kativita, въшки, казваш, ами да, има. От известно време пак са плъзнали. В крайна сметка училището може да въведе някакъв пропусквателен режим, но трябва да ангажира медицинската сестра и/или учител с ровене в главите на децата всеки ден. А, доколкото знам, това ровене не било съвсем по правилата, защото не било работа на учителите. Иначе приятелката ми във Франция също се оплаква често от гадините. Чисти главата на младежа да речем в събота и неделя, до сряда пак е въшлясал, както казва тя, като уличен пес. Защото не всички обръщат внимание на проблема. А там се ограничават само с бележка на вратата: Въшките се върнаха.
Май съм имала късмет до сега с родителите на съучениците на щерката. Всички родителски срещи са минавали без излишно театралничене. А пък в новото училище сме имали само една РД, даже и класната не съм виждала, че беше в командировка.

И тук дават времето да се разваля. А освен ММ в болницата, трябва и на баща ми да напазарувам и да мина да го видя. Дано в Пловдив да се разминем само с дъжд. Комбинацията мрак, дъжд и трафик са ми омразни. С очилата ми е много трудно да карам в мокро време. А личният ми шофьор е под ключ.
А и ненормалници по пътя само да искаш. Вчера по единия булевард са гонеха две БМВ-та, малко по-надолу по един мост - две поршета. Ама имало движение, какво им пука на тях, те си се гонят, а пък ти се пази, ако можеш. 
7 пъти на изпит не съм се явявала. Най-много по 2. И то само 2 пъти за 5 години. Ама ще взема да разкажа на сина на ММ, че той е увесил нос. Математиката му се опъва. Едната я взе, ама има още 2 части. На втората се е явявал 4 пъти, без успех. Сега идва и третата част. Обаче тръгва с пораженческото мислене, че тези изпити нямат взимане и се боря да му втълпя, че щом някой завършва тази специалност, значи имат взимане.
Радвам се за добрите резултати от изследванията на всички.
juli0976, ние сме живият пример за това, че една част от цитираното от теб не е съвсем вярно. За щастие.

dimitrova8002, ТМ да си заяви още от сега, че не може да ходи на занятия през този период. В предишното поделение на ММ за такива неща освобождаваха от ходене на Корен примерно.
Поолях се с писането. Лек ден на всички, аз отивам да тръстича /ей, Фло, този неологизъм го възприех в речника си
/

Когато ми съобщиха, се разплаках. Струваше ми се много срамна тази история. Сега поне препарати, шампоани има. Тогава имаше само един Купрол мисля, че се казваше. Абе неприятно е.
А Бейлисче с кафе е много добра комбинация. Честита ти холивудска усмивка 
Пералната изпра, ама не ще да простира...
Малка компенсация за огромните реформи.
Казваш, никога не си се боядисвала. Благородно ти завиждам. Явно генът ти е такъв. Познавам жени, вече леко прехвърлили 40-те, които никога през живота си не са се боядисвали и нямат бели коси.

. Аз я изчистя, тя пак донесе от училище... Информирах медицинската сестра в училището и така успяхме да се изчистим. През това време мен ме сърби главата, но аз нали си мисля, че като съм боядисана, нямам въшки. И о, ужас. Разбира се, че имах. Научих и ММ да познава гадинките, за да ме чисти. Той се видя в чудо. И всичките приятелки на дъщеря ми имаха въшки, включително баби, вуйчовци и братовчеди. Познат лекар ми каза, че паразитите са дошли благодарение на чужденците, но не ми се вярва.
. Като малка косата ми беше по-гъста и майка ми постоянно ме тормозеше да ме гледа за въшки.