Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Застраховка недвижимо имущество

 • 15 636
 • 86
 •   1
Отговори
# 75
 • София
 • Мнения: 15 358
Евроинс, Уника, Армеец и Групама.

# 76
 • Murcia, Spain/Ruse
 • Мнения: 404
Аз се интересувам  за Пловдив,искам застраховка на недвижимо имущество. Ако имате мнение,ще се радвам да го чуя😎

# 77
 • Мнения: 30
Здравейте, мисля да застраховам апартамента си след като няколко пъти вече съседите ни наводняват.За поредна година ни тече и абсолютно никой не го интересува и не предприема нищо, след безброй разговори и молби. Въпроса ми е, след като сключим застраховка към  някоя ЗК, ще търсят ли отговорност от съседите ни при следващо наводняване, за да си отстранят проблема или просто ще ни изплатят обезщетение. И ако може евентуално да дадете мнения за Уника, ще ви бъда много благодарна.

# 78
 • Мнения: 1 453
Застраховайте си апартамента,а при наводнение зависи от какво е.
Застрахователите действат различно при различните случаи.Вие може да смятате ,че водата тече по вина на съседите,а наводнението да е от вертикалния щранг,който е обща част.
Дори да се търси регрес от съседите,това не е ваш проблем.
Препоръчвам ДЗИ част от KBC груп.

# 79
 • BG
 • Мнения: 23
Аз се интересувам  за Пловдив,искам застраховка на недвижимо имущество. Ако имате мнение,ще се радвам да го чуя😎

От близо 10 г. ползвам услугите на две момчета. И колата и апартамента при тях застраховам. Офисът им е в Кършияка. Мога да обясня къде или да дам телефон по късно защото не е в мен визитката. До сега когато и да съм имал щети винаги са ми съдействали и идвали с мен за да попълнят документи пред застрахователя и да направят каквото е необходимо.

# 80
 • Мнения: 49 255
Някой би ли ми препоръчал цялостна застраховка за жилище - наводнение, теч от покрив, взлом, земетръс и пр.
Ще се радвам да прочета актуални мнения Simple Smile.
Поогледах тук и там, но споделения опит е ценен.

Само да кажа:
При Бул6трад през sdi, кражба се признава само ако имаш масивна външна врата със секретна брава. Иначе ще откажат. И ако е съчетано с взлом, тоест с разбиване.

Наводняване от съсед те наричат намокряне и признават само ако е при авария. При ремонт - не. При теч - не.

Абсолютна безсмислица са.

# 81
 • Мнения: 1 453
По принцип при всички застрахователи,риска е "Кражба чрез взлом"
Естествено,че вратата трябва да е стабилна,аз не съм виждала външна врата без секретна брава.Вие в барака ли живеете?
Относно наводненията,при ремонт оговорност носи този,който е причинил наводнението. Ако имате нужда от консултации-на лични.

# 82
 • Мнения: 49 255
С нормален патрон сме.
Секретна брава не е ли друго?

# 83
 • Мнения: 6 736
Както вече съм писала,от години сме в Дженерали.Има два вида домашно имущества.Индивидуално и пакетно.Говорете си със служителя ,задайте си въпросите и моля ви,не правете застраховка домашно имущество при брокери!

# 84
 • Мнения: 49 255
Лично аз знам как да чета договори. Чета всичко, вкл.и дребния шрифт.
В случая отговорих на пост, който съм цитирала. Не съм в темата за да търся консултация на ЛС 😉..просто защото са ми ясни нещата!
Обърнах внимание какво последно четох, а това са ОУ на Булстрад за " Застраховка за дома"...и клопката в тези ОУ.
Защото ти казват кражба, да, има го, но се оказва, че не е всяка кражба 😉😉
Нека се знае, а дамата ще си прецени устройва ли я или не.

# 85
 • София
 • Мнения: 15 358
Булстрад имущество с особено мнение.
Продуктът на SDI - не, не, не, не.

Пак ще кажа - Уника, Групама, Евроинс, Армеец

# 86
 • София
 • Мнения: 1 709
Здравейте,

Също катерогично не пропоръчвам застраховки при SDI поради изкючително объркващите общи условия и вероятността после да бъде изплащано обезщетение / това има свои причини, но тук съвсем не е място да се разискват/  и споделям напълно мнението на Ms.Georgeus.
Работя в този бранш около 17 години и искам да ви споделя мнението си какво е нужно, за да може да няма разочаровани клиенти при щета: Всяка  клиент, който търси застраховка Домашно имущество, има различни нужди - един живее в къща и е нужно да се застраховат и т.н. "помощни" помещения, където си държи електрически инструменти /резачки, косачки, които никак не са на с ниска стойност/, друг не е наясно колко точно струва жилището и тогава трябва да се търси застраховател с продукт, който при голяма щета няма да се доказва стойността на жилището - има  такива продукти, трети живее  в охраняем с жива охрана комплекс и тогава трябва за риска Крабжа да се добави непременно "Грабеж", защото за да се изнесе техника от там, трябва да е бил преодолян пазача, и това не е Крабжа със взлом, нито Крабжа с техническо средство....Много се надявам с тези , макар и кратки примери, да съм ви убедила, че застраховките са индивидуално нещо, което се прави след разговор, за да може да се прецени кой точно е продукта и застрахователя, който отговаря точно на нуждите на клиента. Това може да направи само брокер, и то опитен, не просто който има едно момиче в офис, което се чуди гражданска отговорност ли да издава или да чете общите условия на 15 застрахователи за 20 продукта, които продава... тоест брокер с  експерти за Имущество за корпораивни клиенти, други за Домашно имущество, за Отговорности, за каско и т.н.
Работа на брокера е да ви защити при щета, да ви поясни покрито ли е това, което се се случило и ако не ЗАЩО, ако има покритие, да ви посъветва какво да подписвате на Протокола за щета /това е вного важно, защото с този протокол се съгласявате с констатациите в него с подписа си/. Това , повярвайте ми, няма да направи никой застраховател, ако сте се застраховали директно, работата на застрахователите е да създават и остойностяват продукти, а не да дават съвети при щети- има и конфликт на интереси тук...
Това не е реклама, а опит да покажа, че макар застраховката  домашното имущество да е относително евтин продукт, то трябва да е направена професионално, за да няма разочаровани....
Ако имате запитвания за оферти или нужда от помощ при щети, пишете ми на ЛС .

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 15:43 от Енита

Общи условия

Активация на акаунт