Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 908
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • shumen
Цеца,топло,но не чак толкова,че да се съблече по къс ръкав.Вечерта като го вземах си беше с потника,блузата и елечето.А и бяха сборна група и тази седмица щели да бъдат така.

# 151
  • София
Обичайната сауна си беше при нас, пфу. Съжалявам, ако ви потрисам с мнението си, но не намирам за нормално да е ТОЛКОВА топло, че посред зима да е за къс ръкав по стаите. После що се разболявали... На парно е градината, не знам как точно се води - към топлофикация.

# 152
  • Куциндрел
Обичайната сауна си беше при нас, пфу. Съжалявам, ако ви потрисам с мнението си, но не намирам за нормално да е ТОЛКОВА топло, че посред зима да е за къс ръкав по стаите. После що се разболявали... На парно е градината, не знам как точно се води - към топлофикация.
Топло е, за това моето го обличам луко-видно и в градината остава по тънка блуза и тънък панталон. Онзи ден беше по къс ръкав като го вземах.
Обаче има хора, които не могат да разберат това. Редовно виждам деца в групата с дебели суичъри, грейки или ватирани блузи.
Моето дете в градината е по сандали и тънък чорап, а за пътя до там и обратно съм му взела такива ботуши:

Те са достатъчно топли, за да не се обуват с дебел чорап.
Над панталона за градината слагам един скиорски и готово. Учителките също следят да не са навлечени много децата, а ако преценят, че е студено, им слагат допълнително дрехи.
От миналата година едната госпожа каза - донесете тук един суичър да стои.

# 153
  • София
Над панталона за градината слагам един скиорски и готово.

Това е класика! И ние сме така  bowuu

# 154
Като родители какво ми е мнението за извеждането на децата в седмицата като тази, която отмина?

# 155
  • Варна
Аз съм във Варна и за миналата седмица в по-голямата част от нея не ставаше за изкарване.В началото като натрупа сняг беше много хубаво, даже оставих дъщеря ми у дома, за да я изкарам да поиграе на снега.При нас изобщо зимата не ги изкарват, даже времето да е тихо и не чак толкова студено.Обаче после тук заваля един дъжд и всичко стана пързалка.Аз живея буквално до градината, едвам я заведох без да паднем и двете.В самата градина също имаше непроходими места със слой дебел лед.Толкова опасен, че учителките казаха, че няма да пускат децата да ходят на допълнителните занимания / при нас сградата е отделна от основната и има около 100м. да се върви между двете.Така беше и на другия ден.После леда се се стопи и всичко беше в огромни локви, т.е. пак не ставаше за навън.В петък вече беше добре, времето тихо, но....както казах при нас не ги извеждат за съжаление.

# 156
  • София
Тази седмица бяхме ваканция. Аз ги извеждах всеки ден, освен при обилния снеговалеж и когато беше -15 през деня - май беше в неделя и понеделник. После на около 0 градуса бяхме навън за по час между 11:00 и 12:00 и на мен ми беше приятно. А децата въобще не искаха да се прибират. Но е зор самото обличане и обуване - като говоря само за 3 деца. С 20 деца в градината предполагам е доста по-трудно.

Всъщност мнението ми е, че навън беше супер готинко.

Последна редакция: сб, 09 яну 2016, 14:54 от Ashia

# 157
  • София
Много положително ми е мнението.  В нашата градина май не ги извеждат през зимата, за жалост. Поне не малките групи, по-големите излизат на снега. Предполагам, че причините и при нас са обличането и обуването на грейки и ботуши на 20+ деца.

# 158
 Аз съм за излизанията, освен ако не е налице някое екстемно условие (-15%, много силен вятър, дъжд и др.). Когато сме в къщи задължително излизаме преди обяд и след обяд, като се наспи. Може и за малко да е, но излизаме. Само когато беше много студено прескочихме, само защото на мен ми беше студено и ме мързеше да ги обличам и двете, че и мен с няколко ката дрехи. При нас обаче рядко ги извеждат. Гледат условията да са идеални.

# 159
  • shumen
Аз съм за излизанията също,освен,ако не е голям студ.Когато сме вкъщи и ние излизаме задължително по един път на ден,а понякога и два,ако не е много тъмно.Моето тази седмица беше на градина и тази седмица бяха сборна група и госпожата каза,че онзи ден след снега ги е изкарвала и са били много доволни децата.
Аз в градината съм му занесла елек,но суитчер не съм.Според мен няма нужда да му нося,защото е топло и по блуза и елече е достатъчно,а като му стане топло си сваля елека.

# 160
  • в огледалото на живота
Като родители какво ми е мнението за извеждането на децата в седмицата като тази, която отмина?
Ох,защо не ми зададат такъв въпрос нашите госпожи....а,още по-добре направо да го направят действителен.... Simple Smile
Последните няколко дни са идеални за лека игра навън.
Всичко е индивидуално обаче,зависи от район и климат  Peace
В Сезероизточната част на страната съм и температурните амплитуди рязко варират:от сибирски режещ вятър и  минусов студ,до мек и слънчев януарски ден... Grinning

Подпитах аз дали няма да направят по една разходка вънка,в предвид,че идната седмица го дават затопляне,а получих отговор от типа:
-О,нееее.....цялата организация по обличосъбуването е твърде трудоемка и отнема време.....По-добре да се занимават с нещо вътре.... Tired

Отделно съм убедена,че ще скочат и върли противници на родителското тяло при други и едва ли ще се получи консенсус по въпроса..... Naughty

За себе си и детето съм решила проблема:всеки ден по половин час след градина игра навън.Колкото -толкова,все открадваме глътка чист въздух.

# 161
  • София
И ние сме във всяко време навън, без мъгла, защото е чиста отрова. Иначе -5, -10 не ме притесняват, за половин-един час ходене и търкаляне в снега, когато го има.
В нашата детска извеждат децата, независимо колко е трудоемко и времеемко обуването и обличането, вкл. два пъти на ден. Но не и тази седмица. Бих искала детето ми да излиза и да играе,сигурно щеше да падне голям купон в снега. Но си давам сметка и за последствията - дори всички в групата да са със скиорски грейки и якета и да не се измокрят, знам как подгизват връхните дрехи. Като отидеш вечерта да го прибереш, ще трябва да го облечеш с мокро яке и грейка. Не всеки ще носи със себе си резервни. Не всеки има втори кат изобщо.
Затова се съобразявам, че не е възможно в градината да е напълно както на мен ми харесва. Прибираме се пеша дълго и напоително, все пак е движение. За чист въздух - не, в София сме.

# 162
Странна работа. Аз получих над 20 оплаквания по мейл, че извеждаме децата навън. (комуникацията по мейл е въведена при нас като официална)

# 163
  • София
Не се учудвам. Нашият парк еабсолютно празен в "студено" време, разбирай, когато не е +10. Повечето родители не си извеждат децата, за да не настинат. Тук пишат изключенията  Mr. Green

# 164
  • София
Тук пишат изключенията  Mr. Green

Тъжно е когато си изключение, но това не означава, че някой ден няма да станеш мнозинство.

Касита, предполагам, че може учтиво да се отговори на оплакванията, че правилникът на ДГ изисква извеждане при такива и такива условия ...

В нашата проста държавна ДГ има правилник, описващ външните условия, при които е позволено и забранено излизането навън. Забранено е при силен вятър, мъгла, дъжд/сняг, температури по-ниски от -5. Залепен е на вратата на групата.

Общи условия

Активация на акаунт