Нашите кухни - 62

• 112 490
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • Някъде на път....
.........
За гр.Варна:..............
(Имат собствена база с машини, където изработват мебелите.)
...............

.....................

Мога да ти препоръчам тази фирма - ...........Имат собствена производствена база, свършиха си работата изключително бързо и без забележка, много сме доволни. ............

Виждам, че започва все повече да се цени факта, че избраната от клиента фирма има собствена производствена база с машинно обзавеждане и качествен персонал!
Защото за удовлетворяващ краен резултат е много важно да е затворен цикъла!

А не - една фирма кроила и кантирала, друга сглобявала, а трета и четвърта монтирала.....  ooooh!

Лично мнение!  Peace

# 406
Аз винаги съм била на мнение, че който си го начертае, измисли и тн. трябва да си го крои, кантира, транспортира и сглабя. Преди сме правили опити да спестим я от транспорт, я от монтаж и просто такива експерименти вече никога. Не си струва нервите и занимавките.  Laughing А собствената база е супер важна според мен, що се отнася до спазването на срокове, както и гарантира, че готовите изделия ще се съхраняват правилно до момента на монтажа. Поне аз така си мисля. Simple Smile

# 407
  • Раковски
Аз съм с малко по-различно мнение за това нещо. Според мен на първо място е цената, после човека с името, малко хора ги интересува дали и какви машини има, ся понякога второто минава над първото, но рядко. Ако клиента го интересуваше дали човека който ще им прави мебелите има машини нямаше да има пожарникари който да правят мебели, редят картон и правят ВиК и ел инсталации.

# 408
  • София
Здравейте,
Ще копирам поста си от съседна тема, ако можете да помогнете:

Здравейте дами.
Имам чуденка и ще се радвам ако можете да дадете акъл. В момента имам керамичен плот с 2 котлона на ток http://www.tehnomix.bg/gorenje-ect-330-csc. Искам до него да сложа двойка керамичен на газ. Харесала съм този http://www.tehnomix.bg/gorenje-gc-341-uc , но големият котлон е отзад и ще дойде много близо до плота. На вилата имам газов плот и котлона е стопил ъгловото уплътнение между плота и гърба. Не знам дали ме разбрахте какво имам предвид. Моля ако някой има опит да сподели.
Ако не, съм се спряла на тази четворка http://www.tehnomix.bg/gorenje-kc-612-usc, но първо е по-скъпичка и второ сегашната ми двойка няма какво да я правя.
Според вас кой вариант е по-добре да избера?

# 409
  • Под Сините камъни
Здравейте,
Ще копирам поста си от съседна тема, ако можете да помогнете:

Скрит текст:
Здравейте дами.
Имам чуденка и ще се радвам ако можете да дадете акъл. В момента имам керамичен плот с 2 котлона на ток http://www.tehnomix.bg/gorenje-ect-330-csc. Искам до него да сложа двойка керамичен на газ. Харесала съм този http://www.tehnomix.bg/gorenje-gc-341-uc , но големият котлон е отзад и ще дойде много близо до плота. На вилата имам газов плот и котлона е стопил ъгловото уплътнение между плота и гърба. Не знам дали ме разбрахте какво имам предвид. Моля ако някой има опит да сподели.
Ако не, съм се спряла на тази четворка http://www.tehnomix.bg/gorenje-kc-612-usc, но първо е по-скъпичка и второ сегашната ми двойка няма какво да я правя.
Според вас кой вариант е по-добре да избера?
Според мен е по добре да смениш целият котлон.Така едно до друго,а пък и големият котлон да ти е отзад няма да е удобно.Поне на мен не ми е удобно да готвя на вътрешният котлон.Аз съм с четворката газ ток и съм супер доволна,но основно ползвам големият газов котлон.За 6 месеца експлоатация,малкият съм ползвала не повече от 5 пъти.
Твоята двойка може да я пуснеш за продажба в OLX

# 410
  • На брега
anita7, Пепи, удобни ли са газовите котлони с керамичен плот? Сега съм с 4-ка газов. Плота е метален с вдлъбнати отделения/ванички, в които лягат решетките. Като ври и кипи нещо, изкипялото се събира във ваничките. Дори и да не кипи, при продължително варене, все се събират някакви пръски долу. Голямо разглобяване и търкане пада, но му свикнах вече.
Керамичният плот е плосък. Като кипи, течността по плота и шкафовете ли се разлива?
С металния плот, почистването на загорялото ми е сравнително лесно - с препарати, абразив, телче, водна шкурка... Той не е капризен на препарати и драскане, а и свикнах да го полирам със стоманената вата или висок номер шкурка.
Лесно ли се почиства керамичният?
Ще си търся двойка газов и ме хвърлихте в размисъл с този керамичен плот.

# 411
  • София
Аз съм с керамичен плот, чист - без газ. Да изкипи, да изкипи, колко да изкипи, няма да седи минути и часове и да кипи я? Почиства се много лесно - паръсквам, оставям да подейства и изабърсвам няколко пъти с попивателна гъба. При по-упорито загоряло - с нож за керамичен плот и блесва. Лесен е за поддръжка. Не се търка с абразиви било то на гъба, в препарат, да не говорим за тел. Ама то и няма чак такива поражения дори и при загоряло.

# 412
  • Раковски
Ако големия котлон е отзад може да се сложи гръб от алпака, ако избирате двойка газ + двойка ток на отделни плочи гледайте да са от една марка понеже ще с еднакви размери и дебелина ма плочата, ако са различни марки или ще настърча едната или ще е по-широка.

# 413
  • София
Благодаря на включилите се с идеи. Май ще взема четворка нов, пък стария ще го продам и горе долу ще покрия разликата. Не ми се правят компромиси и после да съжалявам. Така или иначе кухнята ми е направена и не ми се сменят гърбове или плотове. Просто искам като спре тока да не съм с вързани ръце, пък и на газ се готви по-бързо и котлона е по-силен.

Иначе от керамиката съм си доволна и ми е лесна за почистване. Напръсквам с обезмаслител, оставям 2-3 минути и забърсвам. Ако има загоряло или с ножа за керамика или с препарат тип Циф за керамични котлони всичко светва. За 9 години нямам поражения.

# 414
Как би могло да се реализира такова решение за абсорбатор - под две наклонени плоскости, като това от снимката, някой дали има идея? Българско решение някъде да сте виждали от този тип. И в добавка да няма комин точно там Simple Smile

Просто питам, аз мисля и друг вариант, но все пак ако някой пък има идея, моля да ми подскаже Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 08:54 от хлебарка

# 415
  • Под Сините камъни
Как би могло да се реализира такова решение за абсорбатор - под две наклонени плоскости, като това от снимката, някой дали има идея? Българско решение някъде да сте виждали от този тип. И в добавка да няма комин точно там Simple Smile

Просто питам, аз мисля и друг вариант, но все пак ако някой пък има идея, мола да ми подскаже Simple Smile
Ако е външна стена,направо на вън ще се изведе тръбата.Иначе не съм виждала нещо подобно

# 416
  • На брега
Абсорбатор с активен въглен?

# 417
  • Раковски
Може (предполагам) да се поръча ламарината и да се изреже с нужните размери и да се огъне, тоест поръчка. Аспиратора е доста голям за да има мотор и извод за тръба отзад.

# 418
  • София
Привет и от мен  bouquet

В момента съм в процес на ремонт на кухнята и от известно време ви следя за идеи и съвети. Установих, че ремонта на кухня е по-сложен и от магистърска теза - модел, цветови комбинации, плотове, плоскости, мивка, уреди, пък как да са ти подредени ... Вече сънувам плотове, цветове, цени и т.н.

Кухнята ми ще е П-образна с плот, като той ще е нещо като барплот с тази разлика, че нямам намерение да слагам столове отпред, а просто да ми е вдигнат малко за да скрие ел.уреди, които искам да плагам отгоре на работната повърхност.

Имам страшно много въпроси, но да започна с това - като за неопитен човек с програмите какво използвате за да може по-лесно да си визуализирате идеите - как да са подредени ел. уредите, къде да има вратички, къде чекмеджета, как да ги направите като цветова комбинация?
Питам защото мисля да хвана пастелите на детето и да си го нарисувам, че иначе ми е супер трудно да преценя кой с кой цвят си отива. Да не говорим че после идва боядисването на стените в кухнята и хола (с бокс съм) та там как ще става не знам  newsm78

Ще съм благодарна за съвети  bouquet

# 419
При мен най-голямата грешка се оказа подовата настилка. Всичко друго сметнато изчислено избрано но плочките не ги пипахме на земята и сега малко леко имаме проблеми. Хладилника остана на ламинат и като се случи да протече ела да видиш. Иначе добре че в другата част на кухнята оставип плочки на земята.

Общи условия

Активация на акаунт