Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 105 311
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Каква е причината да се разделя на слоеве? И при моя понякога се случва,но не съм забелязала да променя вкуса на кефира.

# 166
Правили ли сте го вече това с изсушаването? Може ли по-подробно описание, как точно се случва процеса? Моята гъба се оправи от самосебе си, смених млякото, явно от него е било. Но в тези жеги, пък и комбуча правя, и не ми се занимава с нея. Твърде бързо прави кефир, който твърде бавно консумирам и се налага и да хвърлям понякога. Чудех се дали да не я дам на някой, пък после пак да си търся. Но и вариант да я изсуша ми се струва добър.
Между другото, имам достатъчно количество гъба, от Бургас съм, така че някой ако иска пак мога да дам и за мен ще има да суша.

# 167
  • Стара Загора
Моите пък са съвсем малко, и дали защото ги заливах по инерция с много мляко, или пък заради студеното мляко от хладилника, но нещо се "разсополивиха". Както и да е, сложих ги на содена диета 2 ден.

Може ли да ми кажеш повече за "содената диета" ,че и моите станаха много "лигави".Мия ги след всяка ферментация, не знам от какво е  Rolling Eyes

# 168
  • Балчик-Сливен
Търся тибетска гъба-някой близо до Сливен може ли да помогне? Grinning

# 169
  • Sofia
Вчера пробвах кефира на хармоника с червено цвекло,хареса ми.

# 170
Здравейте! Някой има ли здрава гъбка за подаряване? Мога и да купя, стига да се разберем.  Rolling Eyes

# 171
Здравейте, търся комбуча! От София съм. Дали ви се намират за раздаване?!

# 172
  • Sofia
Вчера в ФБ имаше рецепта за сладолед с кефир,хареса ми,ще я пробвам...разбърква се кефир,сметана и мед

# 173
  • София
Здравейте, търся комбуча! От София съм. Дали ви се намират за раздаване?!

Ето темата за Комбуча:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=604380.msg33387776#new

# 174
  • София
В момента сме в Бургас и мога да дам кефирена гъба. Донесох си от София и само така си стои в хладилника. Лична среща, до пазара сме.  Peace

# 175
Здравейте,
Искам да започна отглеждане на тибетска гъба.  Ако на някой вече е пораснала, моля (от София съм) Praynig

# 176
Здравейте,
Искам да започна отглеждане на тибетска гъба.  Ако на някой вече е пораснала, моля (от София съм) Praynig
Какви са начините да се сдобие човек?

# 177
  • Sofia
раздава се безплатно Money
когато постоянно е захранвана с мляко и грижите към нея са добри,тя расте и става отделяне на по-малки,които могат да бъдат раздадени на др желаещи да си правят кефир

# 178
Здравейте,търся кефирена гъба!
От София съм

# 179
раздава се безплатно Money
когато постоянно е захранвана с мляко и грижите към нея са добри,тя расте и става отделяне на по-малки,които могат да бъдат раздадени на др желаещи да си правят кефир

т.е., трябва да намеря познат, който има и да чакам да му "роди"? на колко време се отделят и по колко "малки" наведнъж?

Общи условия

Активация на акаунт