Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 106 038
  • 772
  •   1
Отговори
# 270
  • Козлодуй
При мен и двата пъти който пробвах да направя кефир млякото се пресече отдавам го на това че и двата пъти взех домашно мляко и въпреки че го сварих и двата пъти явно не издържа без хладилник толкова много часове аз знам че домашното мляко трябва моментално да се сложи в хладилник а по рецепта на кефира трябва да стои на плота. Следващия път ще пробвам с пастьоризирано но за сега съм оставила гъбата да си почине а и аз да си почина от миене на тенджери и друга посуда.

# 271
  • София
Ами аз като имам квася с домашно (сварено и охладено), никога с такова не ми се е пресичало. По-скоро става много гъсто, мога да обърна буркана и да не пада.

# 272
Здравейте,
подарявам тибетска гъба,в София съм. 
nikolovavl@abv.bg

# 273
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При мен и двата пъти който пробвах да направя кефир млякото се пресече

как така ти се пресича? как изглежда?

аз съм слагала сурово мляко, стояло е понякога и два дена (тогава беше по-студено, сега не мога да го оставям толкова) и си имам нормален кефир.
ако за теб пресичане е да се отдели квик, то кефирът не е пресечен, това е нормално.
разбърква се с пластмасова лъжица и после се прецежда.
колкото повече стои, толкова по-кисел става, но това не е пресечено. просто млечно-киселите бактерии са повече, води се по-здравословен.

колкото до гъстотата: аз слагам по-малко мляко, за да получа гъст кефир. моят става като разбъркано кисело мляко, ям го на таратор. понякога го изцеждам и го ям като свежо сирене.
аз моите гъби няма как да ги преброя, имам много дребнички, колкото главичка на карфица. аз постоянно раздвам и се обновяват при мен...

# 274
Да помоля и аз за гъбка в София

# 275
  • Козлодуй
asyalein пресечено като извара е моя кефир прецедила съм гъбата и съм го наляла в бутилки с широко гърло и понеже непрекъснато се утаява и разделя на цвик и гъсто го разбиваме преди да пием и не прилича на купешкия кефир на нас ни се иска да е по-резлив като купешкия Simple Smile

# 276
  • София
Здравейте! Имам един въпрос за гъбката - как я миете? Може ли стъпка по стъпка някой да ми обясни,  Embarassed, моля.... Тази сутрин ми отне към 40 минути да извърша тази дейност. newsm78

# 277
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein пресечено като извара е моя кефир

това е нормално и моят се разделя така, ако го оставя по-дълго време.
като го разбъркам и мина през цедката си е гладък.
остави го два дена и става резлив.  Peace скоро правих таратор от един 3-дневен и мъжът ми попита: какво щипе така по езика?!  Joy
аз купешки не съм консумирала и незнам какъв е на вкус.

Здравейте! Имам един въпрос за гъбката - как я миете? Може ли стъпка по стъпка някой да ми обясни,  Embarassed, моля.... Тази сутрин ми отне към 40 минути да извърша тази дейност. newsm78
изсипвам кефира с гъбата в пластмасово цедка, започвам да я раздрусвам наляво-надясно над една купа, за да се отдели кефира. като остане в цедката само гъбата я минавам набързо под струя студена вода.
това е.
чак 40мин.  Shocked, около 2-3мин. работа, зависи колко е кефирът.
аз гъбата не я мия всеки път, да кажем 1 път на 3-4 седмици.

# 278
Здравейте! Станах шампион по правене на кефир! Получава ми се, но в по-топло помещение1 Въпросче- използвали ли сте кефир за смути? Сега ми дойде наум, защото имам ягоди и др. плодове. Смятам да пробвам!

# 279
  • София
Здравейте, някой да подарява кефирена гъба?

И въпрос за тези, които са произвели успешно кефир - какво мляко ползвате?

# 280
  • Козлодуй
Да се похваля може би за първи път направих кефир от 3-ти опит Simple Smile Благодаря на всички за обясненията Simple Smile

# 281
  • Козлодуй
Здравейте, някой да подарява кефирена гъба?

И въпрос за тези, които са произвели успешно кефир - какво мляко ползвате?
Смених домашното с такова от магазина и се получи Simple Smile

# 282
Верея - синята кутия 2 литра. Правих смути с кефир и плодове - гадно стана.

# 283
  • София
Смених домашното с такова от магазина и се получи Simple Smile
Според мен не се е пресичало, а става много гъсто от домашното мляко, поне при мен е така, особено като го държа повече от 24ч, отдолу се отделя водата. Сега имам за цедене точно такъв. Като го прецедя и разбъркам става гладък.

# 284
  • София
Да помоля и аз за гъбка в София

Ако ж.к. Хаджи Димитър ти е удобно, пиши ми. Wink

Общи условия

Активация на акаунт