Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 121
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Няма я, явно не са обработени още.

За ушичките натиснете отвън ухото и ако изреве значи го боли.

И аз това щях да пиша за ушетата.  Peace

# 586
  • София
Ох, как ви завиждам, че имате кърма  ooooh! Толкова много исках и аз да кърмя до 6 месец поне, ама нейсе.. Докато имах обаче не можеше и дума да става да не се изцедя вечер преди лягане, независимо колко е ял. И въпреки цеденето, сутрин гърдите ми щяха да се пръснат - толкова твърди. Даже той като засучеше сутрин се е случвало да се дави, толкова много пускаха. А ако изпусне зърното, струята направо напред пръскаше  Shocked Как го обясних  Joy Joy

При нас нищо ново - яде, спи, плаче по малко. Вече съвсем спокойно се обръща. В четвъртък мисля да го водя на ваксина, ако се пооправи пътната обстановка. На килца не знам колко е, но на сантиметри със сигурност е повече от 70. Онзи ден купувахме панталони 74 размер, че 68 са му прекалено тамън вече  Laughing

Сиси, ако имаш няколко страници в НОИ виж последната страница. Моята декларация незнам защо е на последната страница, а не като болничните на първата.
И при мен е така  Peace Докато зацепя да видя.. Че гледам датата на последното представяне променена, а данни за това, което е подадено, няма.. ooooh!

# 587
Ох, как ви завиждам, че имате кърма  ooooh! Толкова много исках и аз да кърмя до 6 месец поне, ама нейсе.. Докато имах обаче не можеше и дума да става да не се изцедя вечер преди лягане, независимо колко е ял. И въпреки цеденето, сутрин гърдите ми щяха да се пръснат - толкова твърди. Даже той като засучеше сутрин се е случвало да се дави, толкова много пускаха. А ако изпусне зърното, струята направо напред пръскаше  Shocked Как го обясних  Joy Joy

При нас нищо ново - яде, спи, плаче по малко. Вече съвсем спокойно се обръща. В четвъртък мисля да го водя на ваксина, ако се пооправи пътната обстановка. На килца не знам колко е, но на сантиметри със сигурност е повече от 70. Онзи ден купувахме панталони 74 размер, че 68 са му прекалено тамън вече  Laughing

Сиси, ако имаш няколко страници в НОИ виж последната страница. Моята декларация незнам защо е на последната страница, а не като болничните на първата.
И при мен е така  Peace Докато зацепя да видя.. Че гледам датата на последното представяне променена, а данни за това, което е подадено, няма.. ooooh!
Защо вече нямаш кърма? Аз точно затова седнах да пиша, съвет как да си увелича кърмата... Добре че имам доста замразена, че иначе нямаше да ми стига. Не знам защо намаля, цедя се често, има мляко, но трудно излиза...през ден-2 се налага да размразявам по една торбичка. За см е много относително, Дани носи анцузи за 1 година, и други неща на h&m 2-4 месеца ... 70 см са доста за 4-месечно бебе, да е жив и здрав и все така да расте Simple Smile

# 588
Тедичка, кога е роден вашия юнак? 70см наистина са доста, което не е лошо за момченце да е височко.

# 589
  • София
**Sisi**, той е от първите септемврийски бебета - роден е на 01.09  Blush Надявам се да е висок. Както е и синеок  Heart Eyes  Joy Joy

BaJleTo, аз съм писала и по-напред в темата - кърмата ми спря буквално за десет дни. По необясними причини - не съм изживявала стрес, цедях се.. Просто той започна да яде повече, явно, и съответно като спре да му тече така силно, той се изнервяше, започваше един рев и се налагаше да дохранвам с шише, пак кърма, но с шише. Така, за съжаление, малко по малко от цедене на около 200 мл. след нахранване на бебето, започнах да цедя по 20, максимум 30  Shocked И то не след всяко хранене. И аз също имах много замразена кърма, защото Кико през целия декември яде само кърма от шише - 6 пъти дневно по 180 мл. Аз ги смятах грубо и излиза, че съм имала изцедена и замразена над 30 литра кърма. Като крава се почувствах, пишейки го това  Joy Та, направи всичко възможно да продължиш да кърмиш. Аз много съжалявам, че не потърсих професионална помощ в тази връзка, не се знае, можеше пък и да помогне в моя случай. Ако ти е интересно, върни се назад в темата, може би в самото начало някъде съм обяснила по-подробно как се случи при мен. Със сигурност аз съм сбъркала някъде, защото наистина не се сещам за външен фактор, който да причини спирането на кърмата.

Във връзка с цеденето - не знам дали съм допринесла за стимулиране на лактацията, но със сигурност си прецаках бюста  Tired

П.С.: На Н&М със сигурност са уголемени дрехите - Кирил си носи още една тениска от комплекта за изписване, вярно, късичка му идва вече, ама е от изписването  Shocked

# 590
  • София
И моя Георги е на 01.09 и е 69 см.

# 591
  • София
Ми на мен нормално ми се струва, все пак ще станат на 5 месеца след 10-ина дни  Simple Smile А и аз съм 170 см., което за жена е ок. Съпругът ми е 180 см., което е нормално за мъж, но пък и двамата дядовци са близо 190 см. Дано закачи високият ген  Flutter

# 592
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Присъединявам се към клуба на неспокойно спящите деца и мятането на главата наляво-надясно.Така е откакто се е родил newsm78 И коликите си го мъчат още - проплаква и попръцква.
Валери спи по гръб,а главичката сам я слага на една страна.В болницата бяха казали да спи настрани,но като ходихме на частен педиатър той каза , че може и по гръб( аз мислех,че може да се задави като повръща,но се оказа,че няма опасност).
С кърменето и аз имам проблеми,не знам дали не е кърмаческа стачка,само се мята,пуска зърното,после пак търси,давам му,пак сукне и пак го пусне и така горе-долу 10 минути от едната гърда,после 10 от другата.Мислих,че е заради коликите,но като му давам АМ от шише не се мята.Може би му е по-лесно шишето и затова стачкува.
Иначе понякога се случва да заспи на първата гърда,но не искам да се цедя и просто го будя,за да яде и от другата,а той храна никога не отказва hahaha
На нас също ни стават някои анцузи за възраст 1 година,а сме 62 см,също има бодита 68 номер,които са му малки,но това е може би защото и памперса издължава.Имаме най-различни номера дрешки,но явно ги шият по различен начин и затова ни стават.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 22:15 от sss_sss

# 593
  • София
Така като ви чета май и при нас е имало кърмаческа стачка. И ние минахме за няколко дни преди празниците през период да засуква и пуска с рев постоянно. Май тогава не ме изсукваше добре и кърмата е намаляла, защото точно след този период кърмата не ми стига и вече давам всяка вечер и АМ.

# 594
  • Пловдив
 От вчера забелязвам, че моето гардже хваща с две ръчички. Покажа й играчката и тя, малко плахо, посяга с двете към нея и директно в устата. Пораства този мъник  Blush  Heart Eyes

# 595
Тедичка, и аз се цедя и му давам от шише, отдавна спря да суче. Прекарваше цял ден на гърдите ми, аз бях зомбясала, нямах време нито да ям, нито да се измия, изкъпя и тн, беше кошмар, затова реших да се цедя и от шише и слава Богу че така направих, иначе щях да съм в психиатрия Simple Smile Така знам колко яде, и е само на кърма... Прецаква ли се бюста?
Вчера реших да го пробвам, понеже нямах време да се изцедя, да суче... така не е ревал никога! Само докато го хванах в поза за цукане, едно мятане, ритане ..само като му подадох цицито и реввввввввв реввввввввввввв... повече нямам намерение, просто от любопитство дали помни как се суче, но не... обича си шишето детето Simple Smile
Аз днес пак започнах да пия едни чайчета, за кърма, дано да има ефект. На мен 100мл не ми стигат на ден и то не всеки ден.
Днес сме на консултация Simple Smile Да видим какво сме свършили. Сега ще му бият 2 ваксини, отзиви след това как ви бяха децата, температура или нещо друго??

# 596
  • Пловдив
Нито веднъж досега Вики не е имала проблеми след ваксините.

# 597
Благодаря ти,Катя, ами, в крайна сметка колкото й се ядe на моята буба, толкова и да яде  baby_neutral
И тя хваща с ръчички и бам! в устата, и си прехвърля играчки от едната в другата ръка  Heart Eyes
Ние вчера бяхме на консултация и ни биха третия прием на двойната ваксина, досега всичките пъти не е имала температура, само става по-ревлива и нервна първия ден, дано и днес всичко е наред  Praynig

# 598
  • София
Тедичка, и аз се цедя и му давам от шише, отдавна спря да суче. Прекарваше цял ден на гърдите ми, аз бях зомбясала, нямах време нито да ям, нито да се измия, изкъпя и тн, беше кошмар, затова реших да се цедя и от шише и слава Богу че така направих, иначе щях да съм в психиатрия Simple Smile Така знам колко яде, и е само на кърма... Прецаква ли се бюста?

Прецаква се, колкото и да ми е неприятно да го кажа  Peace Моите гърди са малки, през бременността и през периода на кърмене се увеличиха значително. Цедях се след всяко кърмене. Докато все още имах кърма и гърдите бяха пълни, не се забелязваше, сега е видно увисването на бюста   ooooh!

Така като ви чета май и при нас е имало кърмаческа стачка. И ние минахме за няколко дни преди празниците през период да засуква и пуска с рев постоянно. Май тогава не ме изсукваше добре и кърмата е намаляла, защото точно след този период кърмата не ми стига и вече давам всяка вечер и АМ.
Същата работа. Така започна намаляването на кърмата при мен и направо спирането няколко дни по-късно. Ама кой да знае тогава, че това е кърмаческа стачка. Затова казвам, че сега ако съм в това положение, със сигурност бих потърсила професионална помощ. Изключително много съжалявам, че не го направих и това доведе до спиране на кърмата ми толкова рано.

Това с мятането на главата Кирил го мина през 4-я месец. Така и не разбрах на какво се дължи, но спря отведнъж, както и започна.

За ваксините аз много се бях наплашила от температури, ревове. При първия прием на Пентаксима и Синфлорикса Кико беше много раздразнителен - поплака си доста вечерта и го болеше на местата на убожданията. Само охлаждащи лепенки слагах тогава. При втория прием се бях настроила, че пак ще е драма и даже дадох Панадол превантивно. Не знам дали той помогна, както и лепенките, но детето беше много спокойно, по нищо не личеше, че е правена ваксинация. Ние ще ходим в четвъртък за третия прием. Надявам се отново да мине гладко. Имам намерение отново да дам Панадол еднократно, ако се наложи и вечерта преди лягане също.

# 599
Да попитам мамите, които са около нашата дата-Racel, Bibi, Тедичка, а и други ако има, моета бебка е на 5 септември: захранихте ли вече с нещо? На мен вчера на консултацията ми казаха като минат няколко дена след ваксините, да почна да давам сокчета на Хипп и плодови пюрета за опитване първо, а като навърши пет месеца да захраня с картоф, но на мен ми се струва рано и мисля да изчакам...а и след всичко изчетено се чудя дали изобщо да давам сокове в началото, днес пак ще чета...изобщо в голяма дилема съм...

Общи условия

Активация на акаунт