С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 623
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
На практика голата собственост без владение, което е в ръцете на Кали и съпругът й, е в много по-неизгодна позиция. Владеещият несобственик е с по-силни карти от невладещия собственик.  Да не говорим, че след 10 годишно владение, ако е много лоша снаха  Mr. Green, Кали може да предяви претенции за придобиване по давност. Това е едно.
Второ, Кали и съпруг са направили ремонт в предоставения имот, с което са увеличили на практика стойността му. И това би могло да се тълкува като заплатени авансови вноски по наем.
Трето, никое дете досега не се е споминало от липса на бабино присъствие. Да, в идеалния свят е хубаво всички да са бели и добри, но той затова се и нарича идеален.

# 481
На практика голата собственост без владение, което е в ръцете на Кали и съпругът й, е в много по-неизгодна позиция. Владеещият несобственик е с по-силни карти от невладещия собственик.  Да не говорим, че след 10 годишно владение, ако е много лоша снаха  Mr. Green, Кали може да предяви претенции за придобиване по давност. Това е едно.
Второ, Кали и съпруг са направили ремонт в предоставения имот, с което са увеличили на практика стойността му. И това би могло да се тълкува като заплатени авансови вноски по наем.
Трето, никое дете досега не се е споминало от липса на бабино присъствие. Да, в идеалния свят е хубаво всички да са бели и добри, но той затова се и нарича идеален.
Сигурна съм, че си наясно как се доказва 10-годишно владение в съда. Не е никак лесно. Поне моят опит с претендиращ за такова владение говори това- остана с претенцията и солидната сума, която му се наложи да изплати при подялба на имота. Но това, всъщност, няма нищо общо с казуса на Кали. Ролята на собствеността в нейния случай я обясних малко по-горе. Не ми се повтаря.

# 482
  • Winterfell
Марсел, поне временни проблясъци на бабата-свекърва няма ли?

В смисъл?  Она е звЕзда от секъде ,блести та се не трае  Joy
Ако ме питаш дали нещо съжалява- сега в момента не, около раждането ще се сети.Няма да има срама да има претенции да е кръстено на нея, и ще се прави,че нищо не е било. ГлЕдала съм го тоя филм вече, бях човек и дадох втори шанс. Вече се убедих,че съм грешала, ама нали мъж ми, пък внуче първо и е, айде аз да си направя добрината пък....тинтири- минтирите на майка ми.

# 483
Оставете Кали на мира,ей  да минава времето и  да се отърве жената от нас...Наистина няма какво да се прави при новородено със секцио,то не знае къде се намира и аз да съм,не бих допуснала народ край  него,пък и  в пик на грипна епидемия ще да е .И при мен,сто години назад не е имало никого.Свекърва ми,защото живеем заедно  идва на изписването да носи пити и сладки,бонбони,каквото е било тогава,видя го ,разви го да види нормално ли е  и до там.Не  е  влизала в стаята,освен 3-4  дни да го къпе.Други гости след десетина дни.Не  е от сега пазенето на детето от хора.Не  знам кога го измислиха като сватба. Да  ходи,да го вижда ,и  да си обира крушите.Сега не е момент да дразните с жилище и собствености.Няма значение чие  е.Сега живеят те,утре може да се изнесат и да си го държи жилището.
Там,където младите се справят  и не искат помощ,старите пък се напъват.Дето искат пък не щат.Няма оправия.
Само си представям по някаква причина да има бебе тук,и  да нахълтвам и  претендирам за нещо.Ще  съм отсвирена на минутата.

# 484
Ей, вярно, спрете де вече! Кали, та Кали, дъвкано, предъвкано, че направо да ти писне. Не може вече дума да напише жената тук.
 Абсурд, толкова страници го заметоха тоя цитат, откъде го измъкна пак?!
 Кали, наистина, знам че форума е краста, но ще е най- добре за теб, мисля, да не я четеш тази тема и да се ядосваш!

# 485
Кали, много се радвам, че скоро така чаканото бебе вече ще е факт, но моля те, не се тормози с разни субекти в тази тема и напълно ги игнорирай. Пази си нервите и не се ядосвай на провокативни коментари, заради бебчето Peace

# 486
  • Някъде там
Кали за да се успокоят всички тук не е ли по добре  с свекървата да сключите договор,да и плащате наем и да се приключи драмата?  Wink Това в кръга на шегата.
Моето чудо,както и подозирах го прави точно за да е на неговото и да ми го върне най-накрая.
Изпратил братовчетка му да ме агитира.Казвала съм че с нея се имаме и ни идва на гости но това ще и е за последно вече.
Вчера пристига и от тук от там, подхвана темата за него.Аз само мълча и слушам ,как в такъв тежък и труден момент той трябвало да има нашата опора и подкрепа и виждаш ли аз трябвало да пречупя магарешкия си инат и да позволя на децата си да имат дядо. Rolling Eyes Shocked защото не можело аз категорично да им забранявам.Щях да изчакам да се изкаже и тогава да и кажа какво мисля спокойно, но последните и думи преляха чашата ми. Трябвало да отстъпя защото той тази тежка болест я е получил от притеснение и мъка по внучките си.  Shocked бях наистина в шок.Помолих да повтори,пак същото.
Тогава избухнах,излях всичко що бях насъбрала и най -спокойно и показах вратата.
Е ще ме прощават ,но достатъчно преглътнах че бях обвинена че аз съм му докарала инсулта(който всъщност не е имал) ами и сега да каже че аз и децата сме виновни че е болен, нямааа как да стане това.Мислех да оставя мъжа ми да реши но след като бивам намесвана по този грозен и подъл начин няма да мълча.Децата няма да пусна да го видят, но аз ще отида и с риск наистина да му докарам някой инфаркт, ще си кажа какво мисля.
Не се чувствам виновна за нищо, че да ми вменяват вина.

# 487
  • София
Това беше този дядо, който беше псувал децата ти, нали? Те искат ли да го виждат?

# 488
  • Някъде там
Това беше този дядо, който беше псувал децата ти, нали? Те искат ли да го виждат?
По скоро беше казвал че са нищожества че за нищо не стават щом не живеят при него,че майка им не ги е възпитала. и подобни.
Не,те самите не искат а никога не са били настройвани да не го искат.Той на 9тия им рожден ден не им се обади даже да честити защото аз не съм го поканила предварително,а ние просто не празнувахме с възрастни.Ако беше им звъннал щеше да бъде поканен в къщи.Тогава това им преля чашата и на тях и на мъжа ми.Той каза до тук,не аз.

# 489
  • София
 При това положение не бих тормозила децата с него.

# 490
  • Някъде там
И аз не искам да ги тормозя но не искам и да тормозя мъжа си и да имаме конфликт ако реши да ги води.За сега той е против.Все още не съм му разказала сценката от вчера понеже го няма и не искам да го тревожа по телефона но ще го направя като се прибере.Даже си мисля че ще е най-добре да отидем двамата и очи в очи да си кажем всичко. Rolling Eyes

# 491
  • Варна
И аз. Такива хора са "отровни". Баща ми е такъв. Обижда, псува, заканя се... не ми говори по две години и после решава, че иска да се сдобрим и почва да реве. Аз все отстъпвам, ама аз съм възрастен и знам до колко да се отпусна емоционално. Децата са друго - те се привързват и после е много трудно за тях. По-добре недей, още повече, че те не искат...

# 492
  • София
Много си търпелива, daviz. Въобще не бих имала каквито и да било отношения с такъв "дядо", а да тръгна да се обяснявам... Абсурд.

# 493
Да ни е честита новата година, снахи bouquet Здраве, спокойствие и по-малко свекърви на хоризонта  Wink

За празниците (стига да не са лични) по-младите честитят на по-възрастните, мъжете на жените, подчинените на шефовете. Не, че е закон, но така било възпитано. Поне така са ме учили моите родители. Ма сигурно, щото нищо не са разбирали, били са потискати, тормозени и принуждавани към безпрекословно послушание Thinking
Да очакваш от обадил се по повод НГ да разговаря и честити на всеки от домакинството поотделно е малко търсене на теле под вола !

Боги, ти пък отде свърна в свекървенската тема! Давай да си ходим при къщите и диваните, някак по-позитивно и приятно е там Wink

# 494
  • Бургас
Daviz, стой си на дупето и не си създавай негативни емоции. Отидеш/отидете ли не само ще начешете крастата на свекъра, ами и след това ще ви разправя навред как сте ходили да го тормозите, горкия, на смъртния му одър.

Общи условия

Активация на акаунт