Скандалният филм "България, моята земя"

• 12 645
  • 132
  •   1
Отговори
Какво е вашето мнения за този абсурд?

Лентата е дело на турската журналистка Йелда Янат Багджи.

Очаквате ли адекватна реакция от страна на българските власти?
(за справка Египет осъди журналисти на 3 години затвор за излъчване на невярна информация в документален филм)

Отразено в българските медии - тук, тук и тук

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 10:33 от dewy

# 1
Каква реакция очаквате от българските власти? Че това не е нещо ново. Замисляли сте се за турската гледна точка върху историята през последните 130 години? Какво според вас пише по турските учебници? По турските исторически книги? Всяка страна си гледа нейния интерес и се интересува от своите си трагедии. За турците прогонването им от българските земи си е било трагедия. Те са си добрите в техните представи. Това, че ние го считаме за целесъобразно не променя тяхната гледна точка.

А колкото до това, че тези земи са си изконно турски от време оно - да духат супата турците. Бяха тука пет века, пет века, в които нашите земи бяха забравени от историята и нищо не се случваше /това ренесанс, просвещение - забрави.../. Да сте си изиграли по-добре картите и да не сте си пропилявали шансовете с изгнилата ви империя. Никой не ви е виновен.

# 2
Кое е абсурдното? Мнението ми е, че всичко казано във филма е абсолютната истина  dontknow
Скрит текст:
Не говоря турски, нямам роднини в Турция; за мен филма отразява историята по точен начин.

# 3
През последните години благодарение на некадърни, прости, продажни и калпави  политици, разбира се, с мъка и болка да напиша и аз, че това е истина...

Да, българите вече сме малцинство.

ПП И аз съм българка. Чистокръвна.

# 4
За турците прогонването им от българските земи си е било трагедия.
Да отваряме ли дума за прогонването на българите от БЪЛГАРСКИ земи? И да почнем да броим???

# 5
За този филм видях първо в Ал Джазира. Аз нямам проблем с това да се каже истината по въпроса, въпросът е, че в този филм се твърдят неверни неща. Например, че турците са близо два милиона. Според статистиката от преброяването от 2011, те са около 800 000. Също се твърди, че след Освобождението българите сме били малцинство. Знам, че сме били около 3 милиона, но чак малцинство...

# 6
Ох,честно казано не ми се подема темата.......Толкова много е казано,а и може да се каже....целият филм е абсурден с твърденията си/гледах откъси по НОВА ТВ/.Нормално е от турска страна да си гонят интересите.В съседна на тях държава/десет пъти по малка по население/ имат малцинство,което пък е 10% от това население.Т.е.имат политически лост да въздействат.Осве това сме страшно бедни,без защита на границите ни,а и нямаме никаква икономика...Държава,разяждана от корупция,престъпност,фаворит по ниска раждаемост.Т.е. отвсякъде апетитна хапка за регионална сила като Турция.Иначе обективните истини са следните:в определен период/вече не помня кой век/турците по българските земи наистина са били доста.Не зная дали чак са били мнозинство,но са били наистина много.Тогава/аз го наричам Божа работа,вие-както щете/огромна част от населението е покосено от...чума.По ирония на съдбата повечето са турци.По простата причина,че българите,бягайки от тях,живеели по високите места.Така постепенно българският етнос си остава мнозинство, и то огромно мнозинство.Друго интересно-правил съм си труда да сметна цифрите във връзка с "голямата екскурзия".Турците се изселват на няколко вълни от 1878г. до днес.Имайки предвид малко по-високата им раждаемост в момента/а преди 1989г.доста по-/ ако нямаше Възродителен процес в момента турците в БГ да са над ........3 милиона.Да,това е било драма за стотици хиляди.Но сега драмата щеше да бъде за моите деца...А иначе реакция от бг политик за филма не чакайте.Те имат други  приоритети,свои си......

# 7
Тогава/аз го наричам Божа работа,вие-както щете/огромна част от населението е покосено от...чума.По ирония на съдбата повечето са турци.По простата причина,че българите,бягайки от тях,живеели по високите места.Така постепенно българският етнос си остава мнозинство,

Кога е било това newsm78.
 Чумната епидемия през 14 век, Черната смърт от която населението на Европа намалява с повече от 25 милиона човека се смята за една от причините за лесното завладяване на Балканите от Османците, но това, за което ти говориш ми е непознато.  Къде може да се прочете нещо по въпроса?

Колкото до филма - нямам желание да го изгледам. Естествено, всяка история може зда бъде разказана от много гледни точки, но пък и документи за периода има достатъчно, така че филм на журналистка, ако противоречи на историческата истина, не би трябвало да е от значение. Каква е тая и какво като е направила такъв филм, много важно.

# 8
  • България
Какво мисля за филма?
Нека се започне от това, че в продължение на пет века по нашите земи се е провеждал процес на ислямизиране на местното християнско население.
Мирен- тогавашните продажници са сменяли религията си за пари и други облаги.
Насилствен- ангария, отвличане на българи- аз лично имам отвлечена пра- пралеля от "добричките" турци.
Много пъти сме се питали, какво ли е стнало с нея? И сигурно не единствена, но лошото е че нямаме навик, да записваме родовата история.
А и смесени бракове. Децата обикновено са мюсюлмани. Сега. Тези, които познавам, а не са малко, носят името Денис или Мелиса обикновено и са мюсюлмани. Познавам даже човек с точно четвърт "турска" кръв, четвърт гръцка и 1/2 българска. Мюсюлманин и то фанатизиран. А в ония мрачни времена? Как мислите- християнка омъжена за мюсюлманин. Какви са били децата?
 Питам се защо не се направи генетично изследване на българските "турци"? Защо имаме такова продажно правителство и толкова заспал народ? Питам се, но няма кой да отговори!
С една дума- етнически турци в България няма. Има български мюсюлмани. Според мен. Така мисля и се надявам, че някога ще наберат смелост и ще докажат това. Но докато тиквун и подобни са на власт, истината ще е някъде там и ще има още много такива филмчета, а и по-лошо може да стане.
   За помаците вече има данни, че имат български гени, но ето и те вече се пишат за турци.
https://www.youtube.com/watch?v=6CF5JBEzUCg
https://www.youtube.com/watch?v=cfwqTKiZ4gc

# 9
Може пък този филм да го използват за нещо като отговор на филма на Фатих Акин за арменския геноцид или многобройните филми за турските и гръцки етнически прочиствания, които са си организирали или пък преследването на кюрдското население по време на Ататюрк. Сега и те да играят жертвата, не само агресора, както е било винаги.  

# 10
Тогава/аз го наричам Божа работа,вие-както щете/огромна част от населението е покосено от...чума.По ирония на съдбата повечето са турци.По простата причина,че българите,бягайки от тях,живеели по високите места.Така постепенно българският етнос си остава мнозинство,

Кога е било това newsm78.
Скрит текст:
Чумната епидемия през 14 век, Черната смърт от която населението на Европа намалява с повече от 25 милиона човека се смята за една от причините за лесното завладяване на Балканите от Османците, но това, за което ти говориш ми е непознато.  Къде може да се прочете нещо по въпроса?

Колкото до филма - нямам желание да го изгледам. Естествено, всяка история може зда бъде разказана от много гледни точки, но пък и документи за периода има достатъчно, така че филм на журналистка, ако противоречи на историческата истина, не би трябвало да е от значение. Каква е тая и какво като е направила такъв филм, много важно.

Имало е чумна епидемия и през 18ти век, тук пише за това

Скрит текст:
Началото на някогашното русенско гробище води към края на ХVІІІ век. От мемориалните бележки на Обретен Ганюв, които той започва да пише през 1789 г., може да се предположи, че гробището е създадено през юни 1795 г. Като съвременник и очевидец той записва в т.нар. "Обретенов сборник" следното изречение: "1795 месец юни 9 да се знай кату мреха у чумовата година и са заправиха крайненските гробища..." Спомените на Обретен Ганюв дават възможност да се твърди, че първото име на днешния Парк на възрожденците е Крайненското гробище и то е направено след като свободните площи на дотогавашните гробища около църквите са запълнени от скоропостижно починалите от чумна епидемия. Първите погребани в него са били болни от чума.
http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%92-%D0%9 … i.88555_at.1.html

а от приятелка знам, че има такова гробище и в с. Арбанаси до В. Търново

# 11
  • София - Рим и обратно
Интересно е съвпадението филмът да се пусне по медиите ден-два след посещението на оня турчоляк.

# 12

Питам се защо не се направи генетично изследване на българските "турци"? Защо имаме такова продажно правителство и толкова заспал народ? Питам се, но няма кой да отговори!
С една дума- етнически турци в България няма. Има български мюсюлмани. Според мен. Така мисля и се надявам, че някога ще наберат смелост и ще докажат това.

Айде няма нужда. Един път им сменяха имената, сега да им сменят и етническото самоопределение ли...

Чудя се, на кого е толкова зор непрекъснато да се правят опити да се нарушава равновесието. Това са живи хора!  Генетично изследване... Направо си представям как държавата провежда такова.

Благодаря, Мия, много е интересно. bouquet

# 13
Какво мисля за филма?
Нека се започне от това, че в продължение на пет века по нашите земи се е провеждал процес на ислямизиране на местното християнско население.
Мирен- тогавашните продажници са сменяли религията си за пари и други облаги.
Насилствен- ангария, отвличане на българи- аз лично имам отвлечена пра- пралеля от "добричките" турци.
Много пъти сме се питали, какво ли е стнало с нея? И сигурно не единствена, но лошото е че нямаме навик, да записваме родовата история.
А и смесени бракове. Децата обикновено са мюсюлмани. Сега. Тези, които познавам, а не са малко, носят името Денис или Мелиса обикновено и са мюсюлмани. Познавам даже човек с точно четвърт "турска" кръв, четвърт гръцка и 1/2 българска. Мюсюлманин и то фанатизиран. А в ония мрачни времена? Как мислите- християнка омъжена за мюсюлманин. Какви са били децата?
С една дума- етнически турци в България няма. Има български мюсюлмани. Според мен. Така мисля и се надявам, че някога ще наберат смелост и ще докажат това. Но докато тиквун и подобни са на власт, истината ще е някъде там и ще има още много такива филмчета, а и по-лошо може да стане.
   За помаците вече има данни, че имат български гени, но ето и те вече се пишат за турци.
https://www.youtube.com/watch?v=6CF5JBEzUCg
https://www.youtube.com/watch?v=cfwqTKiZ4gc

Глупости!
Отказвам да бъда причислявана към вида сплескана тиква, който е характерен за турците.
Моят череп си е съвсем европейски. Бяла съм, висока, стройна, с дълги крака и не особено широк таз.
Не приличам на модифицирана набързо от природата маймуна.

Ако бг мюсулманите -ниски, с къси крака, сплеснати черепи, тъмнокожи, жените с широки гъзища са етнически българи, аз каква съм тогава?

# 14
  • София - Рим и обратно
Сплесканият череп е факт, да Laughing. Имам приятелка българска туркиня, и тя по това си ги разпознава.

Общи условия

Активация на акаунт