Съпруги на военнослужещи - 15

• 64 822
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Добро утро, мерси за кафенцето, започвам отзад напред.

kativita, въшки, казваш, ами да, има. От известно време пак са плъзнали. В крайна сметка училището може да въведе някакъв пропусквателен режим, но трябва да ангажира медицинската сестра и/или учител с ровене в главите на децата всеки ден. А, доколкото знам, това ровене не било съвсем по правилата, защото не било работа на учителите. Иначе приятелката ми във Франция също се оплаква често от гадините. Чисти главата на младежа да речем в събота и неделя, до сряда пак е въшлясал, както казва тя, като уличен пес. Защото не всички обръщат внимание на проблема. А там се ограничават само с бележка на вратата: Въшките се върнаха.  Mr. Green

Май съм имала късмет до сега с родителите на съучениците на щерката. Всички родителски срещи са минавали без излишно театралничене. А пък в новото училище сме имали само една РД, даже и класната не съм виждала, че беше в командировка.  Simple Smile

И тук дават времето да се разваля. А освен ММ в болницата, трябва и на баща ми да напазарувам и да мина да го видя. Дано в Пловдив да се разминем само с дъжд. Комбинацията мрак, дъжд и трафик са ми омразни. С очилата ми е много трудно да карам в мокро време. А личният ми шофьор е под ключ.  Simple Smile А и ненормалници по пътя само да искаш. Вчера по единия булевард са гонеха две БМВ-та, малко по-надолу по един мост - две поршета. Ама имало движение, какво им пука на тях, те си се гонят, а пък ти се пази, ако можеш.  #Cussing out

7 пъти на изпит не съм се явявала. Най-много по 2. И то само 2 пъти за 5 години. Ама ще взема да разкажа на сина на ММ, че той е увесил нос. Математиката му се опъва. Едната я взе, ама има още 2 части. На втората се е явявал 4 пъти, без успех. Сега идва и третата част. Обаче тръгва с пораженческото мислене, че тези изпити нямат взимане и се боря да му втълпя, че щом някой завършва тази специалност, значи имат взимане.

Радвам се за добрите резултати от изследванията на всички.
 juli0976, ние сме живият пример за това, че една част от цитираното от теб не е съвсем вярно. За щастие.  Peace

dimitrova8002, ТМ да си заяви още от сега, че не може да ходи на занятия през този период. В предишното поделение на ММ за такива неща освобождаваха от ходене на Корен примерно.

Поолях се с писането. Лек ден на всички, аз отивам да тръстича /ей, Фло, този неологизъм го възприех в речника си  Joy/

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 09:55 от dundi73

# 481
  • София
Добро утро, военни момичета. Взимам си от кафето на СГГ и много набързо трябва да го изпия, че много работа ме чака. Добре, че техниката работи вместо нас - миялната мие, пералната пере, на печката се готви обеда, а аз при вас, но за малко.

ДИМИТРОВА, успех в подготовката за последният изпит.  smile3529 smile3523

ВИЛИ МОТОВИЛИ, как я караш? Как си? Simple Smile

КАТИВИТА, тези нашественици много трудно се прогонват. За пръв път чух и видях какво е това въшка, когато децата ми бяха в детската градина. Говореше се, че е диверсия. Кой знае newsm78 Когато ми съобщиха, се разплаках. Струваше ми се много срамна тази история. Сега поне препарати, шампоани има. Тогава имаше само един Купрол мисля, че се казваше. Абе неприятно е.

САД_УОМАН, ами да долетя и у вас, ама за сега сте в лист на чакащи. Simple Smile Ако ти се иска да видиш с какво се занимавам, надникни в комшийската тема ( при бабите от КГБ )и прочети последният ми пост. Жива ще ме ожалиш Wink А Бейлисче с кафе е много добра комбинация. Честита ти холивудска усмивка newsm47

Кафето е изпито, поговорих си с вас, хайде сега чао. Отлитам afwitch Пералната изпра, ама не ще да простира...
Усмихнат ден, милички. Hug

Ей, пъргавелки сте ми. Прегръдки за ДУНДИ, АЛБЕНКА и САД_УОМАН. Път на младите Simple Smile
1/2 ДУНДИ да слуша и по-бързо да оздравява Joy
АЛБЕНКА, ми що ще ми разбутват моето жилище? Имат си апартаменти, там да си обзавеждат. Е да, ама не. Всички трябвало у нас да се събират, да контактуват, та затова. Ама щом дават зор да са с нас, значи не им е зле smile3521 Малка компенсация за огромните реформи.
САД_УОМАН, пак те гушкам Hug Да не забравиш, да споделиш това, за което целият блок стиска всички палци Simple Smile

# 482
 wavey
Четох и се почесвах по главата, ако днес мед. сестра е в училище ще й предложа да ми погледне косата.
Чувала съм, че въшки не ходят на боядисана коса. Не знам дали е вярно, но ако е, и това не може да ме предпази /аз никога не съм си боядисвала косата/.

В университета разбрах едно: знанията нямат значение, всичко зависи от кефа на преподавателя.

Лек ден!

# 483
  • Пловдив
сега се сетих - за предпазване от гадините по главата може да се използва комбинация от етерични масла. В нета пише доста неща. Помня лавандула, чаено дърво, ама има и още. Капваш си на главата и гадините не те налазват. А пък маслата се продават във всяка аптека.

СГГ, явно сме учили в доста по-различни времена. Щото при нас знанията имаха значение.  Peace А кефът на преподавателя се отразяваше рядко върху оценката. И парите не играеха такава роля във взимането / невзимането на някои изпити. Абе за плащане на изпит никой не говореше, а сега какви неща се разнасят от уста на уста по университетите.  ooooh!

# 484
СГГ, и аз съм чувала, че гадинките на налазват боядисани коси. Засега това ме крепи  hahaha Казваш, никога не си се боядисвала. Благородно ти завиждам. Явно генът ти е такъв. Познавам жени, вече леко прехвърлили 40-те, които никога през живота си не са се боядисвали и нямат бели коси.

# 485
  • Пловдив
СГГ, и аз съм чувала, че гадинките на налазват боядисани коси. Засега това ме крепи  hahaha Казваш, никога не си се боядисвала. Благородно ти завиждам. Явно генът ти е такъв. Познавам жени, вече леко прехвърлили 40-те, които никога през живота си не са се боядисвали и нямат бели коси.

Аз, аз ... имах лудостта да се боядисвам по едно време, ама сега съм с естествения цвят и все още нямам бели коси. Не се знае докога. Явно дзверът не е толкова голям дзвер, щом не побелявам. И съм 40+.  Mr. Green И даже бебешка коса си имам - нещо като мъх. Та не съм пораснала още за бели коси.  Joy
Не знам дали е до ген - майка ми помни дядо ми само с бели коси. И брат ми няма бели коси, а е с гарваново черна коса, къдрава. И е по-голям от мен. А ММ, добре че е рус, та не личат много много белите коси. то не че е останало много нещо по главата му де.  Joy

# 486
И колежките ме успокояват, че боядисаните коси не хващат...И аз прочетох за чаено масло , но си мисля няма ли да е омазнен като го намажа? САД УОМАН, сподели името на превантивния препарат.

И сега от въшките завъртам на 180 градуса-вчера е излязла в ДВ наредба Н 15/11.12.2015 г. , казано  накратко за бонусите в армията. Тя опредля как ще се изплащат 4 пъти годишно допълнително възнаграждение на тези с най-добри постижения. Като се сетя какво беше по Коледа представям си сега какъв цирк ще е...То няма средства за елементарни неща, а камо ли за бонуси да останат...ама ако има пък какво чудо ще е ...

# 487
Момичета, да се включа и аз за въшките. Налитат и боядисани коси, да знаете! #2gunfire
 Миналата година дъщеря ми донесе въшки и аз изпаднах в ужас. Беше ме срам да купя препарат от аптеката. А фармацевта ме успокои, че през 2-3 години има пик...и така се борихме няколко месеца #Crazy. Аз я изчистя, тя пак донесе от училище... Информирах медицинската сестра в училището и така успяхме да се изчистим. През това време мен ме сърби главата, но аз нали си мисля, че като съм боядисана, нямам въшки. И о, ужас. Разбира се, че имах. Научих и ММ да познава гадинките, за да ме чисти. Той се видя в чудо. И всичките приятелки на дъщеря ми имаха въшки, включително баби, вуйчовци и братовчеди. Познат лекар ми каза, че  паразитите са дошли благодарение на чужденците, но не ми се вярва.
Сега периодично се проверяваме, но определено са голяма напаст. Аз също си мислех, че са изчезнал вид. Не само не са изчезнали, но и са мутирали. сякаш са станали по-големи и страшни Sad. Като малка косата ми беше по-гъста и майка ми постоянно ме тормозеше да ме гледа за въшки.
Оплаках се, дано да нямате подобни изживявания с децата си. newsm78
Dundi, дано всичко е наред с твоето момче!
Желая ви успешен и слънчев ден!

# 488
Кати, препаратът се казва "Хедрин протект енд гоу". Купува се от всяка аптека или дрогерия и струва 11-12 лв. Може да се пръска на влажна и на суха коса, после се разресва. Не омазнява, мирише приятно. Аз пръскам моя син през няколко дни.

# 489
Кати, препаратът се казва "Хедрин протект енд гоу". Купува се от всяка аптека или дрогерия и струва 11-12 лв. Може да се пръска на влажна и на суха коса, после се разресва. Не омазнява, мирише приятно. Аз пръскам моя син през няколко дни.

Благодаря ти и аз на него се спрях от четене цяла сутрин.

# 490
Имам много малко бели коси. На 3х10 съм.  newsm78 Дали да не взема и аз препарата и да се пръскаме с малчо, че като нищо може да ги завъдим аз от училище, а той от ДЯ.
Времето е страхотно.  Simple Smile

# 491

Благодаря ти и аз на него се спрях от четене цяла сутрин.

Аз доколкото разбрах за превенция в момента на пазара е само този препарат. Аз съм доволна от него. Не е твърде скъп и ще стигне за доста време. Дано не се налага, но ако на някого му трябва този препарат от ветеринарната аптека, за който писах тази сутрин, ще питам колежката и ще дам подробности.

# 492
Аз докато си почивам да се включа.По темата за въшките-при нас засега няма,но не се успокоявайте,че не ходят по боядисана коса-ходят си гадините.Аз като ученичка започнах да се боядисвам от 10 клас (голяма грешка) и така в 11 клас целия клас пламна от въшки и аз боядисаната като си мисля че нямя да ми се качат не се мажа с нищо и една сутрин ставам и ми лази по челото.Едва се изчистих бях с една коса до кръста,що сълзи изплаках.Така че мажете се превантивно

# 493
И още нещо , което може да е полезно за тези , които ще почиват във ВПД "Боровец"

Считано от 11.01.2016 г. микробус ще извършва ежедневен транспорт от ПС "Боровец" до кабинковия лифт на к.к. "Боровец" със следното разписание:

- сутрин на отиване ПС "Боровец" - закрит кабинков лифт - 10.30 ч.

- след обяд на връщане закрит кабинков лифт - ПС "Боровец" - 16.00 ч.

# 494
  • Ямбол
Здравейте,
Дълго не съм се включвала , но чета редовно, просто не ми остава време.
Гледам разисквате темата за въшките. И тук се чува че има и като си помисля ме втриса, как ще се изчистя аз ако ги хвана, децата ми са момчета и не ги мисля, много бързо ще реша проблема при тях, но ако аз ги хвана, малееее ще е чудо. Дано няма!
Добре дошли на новите попълнения във военния ни блок Simple Smile
Тук днес беше страхотно време, но го дават в края на седмицата да застуди и пак валежи. Тъкмо си изрових колата от снега и сега пак, ужас, много неприятно. Тук в снего изобщо не чистиха по кварталите и колата ми три дена стоя в гаража зарината, дори да бях я извадила нямаше да мога да се изнеса от квартала...много ама много неприятно!!!!
Лека вечер момичета, много ми се иска по честичко да се включвам, но така са ни засипали с работа, а вкъщи нямам никакъв шанс да се включа на компа, а от тел ми е кофти.
Прегръщам ви всички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт