Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 55 888
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • Някъде под слънцето
Добро утро!
Хубав и усмихнат ден на всички, с пожелание само за положителни резултати и хубави новини Simple Smile Hug Flutter bouquet
Герда, специално  за теб  bouquet и отново благодаря за окуражителните думи Simple Smile Даде ми малко надежда...за "Надежда" Simple Smile

# 721
Девойката със странният ник колко плати за първичен преглед? Щото явно наистина не знаеш какво значи цифри и то много.

# 722
 Joy Joy Joy разсмя ме...със странния ник

# 723
  • Някъде под слънцето
Сигма, ако имаш предвид мен, не смятам, че дължа на някого обяснение колко съм платила и за какво...И щом аз не знам какво значи "цифри и то много", моля те да ме осветлиш, явно ти си осведомена по този въпрос...Ако имаш други въпроси, моля те пиши на лични.
Останах с впечатление, че това е тема за взаимопомощ на пациенти в болница Надежда, а не клюкарник...Извинявам се за спама...

# 724
  • София
Девойката със странният ник
Означава Лелята от България ✌🏻
Преди почти 6 год. ми беше 1вата среща при Доктора и това беше най-дългия и позитивен преглед. Чакала съм и по 7 часа, тръгвала съм си разочарована и разплакана, чувствала съм се пренебрегвана. Явно случаят ми не е бил сложен и интригуващ, но резултата е важен- имам две живи и здрави момченца благодарение на него!  Heart Eyes

# 725
  • В сърцето на любимия човек
Ще изразя за пореден път личното си мнение, баьирано само и единствено на моя личен опит.
Съжалявам, ако се повтарям.

И аз искам по 30 мин да си говорим с доктора, да ми обяснява всичко с картинки и примери, да ми казва "Спокойно, всичко ще стане/ ще се оправи" , обаче преди всичко държа да ми проведе правилното лечение, което да ми донесе дългочаканото дете, пък ако ще и да е станал с лице към чаршафа сутринта.

В предишната клиника в началото беше така - усмивки, подробни обяснения и 100лв за "добър ден" всеки път, защото прегледа с ехограф и посещение при лекаря се таксуват отделно. Ако само отида за да попитам нещо - 35лв за 2 мин. на вратата. Ако искаш. Там оставихме близо 4хил.лв. за едно голямо нищо - две инсеминации и няколко листа с изледвания, които се оказаха с компрометиран резултат - потвърден в други 2 клиники. И когато започнах да задавам директни въпроси, ми бе казано, на път за втората ми инсеминация, че съм не съм приятен за работа пациент, защото задавам повече въпроси.  Stop

Да, съгласна съм, че най-доброто е лекаря да е спокоен, да не е натоварен, графикът да се спазва (което напоследък се случва и в Надежда, за моя радост, откакто има списъци), да обяснява подробно и с усмивка, после да проведе процедурата със същата лекота и тя да е успешна от първия път, обаче докато добрите лекари са малко, пациентите ще се струпват на едно място. А това води до душевен дискомфорт у някои по-чувствителни пациенти.

След 5 часово висене в един коридор в предишната клиника, без да знам кога ще ме извика лекаря (защото той решава кога ще приеме даден пациент, независимо че всички сме с час) , един час чакане ми се вижда нищо. Поне имам номер и мога да преценя имам ли време да отида до тоалетната или за едно кафе, а не да притичвам между двама пациенти или мъжът ми да седи да ми пази реда.

А - и с риск да се повторя - в старата клиника ми беше направена инсеминация на 5мм лигавица и за да се увеличи, в последствие ми беше изписан Фраксипарин +аспирин протект, въпреки че настоявах да ми се направи пункция и ЗЕТ в следващ месец (който е запознат ще разбере според мен абсурда на ситуацията). След очаквано отрицателния резултат ми се предложи "диагностично ин витро", което значело цитирам "не много силна стимулация, за да извадим 10-тина яйцеклетки и да видим да ли оплождат изобщо, защото си с НЯР"    Shocked  Е как съм хем с НЯР и имам по 2-3 антрални в ячник, хем се целят 10фоликула, хем няма да е силна стимулация ?!? За фонда изобщо не се спомена като опция, въпреки наличието на мъжки фактор.
Аз направих своите изводи и смених клиниката с тази, където може да не ми се усмихват фалшиво всеки път, но поне не товарят организма, психиката и финансите ни и сякаш абсолютно на шега успях от първи трансфер на опит с не много силна стимулация. Да, беше успешен за кратко, но това може да се случи навсякъде. Преди първият ми опит ми бяха направени почти всички възможни изследвания.

# 726
Лелята от БГ, моля да не подскачаш.
"си плащаме като попове дори за  "добър ден"," ме смути повече от състоянието на доктора.

За справка- в Селена Пловдив цените са двойни, а успеваемостта не бих казала, че е по добра.

# 727
За справка- в Селена Пловдив цените са двойни, а успеваемостта не бих казала, че е по добра.
В сравнение с клиниката на Емин, Селена е направо евтина  Mr. Green

Каквото и да си говорим, в никоя друга клиника стандартен преглед (след първичен) не е 20 лв. Понякога съм плащала и само 10лв за фоликулометрия, или пък нищо (0 лв).
Навсякъде цените започват от 35лв буквално за "добър ден", защото отнемаш от времето на лекаря.

# 728
  • Някъде под слънцето
Сигма, няма подскачане, всичко е спокойно Peace Просто споделих моето първо впечатление  от доктора и мнението, че щом плащаш е редно да получаваш адекватни обслужване за това, което си платил...На който не му харесва или не споделя такова мнение, просто да го отмине.  Peace Не споря, че може да има и по-скъпи болници и клиники. Както и да е...
Пънче, благодаря за споделения опит... Flutter Отвратително е, когато човек повери здравето и надеждите си на лекари, които злоупотребяват и само гледат да те изцедят за пари...Добре е поне, че след това си попаднала на място, където са ти помогнали и имаш хубав резултат. Peace

# 729
Пънче, благодаря за споделения опит... Flutter Отвратително е, когато човек повери здравето и надеждите си на лекари, които злоупотребяват и само гледат да те изцедят за пари...Добре е поне, че след това си попаднала на място, където са ти помогнали и имаш хубав резултат. Peace
С поста си исках да ти кажа и се надявам да си ме разбрала правилно - всички сме хора, не винаги ни е до усмивки, но за лекарите е важно да са преди всичко професионалисти.
И Персенска не винаги е в най-доброто си настроение, но виждам че прави всичко по силите си, за да ни помогне. За мен това е по-важното. И въпреки, че предишният ни опит ни донесе радост за кратко, се надявам със следващия да успея, този път - до край   Praynig

# 730
Ла зия, успелите жени са като сигма, бамба, момето. Леко са безпардонни, но пък дават точни съвети навреме, въпреки че понякога са много подтискащи, сякаш не разбират за какво иде реч. Wink Heart Eyes
 Аз ползвам една от модерните услуги на клиниката, която е в  петцифрени суми.Случвало ми се е да не ми издържат нервите и да срежа някое момиче от телефоните, а в отговор да получа, че не само аз давам такива суми, имало и други пациентки, които давали повече от мен.  Laughing Е, минава ми и го отминавам, защото няма как, това са дреболии.
 Много е важна ролята на активния пациент, защото и той е страна от лечението, и той дава своите нагласи. Примерно, аз искам две ембриончета да ми върнат, мм ме скарстри да не притискам лекаря, но съм сигурна, че ако не е удачно, док няма да ми върне две ембриончета само, защото аз го искам и после, ако стане гаф, да ми каже, е, ти така искаше.

# 731
Току що Герда ми се обясни в любов  Blush

# 732
  • Някъде под слънцето
Пънче, разбрах те  Peace
Това което аз имах предвид е, че аз лично се лашках между сума ти лекари, без някой да ми каже причина защо не се случват нещата...Само ми назначаваха изследвания и ме отпращаха "ще видим следващия път"...Загубих си 3 месеца напразно при д-р Илиева във Вита, която от октомври така и не ми назначи изследване на тръбите, а само преглед след преглед и нищо. Дори не ми е проследила една овулация...
Моето очакване  от д-р Стаменов беше просто да ме разпита какво ми е правено досега, и просто да ми нахвърли план за действие - първо, второ, трето...Чакането в неизвестност какво е положението направо ме убива...
Точно защото всички сме хора, означава, че той има хора като него пред себе си...Някой, който може би е уплашен или притеснен и може да му трябва малко окуражаване, де да знам...Съгласна съм, че е важен крайния резултат (дай Боже положителен за всички  Praynig), но все пак...всички сме под стрес и сме натоварени...Ако всички се смусим и се наежим, докъде ще я докараме...

# 733
Аз искам да споделя моя опит от предишна клиника, няма да споменавам коя. Там отношението отначало беше много готино, обясняваше ни се като питахме, но пропуснаха някои важни обяснения преди процедурата (тогава не бях наясно както сега), за да не би да се откажем. Естествено резултатът беше никакъв.
Нямаше чакане половин година за първоначален преглед, нито за следващи прегледи и се е случвало да почакам 2-3 часа дори с час, ако докторът се е забавил или е извикан спешно, то това е нормално.
Но въпреки хубавото отношение не се чувствах добре като ходех там и ми беше притеснено, докато не се махна от там.
Мислех си, че просто така се чувствам в болница, докато не влязох за първи път в Надежда. Там се почувствах уютно и спокойно, без дори  да съм се срещала с някой от лекарите.

А в предишната клиника хубавото отношение изчезна, когато направих опита и излезе отрицателен. Когато поисках коментар, същият усмихнат доктор ме накара да чакам 2 часа (викаше дошли след мен, докато благоволи да ме пусне в кабинета), за да ми обясни с подигравателен тон, че тестисите на ММ са увредени ( без да сме правили нищо повече от обикновена спермограма) и нищо не можело да се направи, "по-добре си осиновете дете" ми каза. Поисках епикриза какво сме правили, за да я дам в друга клиника, защото още тогава реших, че повече там няма да стъпя, и ми се отговори "че ние нищо особено не сме правили, за какво ти е тая епикриза". Видя ме, че плача, защото не можех да се сдържам докато изляза от там и ме попита "какво, тъпо ли ти е?".
Изобщо нямам думи, за мен този човек не трябва да практикува тази професия.

Както и да е, за мен Надежда е Клиниката, нищо, че лекарите там са претоварени. Не мисля, че това ще попречи да ни помогнат.

# 734
  • София
ами той те е пратил, правиш снимка, явно това ви липсва.
и той си е на настроения, ако е бил на тежки операции е изморен и изобщо не говори, пък понякога май и не слуша  Rolling Eyes
има си особености и или му свикваш или изобщо не се занимаваш с него.
а даването на надежди не знам как го разбирате. на мен на първия преглед ми каза че сме лесни, ама не се оказа така. сега като отидох за второ пак каза че бързо ще се получат нещата, ама и сега не стана така, ей минаха две години , а резултат няма.

Общи условия

Активация на акаунт