Перилни препарати и омекотители – 36

• 70 523
  • 722
  •   1
Отговори
# 210
Аз имам ръчно пране, която мисля е 30-40 минути - ниска центрофуга, не върти цялостно барабана и излизат гьол вода , за вълна, която е може би 40-50 - излизат една идея по сухи от ръчното пране и една кратка 20 минутна, която ползвам за прани дрехи неносени, но омирисани на нещо  ooooh!  Новите ги пера като носени, защото не знам кой ги е пробвал преди мен, а бельото задължително с  прах за бяло първият път и на по-висок градус.
Тази кратката ползвам и като слагам препарата на Сано за котлен камък   Peace

# 211
От четвъртък в Билла всички видове Ариел в малки опаковки ще струва 6,89 лв.

# 212
  • Пловдив
И моята има 15 минутна програма, Бош. Освен за завъртане на нови дрехи, незнам за какво да я ползвам Rolling Eyes
Моята има 17 мин. Laughing

# 213
От четвъртък в Билла всички видове Ариел в малки опаковки ще струва 6,89 лв.

Знаех си, че трябва да изчакам. Но тъй като ще съм извън града след Коледа, си взех днес един Ариел с Ленор от  Лили за лев отгоре. Но това не ми пречи, като се замисля, да видя дали в Билла има от този със лилавото цвете пък Mr. Green

# 214
  • София
Иначе погледнато реално, като се пере на ръка, колко време се отделя на дреха 5 мин?

Да де, ама не въртиш легена в кръг и не разчиташ че дрехите ще се потрият малко една в друга, ами си жулиш сериозно между ръцете (или поне аз така пера на ръка  Embarassed)

# 215
  • Русе
Иначе погледнато реално, като се пере на ръка, колко време се отделя на дреха 5 мин?
Да де, ама не въртиш легена в кръг и не разчиташ че дрехите ще се потрият малко една в друга, ами си жулиш сериозно между ръцете (или поне аз така пера на ръка  Embarassed)
Същото щях да напиша и аз - търкам, мачкам.. Не е като 10-15 мин. да ти се въртят един път наляво, един път надясно, а моята "деликатна програма" в един момент дори съвсем спира, дрехите си се киснат вътре 5 мин. и после 30 мин. плакнене. Peace

# 216
А качественият прах не си ли върши работата, и без да е нужно това търкане?
Търкането е от едно време, когато са перяли със сапун.
Размишлявам си ...

А и щом белите чорапи стават бели в пералнята, значи може и без търкането...

# 217
  • София
Момичета, оставете прането на пералните, а вие си извъртете по един коледен маникюр още тая вечер!
Хайде, бегом марш  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

bouquet

# 218
Знаех си, че трябва да изчакам. Но тъй като ще съм извън града след Коледа, си взех днес един Ариел с Ленор от  Лили за лев отгоре. Но това не ми пречи, като се замисля, да видя дали в Билла има от този със лилавото цвете пък Mr. Green
Тоя с лилавото цвете го комбинирах с Ленор relaxed (нали им е еднакъв ароматът) и вече се оригвам на фалшива лавандула. Спрях го за малка почивка, че не се издържа. Синият ми харесва много повече: хич не ми омръзва.
Персил лавандула и съответният Силан с лавандула миришат много по-естествено и приятно, но пък ароматът трае от ден до пладне.

# 219
А, с лавандула ли е лилавото цвете...не обичам лавандула. Понеже със синьото ми хареса много, викам да пробвам и другия вид...
Но добре, че само със синьото имаше в Лилито в такъв случай Mr. Green
Благодаря, Гес..
Аз омекотител на този Ариел не слагам, кефи ме как мирише и без..

# 220
А ариел за цветно само един вид ли е? Трябва да купувам и се чудя какъв да е! ММ пък пак почна да се обрива от омекотители, пффф. Ако включа допълнително плакнене има ли смисъл изобщо да слагам сензитив, той няма ли да се отмие?

# 221
  • София
Прахообразният за цветно е един вид - с надпис color.
Течните пораждат объркване, защото са 2 вида с надпис color: whites+color (този е т.нар. универсален, за светли устойчиви цветове и бяло) и dark color (този е за цветно, нищо, че го пишат, че е за тъмни цветове).

Щом имаш член на семейството с алергии, добре е да спреш всякакви омекотители и да пускаш допълнителни плакнения, както и да минеш на препарати, подходящи за чувствителна кожа. Сензитив омекотител е същата химия като всеки друг, пак остава в тъканите и дразни кожата.

# 222
  • Варна

А този подходящ ли е за вълна ? Бинго Стари Найт ми остава на буци в отделението на пералнята...не зная на какво се дължи...насипен турски прах също остава, но ОМО и Ариел - не...хем от тях слагам и повече...

# 223
Весели празници на всички от мен Close-mas: Close-mas: Close-mas:

# 224

А този подходящ ли е за вълна ? Бинго Стари Найт ми остава на буци в отделението на пералнята...не зная на какво се дължи...насипен турски прах също остава, но ОМО и Ариел - не...хем от тях слагам и повече...

Не, според мен. По-скоро препарата на ДМ за деликатни тъкани..Поне аз него ползвам. Той не е изрично за вълна, а за деликатни и копринени тъкани, но доколкото си спомням, според Гес нямаше проблем да се ползва за вълна...

Весела Коледа !!!

Общи условия

Активация на акаунт