Сушилня - комбиниран уред или самостоятелен?

• 41 448
  • 169
  •   1
Отговори
# 60
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Аз знам само ароматизиращите кърпички на DM или Electrolux, които се слагат в барабана с мокрите дрехи. Първите май са по-добри.

# 61
Пробвах тези кърпички и никакъв ефект.Дрехите след сушене не миришст на нищо-нито прах,нито омекотител,нито на кърпичките.
Ще пробвам с капка етерично масло,но като порасне малко детето,че не е подходящо за бебета  Rolling Eyes

# 62
Хм, аз дрехите мокри не ги виждам - слагам ги сухи и ги вадя сухи. Цялата схема се случва през нощта, тоест да сумнамбулствам, за да поставям кърпички няма да стане  Mr. Green

Това с етеричното масло е чудесна идея, но пък може да останат мазни петна.

Само това не ми харесва на пералня със сушилня, че дрехите ми не миришат на нищо.

# 63
Моят опит с кърпичките е, че въздухът в помещението ухае приятно, но после дрехите - не. В последно време не слагам нищо и забелязвам, че дрехите много леко и фино ухаят на прах за пране, на "чисто". Явно, по-рано от омекотителите и от кърпичките обонянието ми е било притъпено, а сега се оправи.  Laughing

# 64
Аз, ако трябва да съм точна, обичам спалното бельо и хавлиите да миришат на хубаво и да е "силно". За дрехите само течен препарат за пране е достатъчен, защото все пак използваме дезодорант, парфюм, шампоан, всички те достатъчно разкош добавят на ситуацията  Mr. Green Mr. Green

# 65
И аз обичам, но препаратите не ми стигат. Установила съм, че най-продължително ухаят, когато в гардероба между дрехите сложа (гелови) ароматизатори. Е, излиза доста по-скъпо, но какво да се прави...

# 66
Аз имам комбиниран уред (7кг /4 кг.), поради липса на място в кухнята. Тук при нас си е направо задължително да имаш сушилня, не може да се разчита на сухо време дори и през лятото. При сушенето доста ми се мачкат чаршафите, което е малко дразнещо. Купих специални топки, които се слагат при сушенето, за да се намалява мачкането, ама особен положителен резултат не съм видяла.
Имам две програми - как да ги кажа - силно сушене и слабо такова. На силното суша чаршафи и хавлии, на слабото - всички останали дрехи (тениски, бельо). Вълнени дрехи не суша в сушилнята.
 Някога, когато ми потрябва нов комбиниран уред, ще гледам да е с максимално широк барабан.

# 67
Взех същия комбиниран уред Електролукс - засега съм много доволна. Ползвам я отскоро обаче. Дрехите не са смачкани, не мирише на гума, няма конденз, има много програми и варианти сам да си нагласяш времето. Изобщо доволна съм.

# 68
Взех същия комбиниран уред Електролукс - засега съм много доволна. Ползвам я отскоро обаче. Дрехите не са смачкани, не мирише на гума, няма конденз, има много програми и варианти сам да си нагласяш времето. Изобщо доволна съм.
А как стои въпросът с топлината - дали ще ми повреди шкафчетата, ако разстоянието е 1.5 см от двете страни? Има ли много вибрации при центрофугиране? Понеже сега сме само с пералня електролукс и при обороти над 600 си се разхожда свободно.

# 69
  • София (Възраждане)
Старите комбайни миришат на гума, защото са с реотани и сушат на висока температура. Новото поколение, сушат с въздух, циркулиращ в самата машинна, на ниска температура.

Приблизително на колко градуса сушат новите?

# 70
Някакви впечатления за тази комбинирана пералня + сушилня http://technika.bg/product/19231/peralnya-sas-sushilnya-indesit- … xwda-751480x.html newsm78

# 71
Някакви впечатления за тази комбинирана пералня + сушилня http://technika.bg/product/19231/peralnya-sas-sushilnya-indesit- … xwda-751480x.html newsm78
цъ

# 72
  • Враца
Има ли комбинирана пералня със сушилня с горно зареждане?

# 73
Минуса на комбинираните е, че което и от двете да се скапе оставате и без двете докато не го отремонтират  Peace

Аз също съм за 2 отделни и имам 2 отделни уреда и си я ползвам даже и сега, когато е топло за бельо, кърпи и чаршафи  Peace

# 74
Като начало не ми харесват комбинираните продукти независимо дали говориме за козметика или техника! Пералнята ми е Самсунг и въпреки, че я имам от около година, работи много, никакви проблеми и направо си я обожавам! Имам тази сушилня BOSCH WTW86260GR и съм адски доволна от нея! До преди година имах удоволствието да се запозная от близо с това какво ми предлага, при постоянно въртене и така реших да си я купя! Проблеми- никакви! Да, неприятно е да нямаш място, но смятам, че винаги може да се направи нещо и да си имаш качествени уреди у дома, особено ако са чисто нови! Все пак това си е инвестиция и то не само от към финансова гледна точка, но и за време! Въпреки, че не работя и имам достатъчно време, не ми харесва да си губя деня с едно-две пранета и тяхното сушене, затова и не съм се замисляла да комбиниран уред! Братът на мъжо пък си купи комбиниран уред (не че нямат място, защото банята им е колкото една спалня) и поне пред мен казват че са много доволни от него! Но пък много много не вярвам на жена му, защото нас чести си ни послъгва, за да изгради перфектна визия и на никога сгрешилата! За мен лично е предимство да има много програми, защото по време на едномесечните ми отсъствия по-лесно е да обясня на мъжа ми на коя програма да си пусне дрехите, от колкото комбинация с копчета, температури и т.н.! За него така или иначе пускането на пералнята е сложен процес, представям си ако сушилнята имаше само две програми и допълнителни настройки  Crazy От към шум- почти толкова, колкото и самата пералня, което за мен е почти нищо, но за мъжа ми е много и винаги държи вратата на банята затворена, когато дори един от уредите работи! И пералнята и сушилнята са ми на един контакт без никакви проблеми, а много ми харесва, че през зимата когато работи (нещо задължително преди и по време на къпане) колко много ми затопля банята! Ако нямам нещо за сушене, пускам преди да вляза да се изкъпя (аз или детето) хавлията и кърпата за глава в сушилнята и като изляза си ги обличаме топлички и приятни, което за мен е много важно, тъй като ми помага със здравословен проблем! Сушилнята е направо върху пералнята без никакви подложки и екстри и няма разхождания, защото са нивелирани добре! Дори сега лятото я използвам, но единствено за халати и кърпи! След като се запознах със сушилните преди години, спрях да си суша хавлиените кърпи и халати на слънце, защото после ги усещам като шкурка по кожата, а от сушилнята излизат мекички, пухкави, топлички и направо перфектни! Относно аромата- няма проблем! Препаратите не са ми силни, а екологични, без допълнителни аромати, освен тези от извлеците, които са си по начало в тях и въпреки това когато си ги вадя от сушилнята си миришат хубаво!

Общи условия

Активация на акаунт