Искам да кажа ... (67)

• 52 098
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Тони, трите дни са си точно за това, от тях и ние сме се възползвали Simple Smile
Добро утро! Голям е студ навън май, а? А аз се уговорих да излизам и останах без колата днес, пффф, хич не ми се показва носа в тоя студ...

# 106
  • Mediterraneo
Добро утро!

Аз планирам ваканция до Бг през февруари или март, съответно децата ще отсъстват от училище 2 седмици. Говорих с директора и учителите- масова практика е в училището да се пътува в учебно време; повечето деца са чужденци и било нормално, да не се притеснявам; съответно за голямата ще ми бъде даден материал, който да мине, докато отсъства.

Ванини, и аз като дърта свекърва да си кажа, че бързаш със захранването  Mr. Green Безмлечна оризова каша избрах аз за захранването на малката, на почти 6 месеца, дотогава  изключително кърмена( дори и вода не пиеше). Цял месец давах само оризова каша, после започнах с тиква, морков и т.н. Доколкото се сещам, цяло хранене заместих май след 2 месеца захранване.

# 107
  • Sofia
Моят отсъства сегиз-тогиз (3-4 пъти годишно по 1 ден, и задължителните 3 по семейни причини,също  Crazy). Вземам му по ден болничен, ако много му се спи и е преуморен,да кажем. Преценявам,че не злоупотребява и си знае мярката. И децата са хора...че на кой му се става всяка сутрин рано,излиза и виси цял ден някъде  ooooh!,та му отпускам бонуси  Hug.По-натам ще е по-трудно. Няма проблем с материала и всъщност не наваксва, ако е за ден.
Заваля снежец и се застуди доста. Уж да се завлека до Парадайз за празнична одежда,ама е отложимо  Whistling. Следобяд сме на тенис.
Билети за "войните" нямало  Thinking,сега ще проверя,че моите желаеха утре да ходят.Аз съм твърдо-не,ще се разкрасявам и лежперя преди купона  Whistling

# 108
Добро утро!
Тъкмо се зарадвах на снежеца, то ръснало каквото ръснало и сега пече слънце  Crossing Arms
Днес чистене и пазаруване, след обед малко разкрасяване.

Ще правя утре агнешка чорба, имам домашно, обаче ще ми е за сефте. Четох някакви рецепти, дано да стане. Ако имате някой съвет ще ми е от полза.

# 109
Тази година учениците за първи път ще имат истинска зимна ваканция в началото на февруари. Откакто се помня все се чудя как да ги освободя от училище за една седмица в този период, за да идем на ски. Хубав спорт са си ските, обичат децата ни планината през зимата. Коледната ваканция не я броя, защото тогава рядко има хубав сняг в БГ Преди 10 години нямаше и толкова съоръжения за сняг. Директорката съответно не пропускаше да ни каже, че зимната ски почивка не е семейна причина за отсъствие. Бележка от лекар не обичам да взимам, защото не искам да предизвиквам съдбата. Досега ползвахме междусрочната ваканция + 2-3 дни по семейни причини, за да се получи цяла седмица. Все пак за 3 дни да бием път до Пампорово не си струваше.  Не искам да уча децата си в нарушаване на правилата, но ако не правех компромис, децата нямаше да практикуват зимни спортове. А те вече пораснаха, даже единият не е ученик отдавна.  Мисля, че възпитахме у тях любов към природата зиме и малко повече спортен дух.С цената на компромис...

# 110
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ама фалшиви болнични?!
 Това не го оправдавам. За мен си е лъжа и измама.Откъдето и да го погледнеш.
  На новаъа ми работа са масова практика.И да имам възможност не бих се възползвала.
 Не съм суеверна ама да лъжа с болести..

Когато големият син беше малък, аз бях още студентка и бяха ми се струпали редовни и приравнителни изпити за друга специалност. Бях станала кожа и кости от зор, напрежение и липса на време (пък и на баби Joy). Лекарката на детето (тогава бяха "участъкови"и много ходеха по домовете на посещения) ме срещна пред блока и се ужаси, казва "на призрак си заприличала, какво ти е" и реши да ми даде два дни болнични за детето, да си почина малко. И понеже за два дни е болничният, писа "разстройство". Ако щете, вярвайте, още същия ден детето го хвана разстройство и даже двата дни не ни стигнаха да се оправи.
Никога повече не посмях да лъжа за здраве. Joy

А когато бях ученичка в основното училище, не боледувах никога. Всички отсъстват заради настинки и други болести - аз скалА. И плача на майка, че искам и аз да се разболея и поне един ден да отсъствам от училище като другите деца. И майка се смили и ми написа бележка по домашни причини, та ми пусна един ден гювеч. (Това го казвам, по повод думите на Гена, че и децата са хора.) Още помня това с благодарност. Joy

Даунче, с манго й е проблемът на Жаки, не с авокадо. Ама като не ядем всеки ден манго, не му знаем чалъмите. Joy

# 111
И плача на майка, че искам и аз да се разболея и поне един ден да отсъствам от училище като другите деца. И майка се смили и ми написа бележка по домашни причини, та ми пусна един ден гювеч. (Това го казвам, по повод думите на Гена, че и децата са хора.) Още помня това с благодарност. Joy
Мойто малко дете все нещастно, все се разболява се в петък по обяд.И до понеделник в общия случай попреминава. Знае, че съм непреклонна и няма мърдане от училище. Сигурно съм много лоша майка Wink.

# 112
  • София
Добро утро и честит сняг макар и малко да е.
Аз днес почивам,но 6трябва за утре да закупя някои неща.
Гледахме снощи Безсмъртен с Ди Каприо,странен филм и интересен. newsm78

# 113
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добро утро!
Тъкмо се зарадвах на снежеца, то ръснало каквото ръснало и сега пече слънце  Crossing Arms
Днес чистене и пазаруване, след обед малко разкрасяване.

Ще правя утре агнешка чорба, имам домашно, обаче ще ми е за сефте. Четох някакви рецепти, дано да стане. Ако имате някой съвет ще ми е от полза.

Алечка, за агнешката чорба най-важното е да не забравиш да опениш в началото бульона. Joy Иначе няма какво да й сбъркаш - чорба. Слагаш да ври месото с парче зелена чушка, морков и лук, няколко зърна чер пипер, задължително джоджен. Към края обикновено се прибавя шепичка ориз, но може и фиде (макар да не е класика). Обикновено се застройва с цяло разбито яйце, пуснато през цедка във врящата супа, да стане на парцалчета. За хубав цвят на супата (а и за всички супи) правиш каротинова запръжка: един настърган на ситното ренде морков задушаваш в малко зехтин или олио, прецеждаш и изсипваш оцветената мазнина в супата. Ръсваш малко магданоз закрасота, като я отстраниш от котлона и си готова.

# 114

Иначе червеното вино винаги би свършило добра работа.  Wink

Ей това ще ми е решението! Simple Smile
 Наистина никакво време не ми остана за магазини за дрехи. SadДано  е прилично отоплено мястото или поне поносимо.

За отсъствията от училище-тази година се събират 4 почивни дни през май- 22,23,24,25.-достатъчни са за почивка някъде.А ако се вземат следващите 3 по семейни причини, ще се получи прилична ваканция от 9 дни.

В началото на май също се събират почивни дни-29 април, 30 април, 1,2 май- Великден.После има 3 работни, после 6 май почивен и се събират 3. Т.е. ако се вземат пак 3 дни по семейни причини, се получава през май ваканция от 10 дни.

# 115
Мерси, Светалчо, и аз това четох, само без моркова, но така ще направя.  Hug

# 116
Привет, компания! Simple Smile

Голямо спане му ударих, преди малко се излюпих. Студено ми е и нищо не ми се прави.
Снощи гледах Крийд: Сърце на шампион. Хубав е филмът.

# 117
  • София
Хубав е да и аз го гледах.Мислех,че щ е поредния от серията,но ми хареса.Пошреален ми се стори.
Навън е егати и студа как ще се излиза незнам. Grinning

# 118

Даунче, с манго й е проблемът на Жаки, не с авокадо. Ама като не ядем всеки ден манго, не му знаем чалъмите. Joy

И на манго действа.

# 119
И аз гледах снощи "Безсмъртен", ама без ди Каприо Simple Smile
По повод фалшивите болнични - няма случай да не съм взела фалшив и да не съм се разболяла след това!

Общи условия

Активация на акаунт