Перилни препарати и омекотители – 36

• 70 525
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
Нямам програма 15 мин - стара ми е пералнята Grinning
Днес едно яке ,дънки и блуза се въртяха около 3 часа / програмата уж я сложих на бързо пране / Grinning

# 196
  • оттам, откъдето започва България
Ако обобщя писаното досега в темата, със сигурност мога да заявя, че повечето от съфорумките не долюбват течните и мислят че всички злини се коренят в използването им. Това имах предвид, а си права за това, че не самите течни, а неправилната им употреба може да доведе до това.  Peace Не искам да звучи като упрек, всеки си преценява с какво да пере, но повечето мнения за течните са негативни, с малки изключения.

# 197
  • София
Днес едно яке ,дънки и блуза се въртяха около 3 часа / програмата уж я сложих на бързо пране / Grinning

Стига бе!  Shocked Каква ти е пералнята?! Моята също не е първа младост, но най-най-дългата й програма е 2 ч. и 45 мин. на 60 градуса, с предпране, за силно замърсени дрехи, + допълнително изплакване.
Това да се въртят ежедневни дрехи 3 часа ми се вижда странно.  newsm78

# 198
[Ами според моят опит течните не перат така добре - но аз не съм пробвала сто вида де.
Течен Персил ми правеше дрехите като дъска твърди .
Течно Бинго не ми хареса как пере.
Формил течен задоволително пере ,но може и още да се иска. С марсилският сапун не ми правеше прането твърдо , но не всичко изпираше добре.
 Прави ми впечатление ,че пакет прах за 20 пранета ми стига за по -дълго време отколкото течен за 20 - и течният не ми харесва как пере толкова . Течният дозирам даже по стриктно - на прах даже понякога слагам на око.
 Значи неправилно употребявам прах и си пере добре и правилно течен и не пере .
  Нямам негативно мнение чак за течните - чакам да се появи Омо в Лидл някакво там XXL да го пробвам .
  quote author=Рошличка link=topic=891840.msg32234229#msg32234229 date=1450814104]
Скрит текст:

Стига бе!  Shocked Каква ти е пералнята?! Моята също не е първа младост, но най-най-дългата й програма е 2 ч. и 45 мин. на 60 градуса, с предпране, за силно замърсени дрехи, + допълнително изплакване.
Това да се въртят ежедневни дрехи 3 часа ми се вижда странно.  newsm78
[/quote]
  И на мен ми се видя странно - щото бях натиснала и бутона за бързо пране -ама  Joy  - даже отивам и виждам е на плакнене -ама не милата тя продължи да си плакне поне 1 ч - нещо й е станало явно.
Аз обикновено пера на програмите за вълна и там е около час някъде .

# 199
Че за какво ти е това ОМО от Лидл? По останалите магазини има хубаво ОМО, ти баш боклука от Лидл чакаш.

# 200
Моята програма за вълна е само 40 минути. Rolling Eyes Какво изпира за това време, не ми е ясно..Добре, че рядко я ползвам.

Това, което споделя Жармен за разхода на течен и на прах и аз го бях забелязала. Преди, когато ползвах течни, в магазина винаги се чудех какъв да взема-гел или прах, от дадена марка /няма да кажа каква марка ползвах Mr. Green/, когато и двете са били на една цена. И понякога вземах прах именно с мотива, че гела свършва по-бързо от праха. Люснеш, ливнеш от течния и той заминал... Mr. Green

# 201
няма да кажа каква марка ползвах Mr. Green
О, боже! Бонукс!

# 202
Боже...не, не беше този, щото ММ не харесваше лелята от рекламата му Mr. Green,
Другия, другия....със "С"-то Joy и с Лиско..

# 203
Абе в Кауфланд тази седмица май Тайд щеше да има намален. На 6 лева.

# 204
  • Пловдив
Абе в Кауфланд тази седмица май Тайд щеше да има намален. На 6 лева.
Видях снощи,ама дали е читав...?

# 205
От четенето тук и аз разбрах, че течният прах за тъмни е маркетингов трик, обаче от преди това имам закупени такива  Blush  Но използвам дълги програми + допълнително плакнене и с него пера дрехите с които излизаме. Спално бельо, кърпи, бельо и дрехи за вкъщи пера с прахообразни пак на дълги програми и допълнително плакнене. И всеки месец правя почистване на пералнята  на 90 градуса, попивам водата в гуменото уплътнение на вратата и оставям отворено леко чекмеджето за прах и омекотител,както и самата врата на пералнята и се надявам, че успявам да се грижа добре за нея  Praynig 

Жармен, всеки път като мина в Кауфланд през праховете виждам Бинго Стари найт  Mr. Green  Ако искаш мога да ти пратя след празниците  Peace

Преди много години майка ми переше с Тайд и беше доволна, но сега около мен никой не пере с него  Thinking

И предпразнично в главата ми е каша : от новото Омо, кое да се вземе - течен, капсули или прах  newsm78

# 206
Сериозно ли има програма 15 минути? Че за 15 минути ще изпере ли,ще изплакне ли. Моята пералня е стара наистина-8-9 годишна, но най-кратката и програма е 30 мин. Почти не я ползвам.

# 207
  • София
Има, има, и се хвалят с нея в спецификациите. Сега да не търся точните модели, но Беко със сигурност имаха, мисля, че и разните Бошове и Сименси също (при тях може и да е ужасно дългите 20 мин., ако не бъркам).
Е, никой не е длъжен да я ползва, но много хора смятат, че дрехи, носени 1 ден, или 3-4 часа, са "чисти" и не им е нужно повече пране, щото то само ги захабява. Включително и в нашата тема  Peace

# 208
И моята има 15 минутна програма, Бош. Освен за завъртане на нови дрехи, незнам за какво да я ползвам Rolling Eyes

# 209
  • София
Новите дрехи са в пъти по-мръсни от носените 3-4 часа.
30-40 мин програма, обаче не ми е съвсем излишна.
Иначе погледнато реално, като се пере на ръка, колко време се отделя на дреха 5 мин?

Общи условия

Активация на акаунт