Коледа 2015 - 2

• 69 773
  • 566
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз съм правила кокосови бонбони по тази рецепта, мисля че към 40 бр се получиха
Скрит текст:
Продукти:
3 и 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1(396гр.) кутийка сладко кондензирано мляко
кокосови стърготини за овалване

Приготвяне:
В тенджерка на слаб огън размесваме млякото и стърготините.Бъркаме непрекъснато около 4-5минути.Оставяме малко да поизстине и след това оформяме малки топчета ,които овалваме в кокосови стърготини.Оставяме в хладилник да се охладят
Тук има цяла тема: http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=262400.0

# 451
Моята рецепта е много проста: 200 гр. кокосови стърготини, 1 кутийка подсладено кондензирано мляко и 150 гр. масло. Накрая трябва още малко кокос за да се овалят.
Тъкмо имам необходимите продукти, ще забъркам една бърза доза, може и две. Стават доста. Аз лично ги правя на порции, че да не се изяждат наведнъж. Сместа си ми стои в хладилника и като видя,ч е свършват правя още.

# 452
  • Русе
Аз ги правя по тази рецепта
http://ilinayorkulinarni.blogspot.bg/2010/12/blog-post_17.html

Получават се добре и се харесват от всички опитали ги. При мен излизат около 40 бр. от дозата.
Скрит текст:

# 453
  • Обетованата земя
Ето малко снимков материал и от мен след празниците Simple Smile Следя ви от тази година, но ми бяхте много полезни  Hug Сладките опаковах като подаръци в целуфанени торбички и подарявах на приятели и роднини, но част от снимките ми изчезнаха от фотоапарата. Освен тези имах и портокалови сладки покрити с домашен шоколад и кокос, както и масленки, слепени с шоколад.
Скрит текст:
Медена къщичка

бонбони Рафаело

меденки с фонданова украса

Мини щолени

Рохлички

Лимонено-орехови линцерови сладки

Портокалови сладки
Сега за нова година ще пробвам мъфинки с глазура отгоре, крема сирене, маскарпоне, нещо такова ще сложа. Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 дек 2015, 12:42 от didi24

# 454
Didi, откъде купи целофанените торбички? Търся долу-горе такъв размер.

# 455
  • Обетованата земя
От магазин на пазара-за препарати, торбички, мокри кърпички и т.н. Имаше 3-4 размера, тези са най-малкия, малко по-големи ползвах за торбичките в които слагах по една от всеки вид сладки.

# 456
Благодаря, точно такива малки ми трябват. Досега се оглеждах в големите хипермаркети, но там няма.

# 457
  • Варна - Черна гора
Момичета,

планирам да направя анасоновите луни. Замесих ги със смелен звездовиден анасон. За глазурата се ползва обикновен анасон, нали? Та въпроса ми е от къде мога да купя?
На село има в изобилие, ползва се при варенето на ракията, но във Варна освен на пазара къде другаде мога да го намеря?

# 458
  • насън...
От магазин на пазара-за препарати, торбички, мокри кърпички и т.н. Имаше 3-4 размера, тези са най-малкия, малко по-големи ползвах за торбичките в които слагах по една от всеки вид сладки.

а колко струват?

# 459
  • Обетованата земя
200 бр. около 2 лв и нещо, по-големите 100 бр, 3 и нещо.

# 460
  • Русе
Момичета, много красиви неща сте направили за празника!

Ето и част от моите нещица

Ако на някой му се гледат повече снимки - тук.
http://www.snimka.bg/?album;aid=891282

# 461
Момичета, дайте идея за някоя лесна и вкусна торта. Иска ми се да направя нещо сладко за Нова година, но нямам идея какво...

# 462
Момичета, дайте идея за някоя лесна и вкусна торта. Иска ми се да направя нещо сладко за Нова година, но нямам идея какво...
За нас това е най-вкусната торта http://www.vkusnoteka.bg/2013/11/blog-post_5.html прави се много лесно и бързо / точенето първия път ми се виждаше трудно понеже не умея, но всъщност само избутвам тестото с точилката / и НЕ запичам орехите, защото вкусът им става по-натрапчив.

# 463
Точно такава правих за Коледа. Обаче си купих готови блатове и стана буквално за 10 мин. На мен обаче не ми е по вкуса. Сега съм в чуденка за новогодишна торта.

# 464
  • Испания

Ако на някой му се гледат повече снимки - тук.

Разгледах всички прекрасности, които си сътворила. Чудесни са.  smile3501 smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт