ВТОРИ клас - 4 тема

• 37 007
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
За краснопис и подреждане се разправяме всеки ден. Редовете и квадратчетата са нарисувани за украса по тетрадките, не, за да им спазваме очертанията. Пише големи букви и цифри, като го питам защо - така му било удобно  ooooh!
Едно към едно с моя.  Peace
LUСY, и аз го купих това помагало, но не сме го отваряли - няма време.  Rolling Eyes

# 586
Аз съм купила едно помагало по БЕЛ, но също не сме го отваряли. Струва ми се, че в училище правят достатъчно по материала, съдейки по тетрадките.  Учебниците и аз не съм ги виждала с изкл. на англ.
По едно време я питах дали учат по учебниците по БЕЛ и мат., но вече страшно се нерви, ако не разбера  от първото й изсумтяване какво ми казва и се отказах да си създавам излишни разправии.

# 587
  • Перник
Ще ходят ли вашите деца на зелено училище? Калоян отказа с мотива, че като гледахме сайта на хотела, в който ще бъдат, не му харесала банята  Crazy Истината е, че не му се ходи - дали защото мама и тати няма да са с него, дали защото повечето му приятели също нямало да ходят, едва ли ще си признае. Няма да го насилваме, щом не иска - да не ходи.

# 588
Моята миналата година искаше да ходи, но аз бях против. После се оказа, че на момичетата  не им беше харесало и всяка вечер плачели по телефоните. Това засега я отказа от зеленото училище.

# 589
Зелените училища не бяха ли юни месец? Още е рано, не съм питала моя син, но сигурно ще отиде, ако ходят приятелите му. Миналата година бяха в Добринище.

# 590
  • Варна
При нас няма организирано зелено училище. Не знам и дали бих го пуснала, ще си забрави главата някъде...

Вчера се прибра направо ядосан, дали им допълнителни задачи по математика "за по-добрите ученици", не можал да реши едната задача. Представете си ние с баща му - също!

Ето я: В двореца на Нептун имало 84 стаи. От тях 36 били големи, а останалите малки и били по равно на всеки етаж. Колко етажа има двореца?

Моля за идеи, явно съм тъпа, но според мен има поне 3 решения  ooooh!

Днес ще имаме родителска среща по никое време, дори не знам за какво е.

# 591
  • София
svetli, щом е за напреднали може да трябва да се изброят всички решения.

Милия откакто прочете Добре дошли в лагер Кошмар и много му се ходи на лагер. При нас няма зелено училище и за сега няма да ходи никъде. Аз съм по - склонна да го пусна, но баща му не е.

Баща му изкара единия грип, другите държим с хрема от мръсния въздух и още минаваме покрай гадния грип, дано ни се размине.

По български яко попълва помагала. Има допълнителни- задължителни от училище, по които цяла ваканция писа. А си има и други, от които си избираме задачи по желание и където има нужда от упражняване.

# 592
И моята щерка от вчера е на училище след един месец вкъщи. Малко се притесняваше и дори се разплака, явно е изгубила тренинга.
Иначе тя пише доста дребно, сбито и грозно, още са на тесни и широки редове, но в помагалата има страници само с широки, е толкова е криво, че нямам думи.
Тя също не прави нищо допълнително освен домашните, но те са доста според мен. Сега за ваканцията имаха две книжки за попълване, едната от помагало Скорпио, а другата - коледна, направена от класната им със задачи по МАТ, по БЕЛ и английски.
На зелено училище не иска да ходи, тъй като не иска да спи извън вкъщи, т.е. без да е с мама или тати засега, а иначе имат организирано от английския и от баскетбола за междусрочната ваканция. От училище не са казали за такова.
Светли, щерката реши задачата - по 12 големи стаи и 16 малки на етаж, т.е. три етажа, може и да има и друг начин.

# 593
  • Варна
Svetli, много некоректно е поставена задачата. Не става ясно кои са били по равно на всеки етаж - малките, големите или всички? Тогава отговорите са различни, но винаги сякаш повече от 1 е възможен....
Нас пък вчера щерката ни хвана с една задача: "Представете си, че карате влак. Той изминава по 120 км за един час, а горивото му е само 60 литра. На колко години е машинистът?"  Joy

# 594
  • Варна
Svetli, много некоректно е поставена задачата. Не става ясно кои са били по равно на всеки етаж - малките, големите или всички? Тогава отговорите са различни, но винаги сякаш повече от 1 е възможен....
Нас пък вчера щерката ни хвана с една задача: "Представете си, че карате влак. Той изминава по 120 км за един час, а горивото му е само 60 литра. На колко години е машинистът?"  Joy
Хаха, тези ги знам, отговорът е на толкова години, на колкото е детето, което решава задачата - "Представете си, че карате влак"

Иначе за нашата задача си права - условието е убиец. Отговорът може да е 2, 3, 4, 6 етажа, все е вярно.

# 595
  • София
Задачата наистина е зададена некоректно, но не е от голяма значение за крайния резлутат - 36 и 48 са кратни на едни и същи числа. Но трябваше да се допише - избройте всички решение или напишете поне едно решение или там каквото искат да се направи.

Зелено училище при нас ще има крят на май, началото на юни за 3 нощувки в Сандански. Синът ми има огромно желание да отиде и ще го пуснем. Миналият път бяха на Боровец за 2 нощувки и си изкара страхотно. Бих го пуснала и за повече време, но няма други предложения.

А иначе обмислям пак как да го пусна на ски за 1 седмица на Боровец. Миналата година го спрях от училище за 5 дни и останахме при роднини в Самоков, но бях по майчинство все още. Сега ще пътуваме към топлите страни от 12 до 25.02 и не виждам как ще вместя още 5 дни отпуска тук... Чудя се дали е достатъчно голям да го пусна да пътува сам София-Самоков-София? И дали пък няма да е много изморително.

Иначе, явно никой не успя да се сети от вас за подходяща книга за момче. Ще се оправям сама  Peace

# 596
  • Варна

Иначе, явно никой не успя да се сети от вас за подходяща книга за момче. Ще се оправям сама  Peace

Това съм го пропуснала явно. Моят сега чете една поредица книги-игри с детективски задачи на издателство Фют. И една книга за самолети. Отделно имаме "Маншон полуобувка и мъхеста брада" като най-нова, но още не е стигнал до нея.
А за друго малко по-голямо момче открих "7 хайдути и 1 магаре" на Бранислав Нушич, забавно-приключенска в неговия стил.

# 597
  • София
feel_the_rush, пропуснала съм поста ти за книгите.
Моя хареса Замъкът на лабиринтите https://www.helikon.bg/books/11/-%D0%97%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA% … D0%B0_184020.html
Взела съм му и другите от поредицата.

Поредицата Детективи с машината на времето
http://www.book.store.bg/c/p-pc/id-4550/knigi-ot-poredicata-dete … -na-vremeto-.html

И Goosebumps поредицата - на български. Но не знам дали се намират, защото тях ги чете на четец.
https://www.helikon.bg/search/?qstr=Goosebumps&sort=date

# 598
  • Перник
Калоян чете "Междузвездни войни" - има и 3-те книги, но е още до средата на първата.
Зеленото ни училище е от 1 до 5.06. - 4 нощувки в с. Баня, до Разлог. Ние сме ходили там и вече не му е интересно. Според листчето, което донесе, ще ги водят в църквата в с. Добърско - били сме там, в занаятчийска работилница, на кулинарна демонстрация и при подходящо време - до Байкушевата мура. Снощи я гледахме в интернет  и не се впечатли - било просто дърво  Confused

feel_the_rush, преди години пътувах от София до Самоков с бус. Имаше едно момченце, може би на годините на нашите деца, което пътуваше само. Стана му лошо от завоите, повърна, притесни се, шофьорът мрънкаше защо са го оставили да пътува само, пътниците се чудеха как да му помогнат. Още ми става жал за детенцето като се сетя. Не бих пуснала Калоян сам, а и той едва ли би се съгласил.  Peace

За задачката - според мен малките стаи са 48. Предвид това, че децата в момента учат таблицата за умножение, може да са по 8 стаи на 6 етажа, или по 6 стаи на 8 етажа  newsm78

# 599
feel_the_rush, пропуснала съм поста ти за книгите.
Моя хареса Замъкът на лабиринтите https://www.helikon.bg/books/11/-%D0%97%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA% … D0%B0_184020.html
Взела съм му и другите от поредицата.
Препоръчвам ги и аз! Моята ги има отдавна всички от поредицата и много ги харесва. Недостатък е, че някои неща не са ги учили още и не може сама да ги решава.

Според мен са по-скоро 8 малки стаи на 6 етажа, за да се наместят и големите стаи по 6 на етаж. Но условието позволява вариации и е некоректно.

Общи условия

Активация на акаунт