Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVIII

• 74 894
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
  • Once there was a Hushpuppy...
Миж Hug,  аз съм голяма фенка на криминални и трилъри и все по-трудно изтърпявам глупости. Това ми е проблема, иначе си права за разнопосочните мнения и може да опитам Peace Благодаря!

Имам да се мъча с Мост на шпионите, може и да ми хареса.

И да доглеждам Ревенанта Laughing
В интерес на истината много ми хареса , но много дълъг с няколко не нужни неща...които, причиняват едно заспиване около средата Mr. Green А, мислех, че ще го избегнем, хубаво и динамично си вървеше в началото. После ще допиша за него, все пак да го видя до края Wink

# 316
  • Ямбол
И аз останах разочарована от Solace. Филмът е нескопосан във всяко отношение  Tired

# 317
  • София
Идвам след филмови почивни дни с няколко филма, които страшно харесах по различни причини.

"Lа Petite Jerusalem" (2005) http://www.imdb.com/title/tt0428965/?ref_=nm_knf_i2
Типично френски, доста груб. Малък Йерусалим казват на еврейския квартал в Париж доколкото разбрах. Изключително много детайли във връзка с това могат да се намерят. За мен може би любовната история беше на заден план, а може и режисьорското решение да е било това. Все пак препоръчвам предпазливо - за любители на този стил в киното.

"Lеgend" (2015) http://www.imdb.com/title/tt3569230/?ref_=nv_sr_2
Не е тайна, че харесвам Харди, надали ще изненада някой, че го харесах и в двете му превъплащения. Препоръчвам с угоорката, че все пак това не е любовен, а по-скоро гангстерски филм. Понеже имам откъслечни спомени за дускисия относно показвнето на любовната история - за мен беше премерено. Изпитах несигурността на Франсис. За мен имаше чиста любов между двамата, но твърде голяма семейна обремененост у Реджи, с която няма как да се пребори. Доста тънко, с две реплики, беше показана майката, която за мен е по-луда от синчето си. Няма как Реджи дори и при цялата любв на света да постъпи различно. А Франсис не беше достатъчно силна.
Използвам да кажа, че въпреки липсата на молския блясък или точно поради тази липса Г8 от известно време насам е любимото ми кино! Всеки път като ходя там, всеки път съм доволна и щастлива след това Simple Smile

"Burnt" (2015) http://www.imdb.com/title/tt2503944/?ref_=nv_sr_1
Какво по-подходящо за неделя следобяд, в затрупана от сняг София, от сини очи и гурме.
Препоръчвам за разтоварване.

И последно "The Lobster" (2015) http://www.imdb.com/title/tt3464902/?ref_=rvi_tt
Смазващ. Препоръчвам изключително предпазливо. Има опасност на много голяма част от зрителите да се стори претенциозен. За мен не е - посланието беше абсолютно точно и ясно предадено. С чудесни диалози, приятна атмосфера (за жанра си) и много добри Фаръл и Рейчъл Уайз. Предупреждавам, че като стил и история прилича на "Never Let Me Go" (2010) http://www.imdb.com/title/tt1334260/?ref_=rvi_tt и според мен, ако той не се е харесал, то вероятността Омарът да се хареса е малка.

# 318
Най-после и аз изгледах Завръщането - http://www.imdb.com/title/tt1663202/

Лично на мен филма ми хареса. И това, че отнася негативни оценки в никакъв случай не го прави лош филм. Напротив, съвсем субективно си е, въпрос на вкус и възприятия. Никой не може да съди отсрещния за личните му такива, естествено. В тази връзка да ви разкажа, че излизайки от киното след Еверест дочух в тъмницата мъжки глас да казва на приятелката си - "Хмм, аз мислех, че ще е екшън" Shocked.....Освен, че онемях, а и не исках да се взирам да видя въпросния субект родил подобно изречение.
Та, и тук, при Завръщането е подобно. Ако, някой е имал нагласа за нещо различно от траперски истории няма как да хареса филма. Аз, на пример нямах очаквания след прочетените доста на брой негативни мнения, но ясно знаех какво ще гледам. Никой не е длъжен да харесва подобни филми, разбирам, но и също така ми се струва крайно, ако се казва, че филмът е слаб. Не помня подобно точно мнение, помня само тези, които са изразили личният си вкус Peace Точно за това и уважавам мненията на всички в тази тема Peace

Майтапа с изнасилването е крайно грозен, сега, когато съм видяла филма и ясно се виждат нещата мога да кажа, че дори е гнусен. Надали му дреме на капата на Лео /и милионите му  Mr. Green/ как някакви си там се шегуват, че мечка го е любила Mr. Green Доста излишна шега Peace На фона на няколко много забавни с него Peace

Дали е за Оскар ролята на Лео?
Ами, не е. Гледала съм го в много по-добри, споко няма да жаля по някоя стара сега. Знам колко е досадно Laughing
Харди също според мен не прави изключителна поддържаща роля, та да има място в номинациите. За мен дори прави не особено запомняща се.

Прекалено дълъг ми се видя филма, можеше да се спестят някои дреболии, като ядене на нещо си сурово. На фона на три, не един огъня Shocked Но, цялостното ми впечатление е за хубав траперски филм Peace

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 21:33 от Hushpuppy

# 319
  • вятър в маслините, вятър над хребета
които, причиняват едно заспиване около средата Mr. Green
Независимо харесали или нехаресали, май всички сме минали през въпросното заспиване ... което говори нещо за обективните качества на филма Mr. Green

# 320
Къде да открия The Danish Girl, в замунда го няма.
Гледах и програмата за кината в града, там също не го дават, а много ми се иска да го гледам.

# 321
Къде да открия The Danish Girl, в замунда го няма.
Гледах и програмата за кината в града, там също не го дават, а много ми се иска да го гледам.

Да, махнат е от Замунда, но още го има в Арена  Peace

# 322
Хайде и аз в редиците на гледалите Solace.

Антъни е безупречен, както винаги. Филма не ми евтинееше, както прочетох тук. Беше ми интересен, въпреки нелепата сцена с кучето. Може да не е най-добрият филм в жанра си, но като се има предвид, че режисьорът не е с голям опит, си е направо добър. Харесаха ми кадрите заснети под ъгъл, някои от флашовете, които героят на Хопкинс получаваше и дилемата му между човешката болка и професионалният му дълг. Не съм разочарована, приятно си прекарах вечерта и държа вниманието ми докрай. Съгласна съм с Лу, че филма става за приятно прекарване, трилър-семка  Laughing
Ако трябва да съм обективна обаче, наистина е под нивото на актьор от ранга на Хопкинс. Но като се има предвид възрастта му, аз съм доволна да го гледам дори и в не гениални филми. Стига ми, че той самият е такъв-възхитителен, зъл гений.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 11:27 от Джия

# 323
"Burnt" (2015) http://www.imdb.com/title/tt2503944/?=nv_sr_1
Какво по-подходящо за неделя следобяд, в затрупана от сняг София, от сини очи и гурме.
Препоръчвам за разтоварване.
Идеалният филм за гледане в домашна обстановка, да може съвсем като прегладнееш, да отскочиш набързо до кухнята за подкрепления.  Grinning

Ване, радвам се, че ти е харесал Омарът. И на мен много ми хареса.

Независимо харесали или нехаресали, май всички сме минали през въпросното заспиване ... което говори нещо за обективните качества на филма Mr. Green
Аз си го изгледах от първата до последната минута без да мигна.

# 324
  • Belgium
Ей, Джия, жива да си, вече бях решила, че аз нещо съм се бъгнала  hahaha

Burnt ми беше такава тежка скукаааа, никога повече Брадли Купър за мен, благодаря  Mr. Green

Ване, отдавна ми го препоръчват Lobster, но аз все се ослушвах. Обаче като го споменаваш във връзка с ужасно любимия ми Never Let Me Go, ще му хвърля едно око.

# 325
И аз гледах снощи The Lobster, хареса ми  Peace Благодаря за препоръката! Обичам такъв тип филми, антиутопични.
Честно казано, по-ужасяващ ми беше от Never Let Me Go, но може би защото отдавна съм го гледала и съм го позабравила...  Rolling Eyes

# 326
Честно казано, ако бях гледала Завръщането в кино никога нямаше да ми се доспи Peace
Много чакам да го преведат Lobster, Златето отдавна го препоръча Peace

# 327
Много чакам да го преведат Lobster, Златето отдавна го препоръча Peace

Има БГ субтитри за него, Хъш  Peace

# 328
Лу, Burnt и на мен ми беше скука. Имах големи очаквания. В началото много силно ми напомни за Kitchen Confidential http://www.imdb.com/title/tt0460654/, и се настроих за нещо подобно. Обаче после скука, подпухнал и остарял Брадли, ужасна Сиeна Милър(предполагам тъсен ефект) и като капак тези кратки кадри с Ема Томпсън, Алисия и актьорчето от "Три метра над небето". Ако ще събираш качествен каст, то поне го показвай за малко повече от три минути  Crossing Arms
Така му се ядосах на тоя филм, че го нагласих в малинките.
Добре, че беше Тони(Daniel Brühl), инак съвсем прецакана щях да се почувствам.

# 329
  • София
И аз гледах снощи The Lobster, хареса ми  Peace Благодаря за препоръката! Обичам такъв тип филми, антиутопични.
Честно казано, по-ужасяващ ми беше от Never Let Me Go, но може би защото отдавна съм го гледала и съм го позабравила...  Rolling Eyes

На вторият се чувствах зле физически и психически, в Омарът все пак имаше надежда. Не мога да го забравя...
Различни са филмите де, но и половинът направи аналогия между двата без да го коментирам и преди да попитам.

Общи условия

Активация на акаунт