Нашите кухни - 62

• 112 313
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Jelqzko Atanasov, благодаря Simple Smile

Полезно е, предлагам да се включи в заглавната страница на новата тема.

# 691
  • Sofia
Jelqzko Atanasov, благодаря Simple Smile

Полезно е, предлагам да се включи в заглавната страница на новата тема.
Peace Peace

# 692
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, да попитам някой има ли подобен проблем и как се справяте. Фурната и котлоните ми са вградени и са в ъгъла, точно до стената. Отстрани, до котлоните, имам гръбче, което напред е до нивото на плота. Обаче, стената откъм фурната и пред нея /нагоре са прозорци/ пак се пръска с мазнина, колкото и да пазя. Дайте идея какво да сложа на стената, че ми омръзна да боядисвам. Гръбче не може - ще пречи на отварянето на фурната. Искам да е красиво и да се чисти лесно.

# 693
  • София
Не мога да си представя как е точно, но мислила ли си за стъклена дъска - подвижна е и лесно се почиства. Има ги и в магазините по левче и в по-скъпите магазини  Peace

# 694
Момичета, да попитам някой има ли подобен проблем и как се справяте. Фурната и котлоните ми са вградени и са в ъгъла, точно до стената. Отстрани, до котлоните, имам гръбче, което напред е до нивото на плота. Обаче, стената откъм фурната и пред нея /нагоре са прозорци/ пак се пръска с мазнина, колкото и да пазя. Дайте идея какво да сложа на стената, че ми омръзна да боядисвам. Гръбче не може - ще пречи на отварянето на фурната. Искам да е красиво и да се чисти лесно.

Залепи под прозореца някакво парче миещ се тапет - може да е в цвят, съвсем близък до цвета на стената, а може  да е нещо контрастно, оградено с декоративен фриз. Ако пък е нещо шарено - пръските въобще не си личат. Много лесно се почиства, а ако много се замърси - отлепяш и слагаш ново. И аз бях със същия проблем, но боядисването не помагаше, защото мазните петна избиваха през боята.

# 695
  • до най-прекрасния мъж
https://photos.google.com/photo/AF1QipM4AOzU4Wz2zAWGZU1KH-kFEnGqYV4nibK1TV2p
https://photos.google.com/photo/AF1QipNSUd-TOq8C35kX7JtFvxBY37-3k5muRKzF-n7I
Това е, вижда се съвсем малко стената отстрани до фурната на първата снимка, на втората се вижда къде е прозореца. С гръбчето отстрани до котлона всичко е ОК, но пръска по стената пред фурната. Обаче, фурната е много близо и като се отваря, буквално е на милиметри от стената. Затова не мога да сложа нищо по-дебело от 1 мм, иначе ще задира вратата на фурната. Днес четох за иноксови гръбчета, но не знам дали ще са ок и дали ще е хубаво с тях. Иначе съм мислела за тапет, но него ще трябва да го сложа на цялата стена, за да стане хубаво.
Ще се радвам на още идеи. Благодаря за предложенията.

# 696
  • DE
Не се виждат снимките. Но май сайта има проблем, преди малко и мои снимки в друга тема не се виждаха  newsm78

# 697
  • софия
https://photos.google.com/photo/AF1QipM4AOzU4Wz2zAWGZU1KH-kFEnGqYV4nibK1TV2p
https://photos.google.com/photo/AF1QipNSUd-TOq8C35kX7JtFvxBY37-3k5muRKzF-n7I
Това е, вижда се съвсем малко стената отстрани до фурната на първата снимка, на втората се вижда къде е прозореца. С гръбчето отстрани до котлона всичко е ОК, но пръска по стената пред фурната. Обаче, фурната е много близо и като се отваря, буквално е на милиметри от стената. Затова не мога да сложа нищо по-дебело от 1 мм, иначе ще задира вратата на фурната. Днес четох за иноксови гръбчета, но не знам дали ще са ок и дали ще е хубаво с тях. Иначе съм мислела за тапет, но него ще трябва да го сложа на цялата стена, за да стане хубаво.
Ще се радвам на още идеи. Благодаря за предложенията.
Не виждам снимките. Може да сложиш прозрачна плоскост по цялата височина. Имам предвид нещо като прозрачните листа, но не знам от къде може да се купи и не знам какво е точното име.
Скрит текст:
Моята фурна също е до стена, но нямам проблем с пръскане.

# 698
  • до най-прекрасния мъж
Ако са тънички листата, ще стане. Ако е нещо тип плексиглас - дебело ще е. При мен пръска от котлоните, не от фурната.

# 699
  • софия
Ако са тънички листата, ще стане. Ако е нещо тип плексиглас - дебело ще е. При мен пръска от котлоните, не от фурната.
Тънички листа, но големи, които да изрежеш, за да можеш да покриеш по-широка площ и да не е явна "кръпка".
Моя колежка лепи прозрачно фолио, но не смея да препоръчам. Като се захаби и искаш да го махнеш може да падне боята с все замазка.

# 700
  • В полите на Пирин планина
blue.angel, и аз не виждам снимките,но в кухнята на мама печката е до стена и залепихме безцветно самозалепващо се фолио,вече 6 години се държи добре.Почиства се лесно а и цвета на стената си личи от долу.Ако мога тези дни ще снимам и ще покажа.

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 01:51 от tan4eto_71

# 701
# 702

В една от квартирите ни беше така и наистина много се пръскаше стената, колкото и да внимаваме. Не знам дали има достатъчно място да се сложи някакъв тънък лист пвц/плексиглас

# 703
  • до най-прекрасния мъж

В една от квартирите ни беше така и наистина много се пръскаше стената, колкото и да внимаваме. Не знам дали има достатъчно място да се сложи някакъв тънък лист пвц/плексиглас
Нищо по-дебело от 1 мм, вратата на фурната почти задира стената, минава буквално на 2-3 мм от нея.
Ако сега правех проекта, щях да искам да сложат гръбче между стената и шкафа, което да излиза напред поне 50 см, но късно е чадо.
От другата страна ми е мивката, там поне пръска вода и съхне.

# 704
  • София
blue.angel, стената ако ти е бяла, можеш да боядисаш с бяла блажна боя, знам, че е идиотско предложение, но ние в ателието така набързо боядисахме с блажна боя стената която е гръб на кухничката, уж временно. Вече шеста година се ползва, редовно се мие и не е мръднала боята.

Общи условия

Активация на акаунт