрочетата си (които също са виновни). Та учителите в училище нямат право на родителска среща да назовават децата по имена и да обсъждат пред всички поведението и успехът им, на всеки родител - лично, да не ни накърнят достойнството. А, не е ли по-доре да се почервиш пред всички, че детето ти върви по-лошия път и да си вземеш поука и да го възпитаваш към по-добро ..., но не ние сме забързани и мислещи само за прехраната и задоволяване на прищевките на децата си (е има и родители, които пък съвсем са ги оставили на самоотглеждане и възпитание от улицата). Чувала съм дори, че на учителите е забранено да пишат двойки, заради оценяването на училището, заради бюджета на самото училище. Скоро не съм чувала в района около мен някое дете да е повтаряло. Имаше едно дете в класа на дъщеря ми, чиито баща стана народен представител, то бе местено от училище в училище, че все не му стигаше акъла да изкласи. Ама тати, нали е бизнесмен, с парички и, то, далеч ще стигне, с бутане newsm78.
Мириел скорошно оздравяване на малкия Тео.
Днес сутринта едва стигнах до работа - при нас навсякъде е ледена пързалка, до обяд валя дъжд. Снегът, който бе навалял се покри с ледена покривка.
При мен в работата се постопли сградата, но си имаме други проблеми.
Честит имен ден на празнуващите! Живи и здрави да са!
Знаете ли, че в момента в армията има хора, които са се пенсионирали и работят на същите си работни места, със същите си заплати и ще вземат, и пенсия? Дано не се обиди някой, законът е виновен, хората пък защо да не се възползват! Не е честно спрямо останалите!

Общи условия

Активация на акаунт