Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 106 038
  • 772
  •   1
Отговори
# 285
Имам излишни  зрънца на тибетска гъба. Ако някой иска мога да му дам. Живея в Стара Загора.

# 286
Здравейте.Много бих искала и аз от тази гъба.Ако някой може да ми изпрати гъба с куриер моля да ми пише на лични .Благодаря

# 287
  • Пловдив
Здравейте! От няколко дни и аз се сдобих с гъба. Сменям всеки ден млякото,но досега кефир годен за пиене не получавам- горчи много. Защо така ми се получава?

# 288
Да помоля и аз за гъбка в София

Ако ж.к. Хаджи Димитър ти е удобно, пиши ми. Wink

Писах на лични, ако не съм закъсняла и има

# 289
Здравейте! От няколко дни и аз се сдобих с гъба. Сменям всеки ден млякото,но досега кефир годен за пиене не получавам- горчи много. Защо така ми се получава?

Нека малко да "посвикне" гъбата с теб. На мен след втория или третия опит ми се получи! И в по-топло помещение! Това при мен бе решаващо! Ще стане,просто още малко търпение!

# 290
  • София
Преди доста години, когато за първи път ми дадоха гъбка, не съм имала такива проблеми. Всъщност,  newsm78 никога кефира никога не ми е горчал. Да не би да е от млякото? Не е хубаво да се пипа гъбата с ръка. Може би трябва хубаво да се активира самата гъба?!  newsm78
Попитай този, който е дал гъбата да не би да е отпочивала във вода?

# 291
  • София
На мен един или два пъти ми се е случвало прясното мляко да горчи, единият път беше Верея.

# 292
  • Пловдив
Ами жената,която ми я даде явно не е действала както трябва,защото я е държала само в хладилника. Иначе каза,че и в хладилника и е ставал кефира. Не е умряла гъбата,бяла е,прави гъсто млякото,но не е кисело, а горчиво. Досега 4 пъти сменях млякото. Явно ще трябва време. Благодаря ви! Ако не успея с тази гъба ,ще търся нова.

# 293
Преди няколко дни и аз се сдобих с гъбка. Simple Smile Но или й е студено, или още не може да се адаптира, но кефир нямам. Гъстичко и полепнало по гъбата има само, но не и с останалото мляко (краве домашно).
Момичето ми го даде във вода, а тя си е правила кефир със соево мляко..

# 294
Преди няколко дни и аз се сдобих с гъбка. Simple Smile Но или й е студено, или още не може да се адаптира, но кефир нямам. Гъстичко и полепнало по гъбата има само, но не и с останалото мляко (краве домашно).
Момичето ми го даде във вода, а тя си е правила кефир със соево мляко..
След като гъбката е била във вода преди това и е необходимо известно време, докато започне да прави добър Кефир. По правило първите 3 зареждания с мляко се изхвърлят, докато и се възстановят функциите и започне да произвежда добър Кефир. Дръжте я около 48 часа на стайна температура с едно зареждане с мляко.
Опитай те и пишете пак, какво е станало.
 Wink

# 295
  • София
Да, когато е почивала гъбата ѝ трябва време да се събуди. Особено, ако е по-хладно в помещението, както сега застудя.

# 296
Здравейте! Днес се сдобих с моя кефир! Приятелката ми го даде в мляко - измих го със студена преварена вода и го топнах с дървената лъжица в прясно домашно козе млекце! Сега смятам да изчакам до утре по това време и да видя какво ще е станало  Whistling Има ли някой, който от дъъълго време го ползва и забелязва ефект? По форуми и статии пише, че направо чудеса прави  Laughing Аз си го взех основно за подут корем и газове - имам вече втора седмица и алергията ми към полени (пише че и затова помага...) За сега мисля да го ползвам 20 дни, после 10 почивка, после още 20 и изсушавам доооо да кажем другата година...Та ще споделям ефекта за това време, но все пак ще е окуражаващо да прочета, че на някой реално е помогнал за нещо  Praynig

# 297
  • София
Ами жената,която ми я даде явно не е действала както трябва,защото я е държала само в хладилника. Иначе каза,че и в хладилника и е ставал кефира. Не е умряла гъбата,бяла е,прави гъсто млякото,но не е кисело, а горчиво. Досега 4 пъти сменях млякото. Явно ще трябва време. Благодаря ви! Ако не успея с тази гъба ,ще търся нова.
Тогава търпение. Кефирът  го изхвърляй, не е годен за пиене. Сменяй всеки ден млякото и гъбката ще се активира и ще започне да прави хубав кефир.

# 298
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Има ли някой, който от дъъълго време го ползва и забелязва ефект?

аз го ям от септември (не го пия, ям го на таратор или на яйца по панагюрски) и кой знае какъв ефект не забелязвам.
сутрин ходя по-бързешката до 00.
по-млада и красива не съм станала  Joy
аз лично съм си го взела като достачик на вит.Б12, но си признавам, че не съм си тествала нивата след като започнах да го ям. т.е. консумирам го като храна и не очаквам чудеса. Peace

понякога се случва да престои 2-3-4дена без да съм го сменила и става доста кисел, тогава си правя маска на косата, добре й се отразява.

незнам какви са тези почивки, моят кефир не почива, труди се всекидневно.

# 299
  • Пловдив
Аз упорито си сменям млякото всеки ден. Горчивото се махна,но не ми е кисел. Сладък направо. Днес ми се стори,че даже се е газирал и си викам,а събуди се гъбата,но не. Пак си е сладък. Смених пак млякото,утре ще опитвам отново. Моята гъба много заспала се оказа или и е студено.

Общи условия

Активация на акаунт