Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 105 274
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Може ли някой да ми подари кефирна гъба? Аз имам доста размножена Комбуча гъба и ако искате, с удоволствие подарявам. Благодаря предварително!

Аз ще ти дам Simple Smile

# 121
  • на пряката в пряката
Мога ли и аз да помоля за гъба,който има за подаряване? От София съм.

# 122
Мога ли и аз да помоля за гъба,който има за подаряване? От София съм.
Здравейте !
Ако районът на Овча купел Ви е удобен за получаване, моля пишете ми на лично съобщение.

# 123
Имам молба - бих искала да проверя дали и при вас ще се получи същия резултат при експеримента. Той е простичък: след като е готов кефирът, в малко бурканче смесете малко от току-що получения кефир с прясно мляко (50/50) и го оставете да престои 1-2 дена (когато беше горещо ферментацията протичаше по-бързо, но последните 2 пъти отне по-скоро 2, дали не и 3 дена). Бурканчето покриваме с марля или книжна салфетка, закрепена с ластик, т.е. да диша. Приемаме, че е готово, когато консистенцията е като на хубаво кисело мляко. Вкусът, поне при мен, не е толкова резлив, а по-скоро сметанов - супер е просто. Явно въпреки наличието на свободни бактерии в закваската, т.е. кефира, ферментацията е по-бавна от ферментацията с гъба, но крайният продукт си заслужава, сп. мен.

Любопитно ми е какво ще се получи при вас - ако има желаещи да опитат де.  Hug

# 124
  • Sofia
Ще пробвам. Няма как да не се получи щом остава...някой беше споменал за кефира на Хармоника,ако се добави пр.мляко как пак се получава кефир след 1-2дни. Те имат нов продукт,кефир с морков,някой пробвал ли го е,как е на вкус. Как може да си го направим у дома?

# 125
  • София
Малко пояснения за кефир с морков, моля.  bouquet

# 126
Doli, благодаря! Във всички случаи ще стане нещо полезно.

И аз като Amiamo да питам, тва с моркова (освен ако не е кефир смесен с морков без вторична ферментация) - пие ли се или яде? По принцип кефирът се ползва и за ферментация на всякакви зеленчуци, особено през лятото, но вкусът е малко необичаен за нашите географски ширини.

# 127
  • Sofia
Не знам как е,не съм го пробвала. Видях го на реклама,а после в едно магазинче,но ми досвидя да дам над 3лв.за 500мл...но ще си взема другата седмица и ще споделя. Представям си го нещо като таратор с морков,но сигурно е че е вкусно.

# 128
  • София
В Берьозка ли си видяла този кефир с морков?!

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 16:18 от Amiamo

# 129
  • Sofia
Не. В магазин за хляб и др.вкусотии "ФУРНА"

# 130
  • София
Не се сещам за тези магазини....В Берьозка пускат и кефир. Някой преди време беше споменал, че от готов кефир също ноже да се получи гъба, която да прави кефир, но процеса е по-дълъг. Simple Smile 

# 131
  • Sofia
Тази Фурна е само една в Сф

# 132
  • София
Тази Фурна е само една в Сф

Дай инфо, къде се намира?

# 133
  • Sofia
бул.Хр.Ботев и бул.Т.Александров,с/у паметника с крилете,посока Женския пазар...

# 134
  • София
бул.Хр.Ботев и бул.Т.Александров,с/у паметника с крилете,посока Женския пазар...

Благодаря! Ако утре минаваме оттам, ще "надникна" в магазина.  bouquet  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт