Перилни препарати и омекотители – 36

• 70 515
  • 722
  •   1
Отговори
# 705
  • SF
И аз не знам как се съхранява отворена кутия с прах за пране. Решила съм, че нищо не му става на праха. Не го ядем, за да затваряме плътно кутията. Производителите трябва да са предвидили някакво време, в което кутията ще бъде отворена, а продуктът несвършил.

За първи път си купих течен Персил. Беше намален в ДМ и реших да пробвам. Моите дрехи обаче не са мръсни, нито чаршафите и не мога да разбера по какви критерии да харесам или да не харесам даден прах.

# 706
На мен критериите са ми детските дрехи на синковецата с лекенца, както и потните тенески на ММ - ако лекетата ги няма/няма я миризмата на пот, за мен пере добре..

Аз да детските дрехи си оставам на Денкмит Ултрасензитив прах  - от ДМ, изпира ми идеално. Доволна съм и не виждам причина да го сменям засега.

# 707
  • SF
Да де, но аз понеже нямам петна по дрехите (да чукна на дърво Simple Smile ), не знам как да си избера прах. Силан или Семана се справят с всякакви миризми, дори и с тази на праха за пране.
Интресува ме белите ми дрехи да са действително бели след изваждането от пералнята. Понякога белият цвят изглежда леко уморен. Но не съм забелязала кой прах евентуално причинява това, за да го подминавам в магазина.

# 708
Аз кутиите с прах не ги отварям чрез лентичката до горния ръб, при което се получава подвижен капак, а с едно тънко макетно ножче ги отварям отгоре, където са фабрично залепени. След това слагам два кламера да държат кутията затворена, слагам една найлонова торбичка и я уплътнявам с ластик, след това слагам в още една найлонова торбичка, връзвам я и така съхранявам.
Другият вариант е да се прехвърли прахът в пластмасова кутия, която се затваря плътно. Примерно в DM продаваха хубави кутии, но напоследък изчезнаха, не знам защо.
Като цяло целта е да се предпази от влага и евентуално да не изветрее, но влагата е по-страшна, защото прахът е хигроскопичен, поема влага и си губи от качествата, ако овлажнее прекалено много. Ако е сух, нищо му няма.

# 709
  • Пловдив
Аз като Гес пресипвам в една кутия от маслини,с капак и ми е плътно.Без това ми е в шкаф и никой не я вижда Grinning

# 710
Да, или от латекс, или от сирене... има хиляди варианти за плътно затварящи се кутии. Само зависи от количеството прах. Например от Лидл си взех едни захаросани хелоуински пуканки в чудесна кутия, която е идеална за прах. Laughing

# 711
  • София
Да де, но аз понеже нямам петна по дрехите
Никога в живота ти не ти се е случвало да се накапеш, докато се храниш? Не ти се е случвало да накапеш покривка с храна или напитки? Нямаш кухненски кърпи, в които се бършеш, докато готвиш? Нямаш ръкохватки, които се случва да топнеш в тавата, докато я вадиш? Не ти се е случвало в месечен цикъл да си изцапаш бельото или хавлиената кърпа, с която се попиваш след къпане/миене?  Shocked Извинете ме за натуралността, но понякога превземките "нямам петна и мръсни дрехи, щот съм много чиста и не от този свят" ми е трудно да ги подмина

# 712
Да де, но аз понеже нямам петна по дрехите
Никога в живота ти не ти се е случвало да се накапеш, докато се храниш? Не ти се е случвало да накапеш покривка с храна или напитки? Нямаш кухненски кърпи, в които се бършеш, докато готвиш? Нямаш ръкохватки, които се случва да топнеш в тавата, докато я вадиш? Не ти се е случвало в месечен цикъл да си изцапаш бельото или хавлиената кърпа, с която се попиваш след къпане/миене?  Shocked Извинете ме за натуралността, но понякога превземките "нямам петна и мръсни дрехи, щот съм много чиста и не от този свят" ми е трудно да ги подмина

И аз това си помислих....не се и потят, да се чудиш защо се перат Rolling Eyes

# 713
  • SF
Не ми се е случвало. Дрехите ми нямат петна.
Покривки не ползвам, ръкохватка имам една - силиконова, плакне се, но ние в нищо не я топим.  В тави нищо не топим - нито кърпи, нито ръкохватката. Прекалено натурален ми дойде въпросът ти.
Има едни подложки на масите ни, но като падне доматче или морковче върху тях, го вдигаме и с "петно от домат" или "петно от морков" не се боря.
Червено шампанско не гърмим и не се пръскаме. Не знам как живеем... Но петна по дрехите нямаме.
Да, кухненските ни кърпи са хартиени. Не ги пера, хвърлям ги. Хавлиените, с които се бършем, нямат петна - честно! При ремонт сме цапали разни парцали. Хвърлила съм ги. Не ми се перат силно замърсени неща.
Имах петно от ФДТ върху една бяла блуза - доволна ли си?! Simple Smile Не се изпра. Много пъти е прана блузата с всякакви прахове и Вениш. Не знам къде е вече тази блуза. Имала съм и петно от лак за нокти. То пък е съвсем друг случай вече. Не се пере с прахове за пране.
Може би е много важно да ти споделя и един интимен момент - червени манджи с олио не ядем. Може би в това е проблемът. Има разлика дали ще ти капне капка от яхния, или троха, или парченче сирене.
Наистина, не съм дете, не си играя в тревата, в калта може да си изцапам ботушите, но не и шала, не си вдигам капака на колата и не бъркам там с ръкавиците си. Белите ми ръкавици се замърсяват и ги пера, но петна.... Чак петна не ги оставям да им станат. Те "заминават" в пералнята точно за един ден.
Аз не знам как повече да се оправдавам. Най-много ме учуди, че в тавите си топите ръкохватките. В тава правя пица и баница и риби, но рибите са с фолио или хартия за готвене. Моите тави са едни керамични със сравнително високи стени. Трябва доста дълбоко да бръкна в тавата с кърпата и олиото да плува някак, за да се получи топене. Вземи си силиконови ръкохватки. Не се пързалят и не се перат.

Е, teta75, много заядливи сте станали!!! Не си нося изпотените дрехи 2 поредни дни, за да видя накрая кой препарат ще се справи. Не се потя "неизперимо". Ти много ли си потна в момента???? Живо заяждане. Отделих на първата време да й разкажа, как не ползваме покривки и каренца, следващата решила, че не се потя.
Имам едно намигване към тебе. И да не си се изпотила днес, изпери си дрехите. Не чакай да се изпотиш в тях, за да се изпереш. Wink

# 714
  • София
аз пък и сегашните пликове с прах си ги пресипвам било то и в празна бутилка от омекотител  Peace

# 715
Момичета, на страницата на Ариел във Фейсбук има публикувана информация, която не е дадена на кутията:
Скрит текст:
Новият прах Ariel с тристепенната технология FibreSCIENCE почиства, защитава и преминава отвъд премахването на петната, за да се погрижи за дрехите, които обичаш.

Тристепенната технология FibreSCIENCE се състои от 3 стъпки – Стъпка 1: Изчисти, Стъпка 2: Защити, Стъпка 3: Заздрави. Приличат на трите стъпки на грижа за кожата – почисти, тонизирай, овлажни – които удължават живота, красотата и излъчването на дрехите, които обичате.

СТЪПКА 1: ПОЧИСТИ
Пречистване на влакната: Дълбоко почистване и хващане на видими и невидими нечистоти и миризми, които се намират дълбоко във влакната и ако не бъдат премахнати на време, могат да причинят разлагане на влакната и разпуснати дрехи.

СТЪПКА 2: ЗАЩИТИ
Защита и възстановяване на влакната : започва с оптимизация на условията за пране, защита от загуба на цветове и прехвърляне на петна по време на прането върху влакната.

СТЪПКА 3: ЗАЗДРАВИ
Разкрасяване на влакната: заздравяване на белотата и наситеността на цветовете на дрехите, както и осигуряване на свеж аромат на чистота.

# 716
Приличат ми на някакви маркетингови истории, написани доста нескопосано.

# 717
А момичета как дозирате течния прах? Питам, за да си сверя часовника

# 718
  • София
С мерителната чашка към него и по описанието му.

# 719
  • оттам, откъдето започва България
Според кг. сухо пране слагам количеството течен препарат и съгласно указанията.

Общи условия

Активация на акаунт