Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 587
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • Куциндрел
Цеца, айде после кажи как е минал урокът по математика. Любопитно ми е.  bouquet
Тъй...
На интерактивната дъска показваха точки и картинки, т.е. точките на зарчето до 5. Децата казваха колко са точките и после ограждаха толкова картинки, колкото е броя на точките. Имаше и задача да броят нарисувани пеперудки, калинки и т.н.
После имаше за формите, казваха кое е кръг, квадрат и триъгълник. С какво се различават квадрата и триъгълника от кръга. След това изпяха песничката за числата https://www.youtube.com/watch?v=RN--z-zjfKY
След това ги разделиха на 3 отбора - кръг, квадрат и триъгълник, пуснаха им ръченица да тропат и като спряха музиката всеки трябваше да си намери геометричната фигура. И така 3 пъти.
После лепиха на един лист влакче от същите фигури, накрая изтанцуваха един танц, моето дете се опита да се преметне през глава от ентусиазъм, но не успя да се нарани.
Туй то.

# 691
  • here and now
Ashia Благодаря за отговора.  bouquet
28 са по списък и почти всички си посещават редовно, но явно се вместват. Сега ми се изясняват и други неща. Почти всеки месец има ден в който, казват, че ще правят нещо като дребен ремонт и който може да си ги гледа вкъщи. Явно ако има голяма посещаемост с този ден си "натъкмяват" бройката.

# 692
  • shumen
Цеца,браво на децата.Нашите това го учат и в първа група.
При нас днеска пак са имали български.Не знам защо така,но от другите предмети почти са нямали,а от българския са имали доста.

# 693
  • София
desex, при нас за всички отработванки пускат списък и правят сборни групи, ако заявилите присъствие са под някакво число. За почивния месец на градината (август) не се предполага да се иска заместваща градина, обаче има все пак деликатно изказана опция "затруднените" да говорят с директорката и да се търси място за децата им по други градини. Аз до скоро си ги поемах, но вече се върнах на работа, не мога да изляза цял месец отпуска, а и са трима, така че тази година още януари съм се заявила да ни предвиждат за заместваща градина и толкоз. Хрумва ми, че ситуацията може да идва най-вече от момента, че сте във филиал...

*Алис*, 34 деца са в групата на баткото, и понеже са 4-та група, масово са всички/почти всички налични...

# 694
  • под тепетата
В началото на годината на родителската среща се прочита седмичната програма и  дневния режим, по които се движат децата. За втора група математиката е два пъти, българският е три пъти. Не всяка ситуация е съпроводена с работни листове.

# 695
Абсолютно никога не е имало проблем за заявяването на лятното присъствие. Наблюдението ми е, че децата я посещават почти масово до края на юни и пак така - от 1-ви септември. В един от месеците се събират в една група, а в почивния месец са много малко тези, които отиват в дежурна. При нашите също гостуват по малко чужди дечица.
В първа група имахме открит урок по математика. Фигури, но и малко танц.
Във втора открития урок беше на тема помещенията в дома. Ако не беше госпожата, никога нямаше да науча, че и терасата е помещение. Нито, че е правилно да се казва гардИроб. И логопедичен момент вкара тогава. "С" трябва да се казва усмихнато.  Simple Smile
Алилуя - миналата година ни се размина.
Тази година мисля, че пак няма да има, но учат за представления до лудване. След това грандиозно тазгодишно учене си мисля, че в първи клас ще се чувстват курортно.

# 696
  • София
Цеца, благодаря за описанието на урока. bouquet

# 697
Не, не сме филиал. В града има три градини, като едната е ОДЗ. И трите градини няма да работят утре, през априлската ваканция на учениците /4-8.04/ и през работните дни между Великден и Гергьовден /3-5.05/, освен половината от август.... ooooh!
Има ли някъде в нормативен документ - закон, наредба,..., където е упоменато, че в такива случаи трябва да има дежурна градина, група?  newsm78

# 698
  • shumen
Десекс,в кой град това?Ние сме във филиал и няма да има сборна група при нас,но тази вечер самата госпожа каза,че в градината ще има.

# 699
Synflorix е ваксината. Всички деца поне от 2009 се имунизират с нея. Дори детето, което се е разболяло от ВП да не е имунизирано, твоето ако е, не би трябвало да се притесняваш.  Peace
Това е ваксина срещу пневмококова пневмония, т.е бактериална пневмония причинена от бактерии пневмококи. Тази ваксина не предпазва от вирусни пневмонии.

# 700
Аз искам да попитам  нещо за подготвителните групи в детските градини , 3 и 4 та група. Учебната година нали е до 31 май...после нали не е задължително  да ходи ? след 31 ви май ? ... и  следователно не се изискват бележки за отстъствие / ... А същото  важи ли и  за другите  ваканции, например за пролетната ваканция на учениците, която предстои ?

# 701
Момичета, от кога се подават документи за класиране от есента?  Става въпрос за детска градина 2-ра група.

# 702
Момичета, от кога се подават документи за класиране от есента?  Става въпрос за детска градина 2-ра група.
За кой град е питането? В София за втора група според обявените места тече постоянно ежеседмично текущо класиране. Вписват се данните на детето в електронната система, избират се предпочитаните градини и се следи играта. 

# 703
Момичета, от кога се подават документи за класиране от есента?  Става въпрос за детска градина 2-ра група.
За кой град е питането? В София за втора група според обявените места тече постоянно ежеседмично текущо класиране. Вписват се данните на детето в електронната система, избират се предпочитаните градини и се следи играта.  

Детето е от София. Искам да бъде прието чак наесен. Сега не искам да го давам. За това и не съм се регистрирала. Не ми става ясно кога да подам с профил в системата, за да бъде класирано и записано за септември.

# 704
Не преди август, за да участва в първото възможно класиране, което е някъде в края на август или началото на септември.
Но системата малко трудно реагира според това какво иска мама. Ако има свободни места.
Другият вариант е директен разговор с директора на набелязаната градина при дете с хронично заболяване и прием извън системата. Ако директорът благоволи.
В този подфорум има тема, озаглавена "Страсти .... 2016/2017". В стартовия коментар има информация за календара на класиранията и периодите без класиране.   

Общи условия

Активация на акаунт