С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 595
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ма- ко, тази не общовалидна логика, трябва да бъде пояснена и доразвита от родителското тяло.
Не споря- твърде вероятно да съм доста по- крайна от Девиз, ако изпадна в подобна ситуация. Просто се опитвам да дам и друга гледна точка- тази на евентуалното отхвърляне и зачеркване и последващо съжаление и вина.
Ами- представете си, че все пак децата са усетили/чули за отношението на майка им към дядото (разбира се, прикривано) и съответно сега, като под индиго го проектират, но без да се замислят за евентуалните последици. И един ден се обърнат и я обвинят, че не ги е пуснала? Как би се чувствала Девиз?
Не е ли по- безболезнено ЗА НЕЯ, да седне и да говори с децата, да им обясни, да се опита да му дадат шанс, пък после да го покани у тях да ги види. И в двата варианта на развитие на срещата, не смятам, че децата ще са ощетени. Има вариант да простят, стига той да го заслужава и да направи опита за сближаване. В другият вариант- отново ще са победители, защото са дали шанс (а, и повярвайте, дядото така ще е насмлян от устатите тийнове, че света ще му утеснее).

# 601
  • София

Много прочувствено, браво! Само че  не говорим за 4-годишно, а за 14- годишни.  Да не повтарам останалите, че от тел. не знам как да маркирам скрит текст и постът ми става километричен.
Браво, я!
Който успее да не възпита омраза в 4 годишното, без притеснение и тръшкане ще остави 14 годишното да реши как да постъпи в тази ситуация.
И бас ловя, че всички вие, дето сте успели да възпитате 4 годишното в " безразличие и игнориране", ще бъдете изненадани! Mr. Green

Омраза в 4-годишно?!?   Laughing  Наздраве, но аз ще пасувам.

# 602
  • София
Абе, защо само децата са длъжни да спазват християнските ценности, за които някои тук брътвят? Дядото не е ли длъжен също? Или на него му е простено само щото е дядо и като такъв му се полага уважение?! Повръща ми се от такива разсъждения.
Защото не бива да са същите катили като дядото, затова!
Защото, ако не разсъждаваш толкова първосигнално, ще се сетиш, че отивайки при него, с жеста и държанието си, биха могли да го поставят на мястото му, демонстрирайки разликата в ценностните им системи.
Все едни такива неща, от които на теб ти се повръща. Mr. Green

# 603
  • Варна
Абсурд повярвай успях да възпитам така дъщеря си. Тя не желае да види никой от рода на биологичният си баща. Не ги мрази просто, защото не ги познава. За себе си не мога да кажа дали ги мразя, май по точно ги презирам. За тях ние сме "онова" и " тая дето ми изгони сина и не можа да го изтърпи да си походи малко".

# 604
  • Варна
Абе, защо само децата са длъжни да спазват християнските ценности, за които някои тук брътвят? Дядото не е ли длъжен също? Или на него му е простено само щото е дядо и като такъв му се полага уважение?! Повръща ми се от такива разсъждения.
Защото, ако не разсъждаваш толкова първосигнално, ще се сетиш, че отивайки при него, с жеста и държанието си, биха могли да го поставят на мястото му, демонстрирайки разликата в ценностните им системи.

Моето първосигнално мислене ми подсказва, че след цял живот изживян по ТОЗИ начин, най-малко децата ще могат да го поставят на мястото му. Той човека десетилетия си е живял по собствените разбирания. Ако ще да се скъсат да му "демонстрират" пак няма да схване. Бас хващам, че му е неизвестно даже понятието "ценностна система".

# 605
  • София
Абсурд повярвай успях да възпитам така дъщеря си. Тя не желае да види никой от рода на биологичният си баща. Не ги мрази просто, защото не ги познава. За себе си не мога да кажа дали ги мразя, май по точно ги презирам. За тях ние сме "онова" и " тая дето ми изгони сина и не можа да го изтърпи да си походи малко".
Това имах предвид.
При твоя случай е като че ли по- лесно, защото бащата не е с вас и не се налага да се запознава с мразещите  му роднини. Hug

# 606
  • София
Делфинче, твоите са друг случай. Краен. Абсолютно нечовешко отношение. И заслужават точно презрение.
Но, в случаят на Девиз, този дядо е проявявал някакво отношение. Далеч от "нормалното", но все пак е идвал и ги е прегръщал. Искал е да се покаже колко е готин, искал е внимание, когато им е казвал, че понеже не живеят с него не са "пичове". Просто е искал да "блесне". Предпочитал е другите си внучета, защото те са с него, живеят заедно и ги е приел като част от неговото семейство. Той е участвал във възпитанието им- горд е и се ежи като папуняк пред хората Simple Smile. Твърде вероятно да не изпитва топли чувства към Девиз и да ги проектира върху децата. Възможно е дори и да не се е замислял какви ги върши. Тщеславие. Но, сега пред прага на болест, да се е осъзнал (дано), и ако е така- децата е добре да приемат извиненията му. Ако все пак е тотално изперкал и проблем у себе си не вижда, то девойките, определено ще успеят да го наврат ... където му е мястото. И пак ще са моралните победителки

# 607
  • при късмета

Моето първосигнално мислене ми подсказва, че след цял живот изживян по ТОЗИ начин, най-малко децата ще могат да го поставят на мястото му. Той човека десетилетия си е живял по собствените разбирания. Ако ще да се скъсат да му "демонстрират" пак няма да схване. Бас хващам, че му е неизвестно даже понятието "ценностна система".
Това може да ти стане ясно само от заявяването му, че сина му е длъжен да му заведе децата. И твърдото му заявление, че само той може да командва и като не живееш при него да го прави си никой.
Конкретно този старец само от неговите си демонстрации разбира.
В случая единственото важно нещо е как ще реагира мъжа на daviz след последната изцепка на братовчедката на дядото и опита му, чрез нея да ги действа. Преди е защитил децата си този човек, мисля, че и сега ще го направи
molive, мотивите на дядото да види децата са далеч от извинение. Ама много далеч. Той просто е заявил на сина си, че е длъжен да му ги заведе и точка. Той така е решил и преценил. Прочети постовете на daviz от начало в темата

# 608
  • София
Делфинче, твоите са друг случай. Краен. Абсолютно нечовешко отношение. И заслужават точно презрение.
Но, в случаят на Девиз, този дядо е проявявал някакво отношение. Далеч от "нормалното", но все пак е идвал и ги е прегръщал. Искал е да се покаже колко е готин, искал е внимание, когато им е казвал, че понеже не живеят с него не са "пичове". Просто е искал да "блесне". Предпочитал е другите си внучета, защото те са с него, живеят заедно и ги е приел като част от неговото семейство. Той е участвал във възпитанието им- горд е и се ежи като папуняк пред хората Simple Smile. Твърде вероятно да не изпитва топли чувства към Девиз и да ги проектира върху децата. Възможно е дори и да не се е замислял какви ги върши. Тщеславие. И ако е така- децата е добре да приемат извиненията му. Ако все пак е тотално изперкал и проблем у себе си не вижда, то девойките, определено ще успеят да го наврат ... където му е мястото. И пак ще са моралните победителки
Какви извинения и защо да е изперкал?

# 609
  • Варна
Много задълбахме в морални и философски казуси. Лично аз смятам, че истината е една - дядото е един завършен егоист, който е свикнал да върти всички на пръста си и да му треперят на тежката дума. Яд го е, че не е станало на неговото и сега търси начин да надделее. Дано децата го наврат в миша дупка, ако решат да го посетят.

# 610
  • София
Скрит текст:
Моето първосигнално мислене ми подсказва, че след цял живот изживян по ТОЗИ начин, най-малко децата ще могат да го поставят на мястото му. Той човека десетилетия си е живял по собствените разбирания. Ако ще да се скъсат да му "демонстрират" пак няма да схване
. Бас хващам, че му е неизвестно даже понятието "ценностна система".
[/color]
Да, сигурно си права.
Но, първосигналното ти мислене пак не схвана, че основното е дали децата имат различна от неговата ценностна система, а не дали дядото въобще знае какво значи понятието, както и дали ще промени своята.

# 611
  • Бургас
Стига сме разпъвали локуми. Дядото е с неясна, пък камо ли смъртоносна диагноза, децата не искат да ходят при него, сина му - също. Няма драма, особено за daviz, от която никой не иска нищо.

# 612
  • Варна
И това ще се разбере от едно насилено и изпросено посещение ли?! Много ме съмнява.

# 613
  • София

Какви извинения и защо да е изперкал?

Извинения за обидите, за неизпълнените обещания, за игнорирането, за деленето, за това, че дори РД им е забравил...
Ако имаш желанието да възобновиш някакви отношения, то наистина би трябвало да си "изперкал", ако не се замислиш за причините довели да краха им, а още по- зле- да ги търсиш у отсрещната страна - децата

# 614
  • София
Много задълбахме в морални и философски казуси. Лично аз смятам, че истината е една - дядото е един завършен егоист, който е свикнал да върти всички на пръста си и да му треперят на тежката дума. Яд го е, че не е станало на неговото и сега търси начин да надделее. Дано децата го наврат в миша дупка, ако решат да го посетят.
Свекърът ми е на този принцип - околните имат право да му козируват. Всеки път, като прочета за някой подобен, съм доволна, че нямам отношения с него.

ПП   molive, въобще не прочитам за намек за извинение в него, или да търси вина в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт