Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 211
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • някъде под слънцето...
Ползвай си го с удоволствие, . Сред изброените от теб няма бабички    само Самсара е леличка Heart Eyes
Маруся е апогея на Слава Зайцев.Най известния му парфюм.Останалите не можаха дори да го настигнат по популярност.Все още се намира из парфюмериите обикновено е на символична цена а имаше време, когато го предлагаха в повечето парфюмерии за рекордната за него цена 100 млл за   равностойност на 50 евро

# 226
  Shocked Наистина ли?! Аз го купих 15 евро за 100 мл.

# 227
  • някъде под слънцето...
Даже и за 9 съм го виждала.
Много своенравна бабичка.По принцип се харесваме с тях, но с тази не се разбрахме.Брше подпис на .колежка  преди петнайсетина години.На нея и стоеше много добре. Тогава го пробвах няколко пъти,  но не се харесахме.Цента я писах  ,  по онова време все още еврото  не беше в обръщение..През годините съм му давала шансове   но не се получи.После изчезна, и  преди година две  се появи в една парфюмерийна верига, където могат да се намерят и бабички понякога.

# 228
Бижу, не съм очаквала старата Ла перла да те впечатли. Има  разлика във винтижите с различна концентрация, едп е по мека и и по дълбока от едт.Tова по спомен, защото едт я свърших и останах само с едп. Новата не съм я пробвала. Старата има разкошни мъхове, трудно ми е да повярвам, че след като ги провъзгласиха за алергенен фактор са ги оставили. Все още се намира из стари парфюмерии и в ибей.
Много се надявам да не греша, че от този парфюм е отливката, но мисля, че не греша, защото още тогава като я получих, я харесах. Ами аз харесвам този тип аромати, но далеч не всички. Ето, с Ароматикс еликсира не се спогодихме. Но тази Ла Перла е прекрасна! И днес бях с нея и все толкова ми харесва. 100 мл са ужасно много, но 30 ако има някъде, ще ми стоплят душата понякога. Blush

Впрочем, нещо се повреждам или, и аз не знам какво точно, но сега в момента съм обилно напръскана с Terre d`Hermes и направо съм във възторг! Heart Eyes Това е първият мъжки аромат в живота ми, за който съм убедена, че освен върху ЛМ искам да усещам и върху себе си! Разкошен е просто. Crazy Heart Eyes

# 229
  • Чукарландия
Впрочем, нещо се повреждам или, и аз не знам какво точно, но сега в момента съм обилно напръскана с Terre d`Hermes и направо съм във възторг! Heart Eyes Това е първият мъжки аромат в живота ми, за който съм убедена, че освен върху ЛМ искам да усещам и върху себе си! Разкошен е просто. Crazy Heart Eyes

По същия начин и аз съм убедена за Aoud Black CandyHeart Eyes Прекрасно стои на ММ, но и на мен. loveuuu

# 230
Аз днес мирисах Montale Intense Cafe и много ми хареса,определено е многопластов парфюм,което много рядко се усеща в парфюм на Montale,че с тази убийствена роза в повечето  #Crazy .Този започва с лека нотка на кафе,която много бързо преминава в лека роза,премесена с ванилии,много интересно съчетание.След време остава само ванилията с лека флорална нотка.Като цяло е страхотен,доста е траен,за шлейф не мога да определя.Мисля,скоро да го взема  Mr. Green

# 231
... момента съм обилно напръскана с Terre d`Hermes и направо съм във възторг! Heart Eyes
Terre d`Hermes е и мой любимец, който си пазя за лична употреба и не давам много на ММ. Не му ли е студено? Как се развива? Не съм го пробвала зимата, а и нямам в момента за съжаление.

# 232
Не му ли е студено? Как се развива? Не съм го пробвала зимата, а и нямам в момента за съжаление.
Да, студено му е. Правех нещо във фурната и я отворих да надникна, парфюмът избуя светкавично, след като топлината ме обгърна. Сега в стаята на около 22-3 градуса се усеща, но тихо - само като се размърдам, от към косата.
Убедена съм, че на по-топло ще е още по-красив!

# 233
  • в голямото село
Flowerdi, ако все още си на розова вълна пробвай  http://www.fragrantica.com/perfume/John-Galliano/John-Galliano-E … oilette-8170.html Много момичета тук ще ти кажат, че въобще не регистрират аромата, но за мен това е най-нежната окъпана в сутрешна роса роза. При мен и трайността беше впечатляваща.
Другият розов парфюм, който харесвам е http://www.fragrantica.com/perfume/Gres/Cabaret-2399.html. Но тук розата е по- различна, по плътна, усещам и ухание на подострен молив Mr. Green

И да попитам нещо - как се държи при вас Кадифената Орхидея на ТФ. Нямам съмнение за оригиналността на парфюма -  въпреки че си помислих, че е менте и ходих да го сравнявам в БЗ - но някак спирам да го усещам след около час-два. Интересното е, че и другите не го усещат, а не е като да не се пръскам - 5-6 фъс мисля че са достатъчни. Нещо сезона ли не улучвам, но не мисля че при топло време ще е подходящ.

# 234
  • Пловдив
На мен Кадифената орхидея издържа цял ден, също пръскам 4-5 пъти. През цялото време я усещам осезаемо. Нося го точно в този сезон и страшно ми харесва.

# 235
Вчера поръчах  John Galliano Eau de Toilette. Малко са ми  избледнели спомените за тази роза ще си я припомня. Иска ми се лека, свежа, непретенциозна роза.

За пролет е идеална Берлинчанката на Серж.

# 236
Може ли линк към Берлинчанката?

Относно пръскането, не смея да се напръскам повече от 3 пъти, като третият път е максимума. Ако се изкуша, да пръсна четвърти път, хората започват да кашлят около мен.  Embarassed

Бих искала мнение за Ноа http://www.fragrantica.com/perfume/Cacharel/Noa-242.html
Като ученичка съм го има под формата на имитация на Рефан. Едва го долавях и се притеснявам, че ако го взема в оригинал ще е същото.

# 237
  • в голямото село
lili_78, благодаря за мнението. Знам, че всичко е индивидуално, но се дразня, че хем е желан парфюм, хем е подарък от дъщеря ми, а на всичкото отгоре и не ме удовлетворява. А е ясно, че не мога да го засиля към размените. Ще му дам още шансове, защото  харесвам Кадифената Орхидея.

raznejena* , ще се радвам да чуя мнението ти за Джон Галиано  ЕДТ, въпреки че сега ще му е студено. Дай му шанс лятото . Мисля, че тук и Goddess  го харесваше.

Ето линк към Берлинчанката http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/La-Fille-de-Berlin-17162.html

# 238

Бих искала мнение за Ноа http://www.fragrantica.com/perfume/Cacharel/Noa-242.html
Като ученичка съм го има под формата на имитация на Рефан. Едва го долавях и се притеснявам, че ако го взема в оригинал ще е същото.

Любим мой аромат, но нямам дар слово, за да го опиша така, както това е направила Натали Никол, ето линк към блога и с описанието: http://aromastilnitsa.blogspot.bg/2011/03/noa-cacharel.html

При мен има съвсем прилична трайност от 4-5 часа.

# 239
Какъв прекрасен блог.  Heart Eyes Ще си имам занимавка следващите часове.

Общи условия

Активация на акаунт