Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 55 902
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • София

явно не ви покрива очакванията, отивате при друг, който ще е любезен и заинтересован  Rolling Eyes

# 691
Д-р Стаменов е преуморен, разбирам го, че му е трудно с всичките тези пациенти, но сигурно е най-добрия в България. Щом сте успели да дочакате час за преглед при него, продължете си и ако в последствие се почувствате разочаровани, тогава мислете за смяната му. Не искам да ви отчайвам, но в България никъде няма да получите хем компетентно мнение, хем внимание, хем възможности. Едното все е за сметка на другото.... за съжаление.

П.П. Пак добре, че ви е прегледал той Simple Smile Можеше и този късмет да нямате. Често пациентите му са в списък на изчакване или биват преглеждани от д-р Тихомирова

# 692
geri4ka717 Новак
Re: Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33
♥0 ср, 27 яну 2016, 11:39   #774 
Здравейте, искам да попитам, ако някой знае имам замразени ембриони за една година и договора ми изтече преди 2 дни. Не мога да се свържа с жената, която се занимава с това, те дали ще ми се обадят и има ли опасност да ми ги унищожат?
Копирам въпросът от старата тема.
geri4ka717, обади се на Ивет Чуканова на 0887 701 927. Тя ще ти каже да изпратиш като съобщение на този номер е-мейл , трите имена и ЕГН, за да ти прати анекс към договора. Попълваш си документите и ги носиш в клиниката и плащаш таксата за удължаване на съхранението. Аз  даже утре ще пускам документите си с куриер, понеже не съм от София, а плащането направих по банка.
Благодаря за отговора, успях да се свържа и аз ще ги пратя по куриер.

# 693
  • Някъде под слънцето
Nachita, благодаря...
Съгласна съм, че за съжаление в България, дори да си плащаш, пак не получаваш най-доброто...или получаваш едно за сметка на друго, както казваш...
Просто ми е много трудно да чакам вече и да нямам отговори защо не се случват нещата...
Минала съм през сума ти гинеколози и са кой от кой по-некадърни, за мой "късмет"...А не искам повече да губя време и да нямаме резултат.
Силно се надявам да тръгнат нещата... Embarassed Rolling Eyes Praynig

# 694
Nachita, благодаря...
Съгласна съм, че за съжаление в България, дори да си плащаш, пак не получаваш най-доброто...или получаваш едно за сметка на друго, както казваш...
Просто ми е много трудно да чакам вече и да нямам отговори защо не се случват нещата...
Минала съм през сума ти гинеколози и са кой от кой по-некадърни, за мой "късмет"...А не искам повече да губя време и да нямаме резултат.
Силно се надявам да тръгнат нещата... Embarassed Rolling Eyes Praynig

Ще тръгнат, не се тревожи. Започнала си от най-доброто място в България. Ако обаче усетиш, че липсва доверие или се почувстваш разочарована, следващата ти спирка те съветвам да е извън България  Peace

# 695
La zia dalla Bulgaria, вярвам , че съвсем скоро ще си промениш мнението за д-р Стаменов.
Той е професионалист, знае какво прави и няма време нито за емоции, нито за дълги обяснения.
И на мен ми беше трудно в началото докато свикна с това поведение на д-р Персенска, но сега я боготворя.

# 696

И на мен ми беше трудно в началото докато свикна с това поведение на д-р Персенска, но сега я боготворя.

Персенска говори и обяснява по-малко и от Стаменов  Laughing Компенсира с усмивка обаче и много помни, аз затова си я харесах още на втория преглед  Peace

# 697
  • Някъде под слънцето
Церемония, силно се надявам да е така... Rolling Eyes Thinking
Аз самата съм лекарско чедо (баща ми е лекар) и много добре знам какво натоварване има в професията...
И все пак си мисля, че не се иска много да проявиш грижа и разбиране към пациента, и да положиш малко усилие да спечелиш доверието на човека срещу теб...Или може би наистина съм наивна да си мисля подобни чудеса...

# 698
La zia dalla Bulgaria, написала си, че правите опити от година и половина- някакви изследвания имате ли предварителни - хормони, спермограма? Ако нямате показания за някакви предварителни проблеми Стаменов трудно може да коментира нещо съществено по случая. Прави се ЦС, после се проследява един цикъл на ФМ, за да се видят как нарастват фоликули, лигавица, овулация и вече ще има представа представа за случая Ви. Може би сте очаквали друго, защото темата е деликатна и емоционална, но все пак това са лекари и гледат да свалят анамнеза, а не да успокояват. Питайте каквото Ви интересува и ще получите информация.

# 699
Много набързо минават наистина първичните прегледи, и аз не бях доволна от моя при доктор Персенска. Все пак бих му дала шанс.
Може би е добре тези прегледи да се поемат от друго лице, което да оформя подробно досие за историята на пациента, изследвания и прочее, и чак тогава да се гледа от основните лекари.

# 700
  • Някъде под слънцето
Амини, напълно съм съгласна Peace
Queen bee, точно защото той е доктора, той трябва да пита и да събере информация какъв ни е случая...Имаме правени и спермограма, и хормони...
Той само прехвърли формуляра, който бяхме попълнили докато чакахме да ни приеме (близо 3 часа, и то при записан час за прегледа... Shocked)...
Не очаквах някакви чудеса от първия миг...но все пак...малко човешки и с разбиране... newsm78

# 701
Добре, че е тръгнал в тази посока разговорът.  Май ще си подготвя един списък с въпроси, които ме вълнуват. Винаги като съм в кабинета(чийто и да е той) забравям какво искам да питам и се сещам след това и ме е яд... Laughing

# 702
  • София/Стара Загора
La zia dalla Bulgaria, спомням си, че преди 6 години, когато ми беше и на мен първичният преглед при Стаменов и аз останах с подобно разочарование от доктора, но по-късно в негови интервюта го чух да казва, че се случва да има пациенти, чиито случай не го "пленява" да го наречем и не може да е всеотдаен...някои ги чувства по-, а други - не и обикновено ги прехвърля на свои колеги...при нас се случи същото, почти не можех да попадна на Стаменов и все бях или при Шефкетова или при Персенска...не ми правеше впечатление, защото предполагах, че такава е политиката, но след време с ММ решихме да останем при Персенска и тя да е нашият лекар и за миг не съжалявам, защото не чувствахме Стаменов да е "нашият лекар", така че както от страна на пациентите го има този субективен момент, така е и от страна на лекаря.......така че възможно е да си усетила подобно неглижиране на вашия случай, или защото е още в много начален етап или защото той не го чувства такъв...наясно съм, че всеки иска да е най-важният, но понякога добрият специалист не винаги общува с пациентите си така както на нас ни се иска.....мини още един-два прегледа и ако все още имаш това усещане или се запиши при друг или смени клиниката, за да се чувствате и вие спокойни

И аз винаги си нося списък с въпроси, на който Персенска ми отговаря спокойно и търпеливо, а не да изляза от кабинета и да се сетя, че нещо трябваше да питам...е случвало се е, но само ако ми е казала нещо при прегледа и аз не съм го запомнила....

Амини е много права, както и си мисля, че за рутинни процедури от типа на МБ или цитонамазка, не трябва да се записваме и товарим графика на АРТ звеното....аз лично, ако не съм в процедура или подготовка се записвам при другите гинеколози за подобни манипулации

# 703
Към момичетата, които са недоволни от отношението на д-рСтаменов!
Имайте търпение и питайте много! Адски са уморени всички лекари в Надежда. Мен Стаменов ме е пунктирал сутрин в 8.30, както и ми е правил биопсия в 00.00ч. Винаги съм се чудила този човек как издържа. Веднъж дори го питах - "Как сте, док? Не сте ли малко уморен?", а той се усмихна и каза- "Няма как, само това умея да правя и се старая да го правя!" Обичам го този човек!
Имайте предвид, че почти всички изследвания, които сте правили някъде си, ще ви бъдат повторени там - Спермограма, цветна снимка, кръвни изследвания на хормони и ако не са ви изследвани хормоните на щитовидната - пуснете си ги сами. Силно препоръчвам! Могат и да не ви бъдат назначени, защото това е в друга специалност - Ендокринологията. А повярвайте - аз вече втора година се боря с моите на щитовидната за да имам дете. И последно - питайте за биопсия на маточната лигавица, имунологична и генетична консултация.
Това е от нелекия ми опит в кратце! Ще ви е от полза!

# 704
La zia dalla Bulgaria Simple Smile, на моя първичен преглед  д-р Стаменов ми изглеждаше по същия начин, но това го отдадох на натоварения график и се оказах права. За мен той е не само най-добрият доктор, но и супер Човек и предполагам, че много момичета ще го потвърдят. Отделно, ако нямаш "история", имам предвид предходни неуспешни опити и изследвания /не става въпрос само за хормони и спермограма/, наистина няма какво толкова да ти каже на първия преглед, защото започвате тепърва да търсите проблема. И при нас първата стъпка беше цветна снимка, въпреки че имах няколко неуспешни опита от друга клиника и куп изследвания, почнахме наново и той избра най-адекватното решение за нас.  Настрой се отсега, че ще е необходимо търпение, ще има чакане за часове, но е важен резултатът.
/между другото добре е да си направиш микробиология преди цветната снимка, препоръчително е да е чиста, за да не тръгне някоя инфекция по тръбите/

Общи условия

Активация на акаунт