Нашите кухни - 62

• 112 243
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
4efits,
Определено е по функционално твоето предложение,
но ми "заминава" линията на горния ред. (60 см, 90 см, 60 см).  ooooh!

# 721
.......................
Мястото е лесно достъпно, под мивката. Ел. захранването е над сифона.
Просто сменям маркучите с по-дълги за входящата и изходящата вода на машините.
(пералня, съдомиялна)

PAV1, знам, че ги разбираш работите, но се осмелявам да обърна внимание, че не е много добре мивка, пералня и миялна да влизат през едно място /или много влизо една до друга/ в мръсната канализация. Аз така развалих една миялна. Каналът се беше запушил и сложих през сифона на мивката препарат за отпушване, пуснах силна вода, обаче не успя да се отпуши и водата с киселината тръгна нагоре по разклонението на канала, в което влиза мръсната вода от миялната. Не знам дали ме разбрахте, обаче киселината не можа да разяде боклука, който беше запушил тръбата, но разяде нещо си на миялната и я повреди.
Сега с новата миялна, когато ми се налага да почиствам/отпушвам канала, правя една много сложна манипулация по разкачване маркуча на миялната, запушване на входа му в тръбата и едва тогава пускам разни химикали вътре.

# 722
Аз така развалих една миялна. Каналът се беше запушил и ....
Сега с новата миялна, когато ми се налага да почиствам/отпушвам канала,
GG_BG ,
Голям карък си.  Cry
Канализацията ти не е ли фи 50?
От какво се запушва? Плъх?  Mr. Green
Благодаря за предупреждението,
но не ми се е случвало(никога не е късно) да се запушва същата.
Правилно ли си поставила (височина) маркучите?
Скрит текст:
Скрит текст:
В момента ( вече 22 години) при мен е така:
Скрит текст:

# 723
PAV1, каналът ми е свързан точно като твоя и си спомням, че при свързването много точно спазвахме указанието към машината - височини, фи-та и т.н. Знам, че масово така го правят хората, ама на - както казваш, каръшка работа ...
При онзи случай накрая извикахме каналджия да ни отпуши канала и той извади голяма сплъстена топка гнилоч, ама не беше животно. Явно нещо с годините натрупано, пък и аз бях чистила тогава доста риба със ситни люспи. По това време и детето беше малко и много обичаше да си играе на чешмата - може и той да е пускал нещо. Тогава се интересувах по въпроса и разбрах, че понякога стават такива запушвания, че не усляват да ги отпушат и се налага изграждането на нова дублираща канализация.
Както и да е, парен каша духа. Сега за новата кухня съм поръчала на водопроводчика мивката и миялната да си влизат във вертикалния щранг с отделни тръби.

# 724
  • Раковски
Ся на новата кухня с  отделни тръби, но най-вероятно влизат в една. Запушването е причинено от нещо.

# 725
shadowman,
Радвам се, че се появи!  Hug
Би ли погледнал разположението на шкафовете за бъдещата ми кухня,
за което благодаря предварително!
Снощи обсъждахме разположения.
Скрит текст:

# 726
Вътрешните вертикални врати ще ти пречат при използване на шкафовете
М/у стената и миялната е хубаво да има страница за да се отваря вратата на миялната

http://prikachi.com/images.php?images/74/8713074t.jpg

http://pnr.ma/cSLXvC

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 20:38 от 4efits

# 727
4efits,
Идеята е вратите да са "чупещи".
Скрит текст:

# 728
Ся на новата кухня с  отделни тръби, но най-вероятно влизат в една...
... която е с двойно по-голям диаметър - 110 и малко трудно ще се запуши. И най-вече прочистването с киселини няма да е толкова рисково.

# 729
4efits,
Идеята е вратите да са "чупещи".
Скрит текст:
Това което си показала не става, този механизъм е за портални врати
ето от този тип трябва да търсиш
http://www.salex.bg/Wing-Line-780

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 08:17 от 4efits

# 730
  • In the shadows of my mind
Здравейте Simple Smile
Предстой ми да обзавеждам кухня и вече съм ей така  Crazy Толкова много неща да обмисля и пресметна  Laughing
Кухнята и дневната са в едно отворено пространство, като там, където следва да се наредят шкафовете и уредите, пространството е 2,5м. Ще ми се в това пространсво някак да събера всичко  Crazy Обмислям как на долния ред да има вградена фурна с плот с котлони отгоре, съдомиялна, пералня, мивка и хладилник. Ако е възможно  Mr. Green
Горните шкафове мисля да ги направя високи до тавана (за да събират повече неща и да не прашлясват и да ги чистя постоянно  Laughing ). Според вас може ли да се случи това всичкото дето си го предстям  Crazy
Ето схемичка:
Скрит текст:

Toва, което си представях е нещо такова, като печката ще е на мястото на халдилника, а хладилника в другия край, останалите неща някъде там по средата. Горните шкафове до тавана.

# 731
  • Раковски
В скрития текст не се вижда нищо. Инак според размера  ще можете да се монтират изброените уреди, само трябва да помилите дали съдомиялната ще е 450 или 600, ако е по-малката може да сложите една бутилиера. Нямате чекмеджета, ако зададете точен размер за водата (мръсна и чиста) може да направите под мивката чекмеджета. На горния ред само проблема може да ми е кривия таван (ако е такъв), че се отварят едни големи фуги.

# 732
Вижда се - в/у картинката кликаш с десен бутон на мишката и избираш отвори в нов прозорец
И с фокус немож ги събра на един ред 2,50 м - хладилник 60 см, фурна 60 см пералня 60 с, миялна 45 см и мивка поне 50 см = 2,75 м, на прикачената снимка е дадено Г- образна кухня- твоя ли е снимката

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 11:30 от 4efits

# 733
  • Раковски
Линка го отварям, но в скрития текст няма нищо. Като гледам снимката от линка ме съмнява да е 2,5 м както пишат.

# 734
Отваряш скрития текст - вижда се една малка иконка с десен  бутон кликаш на иконката и от падащото меню избираш покажи в нов раздел

ето май е това
http://prikachi.com/images.php?nextid=8713925&tag=m

Общи условия

Активация на акаунт