С колко пари живеете на месец

• 85 159
  • 953
  •   1
Отговори
# 45
Така- за бившия ми шеф наличието на две деца в живота ми е направо авантюра, предвид доходите ни.
За немалък брой наши познати неналичието на три деца в живота ни, е направо загуба.

# 46
  • Пловдив
То някои хора ще кажат, че моите деца са неосигурени и аз съм ги родила без да мисля. От сега ви казвам, че не мога да им осигуря частно училище Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 19:34 от Янтра

# 47
  • Другата България
Само така си мислиш. Wink

# 48
О, Рокси, за първи път ли срещаш подобни писания. ССФ живее в лукс и има точния брой деца, отговарящ на стандарта и. Разни там хорица, които работят за низерни пари не са годни за репродукция.
Най-ми харесва обаче, когато млади, здрави и работещи завиждат за 20 лева детски и държат да си ги получат. А и няма как да им се обясни, че това не е привилегия, а помощ.
Мен не ме дразни, че бедни и болни взимат тези помощи (детските са социални помощи и точно така и са оформени законово, просто хората ги наричат детски), а че хора видимо демонстриращи стандарт над моя също ги взимат. Всякакви хора работещи на черно, на сиво и подобни вариации. Но с висок стандарт и пак си ги взимат. Признавам - дразни ме.

С това съм съгласна напълно. И моя приятелка взимаше т.нар детски, а имаха троен на нашия доход, но нелегален  Confused. Просто казвам, че е сложно да се прави преценка за всеки частен случай и за това се ползва солидарната система, която се базира на доказан доход. Жалко е, че много хора се възползват от нея, без дори да имат нужда. И съм съгласна, че ако изкарваш с 2 лв повече е доста гадно да не получиш помощта, но...

# 49
  • София
Дадох пример за хора, които нямаха дом, работа, и дори гащи. И въпреки това, не се бяха спрели след първото дете, или поне след второто.

Касита и Янтра, наясно сте, че не спадате към тази група, не се правете на луди  Laughing

# 50
За детските ли е темата?

# 51
Дадох пример за хора, които нямаха дом, работа, и дори гащи. И въпреки това, не се бяха спрели след първото дете, или поне след второто.

Касита и Янтра, наясно сте, че не спадате към тази група, не се правете на луди  Laughing

Аз не се правя на луда, само ти казвам, че човекът Х ми е казвал в прав текст, че на мое място не би имал деца.

# 52
Презрение - не, със сигурност, сметка-да.

Laughing Laughing Laughing Laughing Mr. Green Коя си пък ти, че да държиш сметка на другите хора?

Опциите на анкетата са нелогични и недомислени. Ако наистина искаш да знаеш с колко пари живеят хората на месец, вземи сложи опции от рода на:
- до 500 лева
от 500 до 1000
- от 1000 до 2000
от 2000 до 5000
от 5000 до 10000
над 10000

или нещо подобно.

Смятам за себе си..... и до колко ни е адекватно социалното подпомагане. Както и дали е адекватен модела, който стимулират, за действителността в която живеем.
а иначе слагам МРЗ на база човек, защото политиката ни за помощи е такава. Иначе и на мен ми се струва нереално.

# 53
За детските ли е темата?

Май да, ама по завоалиран начин.

# 54
По-скоро е за колко деца е модела, който можем да си позволим на тази действителност....и какъв е минимума за модела - 2 деца/който уж е нашият/  newsm78

# 55
По-скоро е за колко деца е модела, който можем да си позволим на тази действителност....и какъв е минимума за модела - 2 деца/който уж е нашият/  newsm78

Ама, кой това, бе мило, кой това? За чия действителност ми говориш? Тази на Васко Черепа, тази на Касита, или тази на Айшето от Факултето?
Моят свят не е твоят.

# 56
Темата е безумна. Аз самата имам три деца и когато родих третото, бях с доходи да мога спокойно да гледам поне четири деца, без ограничения. После нещата рязко се промениха, но децата пак не са лишени от нищо важно.

Какво значение имат сегашните доходи, като утре и вдругиден те могат да са коренно различни? Някой от вас да е бил 10 години с едни и същи доходи? Или за 20 години, за колкото израства едно дете, вие не мърдате финансово ни нагоре, ни надолу  Crazy

# 57
Според Социалното министерство, според социалното.  Wink Нали така се стимулира 2детният модел........с детски за 2 деца, НО ако не се пада повече от МРЗ на човек........

от друга страна, разбира се седи и реалният модел, на всеки един от нас....там вече е до лична преценка и ситуация.

# 58

Смятам за себе си..... и до колко ни е адекватно социалното подпомагане. Както и дали е адекватен модела, който стимулират, за действителността в която живеем.
а иначе слагам МРЗ на база човек, защото политиката ни за помощи е такава. Иначе и на мен ми се струва нереално.

Само че тези, които семейно гледат деца с около МРЗ на човек и не им стигат, се отбелязват наравно с тези, които са сами и са им нужни повече от три пъти по МРЗ (примерно) - все в Друго. Затова писахме, че опциите в анкетата са недостатъчни.

По-скоро е за колко деца е модела, който можем да си позволим на тази действителност....и какъв е минимума за модела - 2 деца/който уж е нашият/  newsm78

Семейният модел... ами, ето, Касита, която в един момент на практика благотворително е издържала маргинално многодетно семейство, е съжалявана от друг човек, че авантюристично и необмислено е родила цели две деца.

# 59
Някой разчита на детските ли? За да има деца?
Освен за мургавите, не знам други такива.
Не съм получавала досега, въпреки, че съм разведена и си гледам сама детето.
Обаче други, които си живеят с мъжете, без брак, си вземат детски, преспокойно.
Сбъркана е системата.

Общи условия

Активация на акаунт