Искам да кажа ... (67)

• 52 249
  • 727
  •   1
Отговори
# 330
Дейзи, ще потърся рецептата за фалшивото шкембе. Благодаря за идеята.  Simple Smile Гъбите ще се приемат добре.

# 331
Аз съм я правила с кладница / в Лидл я има в постоянен асортимент - моята беше брана из горите Grinninghttp://sweet-things.bg/oyster-mushroom-soup-shkembe-chorba/

# 332
  • Euskal Herria

Много е сладък този Макс. Има ли снимки как чете книга? Grinning

Не зная за книга, но съм го виждала как учи испански и си води записки.  Laughing

Софии...  Joy Joy Joy   Сега спрягаме глаголите  Joy Joy Joy   Нали се вижда от снимките?  Wink

Кое ми е странното. До сега слагах тапети у съседа, голям смях падна. На чуждия гръб и сто тояги са малко.
Колко съседи ще обезщетяваш заради наводнението?  Mr. Green

П.П.  Искам да помоля, който дава рецепти за различния ястия в темата, нека да праща ЛС на Лале в дъжда - с линк на поста + рецептата, за да се качи в книгата.
Рецептата за фалшивата шкембе чорба все още не я качена в готварската книга, но мога да я дам и тук:
Скрит текст:
Дадена е от Фафла с чуден крем, копирам я:
Фалшива шкембе чорба: Класическа рецепта за шкембе, с прясно мляко и запръжка от брашно и червен пипер с масълце. После гарнирано с чесън в оцет. Рецептата е проста - сваряваш гъбки във вода и прясно мляко, пропорции на око, ама да има повечко млекце. Добавяш сол. После запържваш брашно в олио с масълце, че да не загори масълцето, после добавяш червен пипер и изсипваш в супата. Оставяш да поври и махаш от котлона. Сервираш топла с начукан или намачкан или нарязан ситно чесън в оцет и лют червен пипер. Това е.

# 333
Аз, като стар чревоугодник, ви препоръчвам да си направите чорба от сушена манатарка. Няма такава ароматна вкусотия.

# 334
  • Телиш/Плевен
Тъкмо се заемам да кача последните рецепти. Hug

По принцип следя тази тема и не мисля, че ще пропусна рецепта, но все пак, за да е по-сигурно и за вас, можете да ми пишете съобщение, както каза и Яна. Peace

# 335
Скоро и аз правих "шкембе чорба от кладници", стана много вкусно, друго шкембе не съм яла, ама мъжът ми уж е ял, а тази му хареса повече по негови думи  Peace Peace

Гъбена супа от диви гъби /челядинки и манатарки/ , умирам за такова нещо. Нашите берат  и имаме замразени, наистина няма такава вкусотия друга  Crazy Crazy Crazy

# 336
Сандо, а какво стана със съседите, дето изгониха младите?

Ние до сега бяхме на гости. Вън е натрупал сняг и решихме да се съберем обедно на ракия и червено вино.

# 337
  • Sofia
Напра'о се чудя дали да не започнем учебната седмица от ...вторник  newsm78 Mr. Green. В тоя сняг и студ...
Пия си червеното вино, младежите още играят долу, рахат работа.
Да кажа,че по обяд на фитбол имаше 32 девойки  Shocked,еваллата, едвам се сместихме. Народът е преял и иска да влезе във форма светкавично  Laughing
Сандо,ако  си ми съсед... ooooh! Naughty,как тъй ще назелиш хората  Shocked
Жаки, оздравявайте  Peace! 11 дена,че то не останало...помня миналата година като се стягахте.Как бързо минава времето  newsm78.Ходи ли ти се? Свеки ще идва ли с вас?  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 03 яну 2016, 18:34 от GeNa

# 338
  • Варна
Аз пък съм любител голям на шкембе чорба, агнешка,
както и всякакви деболии, вкл. мозък, език и пр. Та
цъкам, като някой каже ,че не близва. Странно ми е.
Ама пък на други им е чудно, че мразя картофи... дори
да ги беля. Иначе ям люто в промишлени количества

Дребните излизаха с баща си... да се радват на снега,
със шейната. Прибраха се замръзнали като шушулки.
Целите в сняг, със зачервени бузки и нослета. На село
доста натрупа, как ли е в града?! Утре трябва да тръгна
30 мин. по-рано, че да съм спокойна за пристигането .

# 339
  • Ямбол
...
Кое ми е странното. До сега слагах тапети у съседа, голям смях падна. На чуждия гръб и сто тояги са малко.
Колко съседи ще обезщетяваш заради наводнението?  ...
Аз искам да знам дали си е признал за причината за наводнението.

# 340
...

Че тя не е ли била очевадна (пардон, носовадна???) Joy

# 341
...
 Представих си го: "Комшо,извинявай че те наводних ,ама се бях зачел в един женски форум за вагиналните гъбички.. "  Joy

# 342
Гена, верно много бързо мина тази година, не мога да повярвам, че дойде време да заминаваме. За ходене, ходи ми се, но всяка година ми е по- трудна раздялата с Мими, много ми липсва. Станахме много по близки през тази година, тя ми е като най- добра приятелка, много е готина, голяма вече, говорим си за всичко. Днес ми вика, мамо, сега, като идете в Тайланд не знам кой ще ви гледа:) Тя е супер грижовна и като едва кавачка ни обикаля. Та това помрачава малко радостта от заминаването ни.
От друга страна имаме голяма нужда от почивка, да не ходим в хотела, да не се нервираме, да не се караме за работа и т.н. Това да работиш с мъжа си и да сте 24 часа заедно е малко сложно и понякога ми бяга баланса, нося си служебните проблеми в къщи. Последните три месеца и особено декември бяха много натоварени, толкова работа не сме имали от 2008, дано да е все така!
Свекървта няма да идва с нас, заради пенсията, когато получава в Израел, трябва шест месеца да живее там, а тя предпочита от юли до след Нова Година да си е в България, да не е сама на парзниците.
Въпреки че живеенето в една къща не беше лесно, днес, като си тръгна бая си поплаках и ми стана мъчно, че няма кой да ме чака на стълбите на влизане и на излизане.

Вани, неочаквано добре мина с двете страни на разцепената ни компания, балансирахме успешно, а те се държаха нормално, когато се за засичаха из хотела.

# 343
  • Sofia
Чудесно ми звучи,особено взаимоотношенията ви с Мими  Peace,късметлийка си,да знаеш  Wink.
Сестра ми си покъсва нервите с нейната девойка,почти на 16, само се блещи и вечно нервна  Crossing Arms

Да ходя да провождам госта,освен  newsm78. От 12 ч. играят със синковеца. Неуморни-средна възраст -12 години  hahaha,хем,че брат'чедът е на 30 почти Mr. Green,ама са на един акъл.

# 344
  • Пловдив
Живи ли сте след празниците? Аз едва-едва. Да идват работните дни да си почина малко Tired  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт