Нашите кухни - 62

• 112 553
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, имам нужда от мнение и мисля че това е подходящата тема да се включа.
Майстор ще ми изработва кухнята и така както е направен проекта фурната и плота с котлоните са сложени в ниша/ плота е над фурната/.
Въпроса ми е че в левия край на котлона има стена и това ме притеснява че ще е много неудобно.Вие какво мислите?
http://prikachi.com/images.php?images/307/8613307C.jpg

Уточнявам че пространството там не е така отворено, а има комин който е към метър и образува въпросната ниша където е фурната.

Първо на самия майстор ще му е трудно да го монтира а на тебе още повече ако е възможно сложи шкаф за бутилки поне 15 см- при двуредови котлони- имаш гръбче някаква дебелина после водно
При едноредов няма проблем

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 15:21 от 4efits

# 241
  • София
Здравейте, имам нужда от мнение и мисля че това е подходящата тема да се включа.
Майстор ще ми изработва кухнята и така както е направен проекта фурната и плота с котлоните са сложени в ниша/ плота е над фурната/.
Въпроса ми е че в левия край на котлона има стена и това ме притеснява че ще е много неудобно.Вие какво мислите?
http://prikachi.com/images.php?images/307/8613307C.jpg

Уточнявам че пространството там не е така отворено, а има комин който е към метър и образува въпросната ниша където е фурната.

Ако правилно съм разбрала в ляво от фурната/котлона има комин. Тогава остави малко място за бутилиерник преди фурната и така котлона няма да е залепен плътно за комина. По-удобно е при готвене със съдове с дръжки.

# 242
  • София
Здравейте,

Както на много хора тук и на мен ми предстои нова кухня и в момента съм на етап проект като съответно имам няколко въпроса към по-разбиращите:

- Белият плот труден ли е за поддръжка? От прочетеното разбрах че гланца е, но чист бял негланцов вариант как се износва с времето (пожълтява ли от топло, остават ли петна от вино и т.н.)?

-На едната страна ще има само долни шкафове и гръб без горен ред шкафове поради наличието на прозорец където искам да има три свободно-стоящи рафта със скрит монтаж. За съжаление стената отзад е итонг и на няколко места ми казаха, че едва ли не е невъзможно да има рафтове със скрит монтаж и че нищо тежко няма да мога да държа на тях (на мен ми трябват да държа буркани или нещо друго за декорация). Това така ли е или не съвсем?

-Имате ли идея какво друго освен бялото, сивото и черното се комбинира красиво с дърво (тик или кафе) като идеята ми е модерен и минималистичен изглед, който обаче да е уютен?

# 243
Здравейте,

Както на много хора тук и на мен ми предстои нова кухня и в момента съм на етап проект като съответно имам няколко въпроса към по-разбиращите:

-На едната страна ще има само долни шкафове и гръб без горен ред шкафове поради наличието на прозорец където искам да има три свободно-стоящи рафта със скрит монтаж. За съжаление стената отзад е итонг и на няколко места ми казаха, че едва ли не е невъзможно да има рафтове със скрит монтаж и че нищо тежко няма да мога да държа на тях (на мен ми трябват да държа буркани или нещо друго за декорация). Това така ли е или не съвсем?

Не съвсем зависи от изпълнението на монтажа- след като пробия в отвора слагам малко монтажен кит и след това слагам дюбелшипа

# 244
  • Раковски
Здравейте,

- Белият плот труден ли е за поддръжка? От прочетеното разбрах че гланца е, но чист бял негланцов вариант как се износва с времето (пожълтява ли от топло, остават ли петна от вино и т.н.)?

-Имате ли идея какво друго освен бялото, сивото и черното се комбинира красиво с дърво (тик или кафе) като идеята ми е модерен и минималистичен изглед, който обаче да е уютен?

Покритието на плота е едно и също и независимо дали плота е бял или червен. Белия плот го има като гланц, шагре (леко грапаво) който се поддържа по-трудно, също така има един който имитира някакво покритие (не е шагре, по-скоро камък...). Инак мога да дам и друга идея за монташ на такива рафтове ако има интерес.

# 245
  • София
4efits, благодаря за съвета.

shadowman, от написаното от теб разбирам че шагрето (грапавото) се поддържа трудно. Гланца също прочетох, че се поддържа трудно. Тогава остава ли ми вариант за чисто бяло, чиято поддръжка е по-поносима и да не е технически камък или още по-скъпите варианти?

А за монтажа на рафтовете ще съм много благодарна ако си споделиш идеята, защото определено ми се иска да не се лишавам от тях.

# 246
  • Раковски
Гланца се почиства лесно, шагрена и имитациите на камък (грапав) се подържа трудно.

# 247
Здравейте, момичета! Имам нужда от малко помощ от вас.
Предстои ми покупка на нова готварска печка. Търся си свободностояща, защото такава е ситуацията в кухнята - има ниша (по принуда), в която да се сложи печка 60/60. Проблемът е, че изборът на свободностоящи печки не е голям и от магазина ми предлагат фурна и плот за вграждане, а дърводелец, с когото работят, да ми направи шкаф, в който да ги вгради.
Та въпросът ми е - откъде става вентилацията на фурните за вграждане? За да съм сигурна, че няма да прегрее фурната...
Нишата е П-образна, стени, облицовани с фаянсови плочки.
И още един въпрос - фурната и плотът, предполагам, ще са с отделно захранване, значи ли това, че трябва да предвидя 2 контакта?

# 248
  • Раковски
Различни фурни различни охлаждания, инак между горния край на фурната и долния на плота има технологична фуга която е за охлаждане, шкафа няма гръб за да се охлажда фурната, тези неща се отнасят и за котлона. Шкаф правен след като е направена кухнята не стои много хубаво главно при плота, надаването на плота няма да стане както цял, между двата плота ще влизат разни отпадъци.

# 249
  • София
Гланца се почиства лесно, шагрена и имитациите на камък (грапав) се подържа трудно.

Добре, мерси. За гланца четох, че лесно се драскал и му се нарушавало покритието. Иначе наистина логиката е да се чисти по-лесно.

А за рафтовете с итонга каква ти е идеята?

# 250
  • София
Гланцът е най-лесен за поддръжка и почистване, казвам го от опит и с гланц и с други повърхности.

# 251
  • на североизток
Здравейте....
На Проект 1 помещавам кухнята в по-голямото помещение. Но все още нямам яснота дали ще е възможно да се прекара вода до там. Търся компетентен човек, който да каже. Затова си направих и Проект 2, където също няма вода, но е по-близо до банята. Там обаче трябва да се съобразявам с вратата (която няма как да се премести, защото е носеща стена), с комина, и с вратата на терасата. Ето и приблизителна схема на апартамента за ориентация.

Ако ви хрумне друго разпределение на нещата, моля споделете Praynig Въобще приемам всякакви мнения и препоръки.

Проблемът не е водата да стигне до там, а мръсния канал. Виждам, че банята се пада на гърба на кухнята, т.е. трябва с наклон на тръбата по дълго право трасе без много чупки мръсната вода от мивката да стигне до сифон в банята или до мръсен канал, който сте начертали в килера? Сега къде ви са тръбите в кухнята?

ooooh! Забравила съм да кажа най-важното - искам новата ми кухня да бъде там, където е спалнята (Проект 1) или евентуално хола (Проект 2), т.е. да разменя местата на кухня и спалня. От това идва проблемът с тръбите за мръсния канал. Разстоянието от основния мръсен канал (който е във вц-то) до мястото, където тръбите ще преминат стената е около 3м. След като преминат тази носеща стена, ако изобщо е възможно, ми казаха, че могат да тръгнат по стената. Въпросът е колко наклон и колко вкопаване в см ще е необходим за безпроблемно оттичане, дали изобщо ще може да се премине през тази стена и колко ли ще струва цялото това упражнение.
Знам, че много хора ще кажат защо ми е това, как променям изцяло разпределението, как ще спя под кухнята на комшиите от горния етаж и т.н. Готова съм да обмисля и други варианти, но искам да ми бъде удобно да ползвам жилището, а не да кръстосвам за всяка чиния или вилица по диагонал на апартамента или пък да спя нащрек, защото децата ми са на другия край или да си сблъсквам гостите в най-малкото помещение, да се чудим кой как да седне, а да спя в огромна празна спалня, която на всичкото отгоре всички гости са виждали, искат или не искат(тъй като е преходна с хола). Много съм го мислила и продължавам да го мисля. Ако тези пусти тръби могат да се прекарат мисля, че ще си реша много проблеми. А като ще инвестирам толкова пари и ще обръщам всичко наопаки защо да не го направя максимално удобно. Така разсъждавам аз, но знам че има много НО и знам, че ще трябват компромиси.

# 252
  • ВАРНА
Аз бих те посъветвала да помислиш по въпроса,че когато съседите имат гости и да кажем весело шумно събиране в кухнята им,отгоре може да е твоята спалня ...И когато си пържат кюфтета и рибка с отворена тераса  Whistling От друга страна разстоянието между спалнята на родители и деца също не мисля,че е чак такъв проблем - незнам колко са големи,но така или иначе порастват,а тръби не се прекарват всеки ден  Peace И още нещо - запушвал ни се е и мръсният канал (малките бяха изтървали някакви мъниста),баща ми с някаква тел натискаше,за да избута "тапата" -  представи си един дълъг канал... Варианти много,освен функционално за ползване много е важно и да е лесно за поддръжка  Peace Надявам се да намерите най-добрият за вас вариант  Peace

# 253
Различни фурни различни охлаждания, инак между горния край на фурната и долния на плота има технологична фуга която е за охлаждане, шкафа няма гръб за да се охлажда фурната, тези неща се отнасят и за котлона. Шкаф правен след като е направена кухнята не стои много хубаво главно при плота, надаването на плота няма да стане както цял, между двата плота ще влизат разни отпадъци.

То плот няма, така че естетически проблем няма... Единственото ми притеснение е функционално, да не дам една торба пари за техниката, а тя да се скапе, защото ще прегрее.  При положение, че няма възможност за охлаждане откъм гърба и двете страни - там са стени, да кажем на 1 см. разстояние от уреда, а отпред е някакво чело на шкафа, наистина се чудя откъде ще се охлажда  newsm78

# 254
Ето така трябва да изглежда шкафа и няма да има проблеми

http://prikachi.com/images.php?images/800/8614800C.jpg

м/у плота и борда на фурната трябва да има около 5 мм фуга за да излиза топлия въздух

Общи условия

Активация на акаунт