Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 019
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • някъде под слънцето...
Връщам се на дискусията за леки и тежки аромати. Това са най-общи определения и най-бързите възможни, когато се опитваме да дадем на някой първо впечатление. Като се замислим и самите имена на парфюми включват такива "бързи" внушения в иментата си. Ако например прочетем в името на парфюм думи като "extreme", "intense",  "dark", "night", "passion", "absolu" винаги ни става ясно, че аромата е по-тежък и съответно думите "fraiche" , "water" и прочие говорят точно за лек аромат и така...мисълта ми беше, че няма нищо лошо в тези две определения, те са бързото насочване...
За фреш съм съгласна, но далеч не всеки дарк или ноар са такива,  Нито абсолю или екстрийм е гаранция за нещо.
Да се делят парфюмите единствено  на леки у тежки в доста несериозно. Един присъствен парфюм, не винаги е тежък.
Освен това лек и тежък парфюм са много субективни категории.Да един акватик или цитрус няма как да бъде  тежък, но останалите....Какво всъщност означава тежък парфюм?За един това са ретро парфюмите, за друг ориенталските, за трети шиприте, цветните бомби, подправковите или дървесните.Освен това за даден човек един парфюм може са бъде тежък а за друг лайт.
Тогава класификацията би била леки и останалите.

Да, абсолютно съм съгласна, че това е несериозно, затова уточних,че става въпрос за бърз ориентир, както правят самите производители, включвайки насочващи думи в името.

Насочващите думи в имената на парфюмите целят по скоро да провокират потребителския интерес и са плод на маркетингова стратегия.

# 466
има го и  в Сефора  също,много ми напомня на BLACK OPIUM на YSL.
А супер. На мен хич не ми напомня на Черния Опиум, въпреки че четох и за други такива сравнения.

# 467
sl, за да илюстрирам идеята си, ще дам пример с едни от последните парфюми, които си купих.
Rose Amazone Hermes най-вероятно е случайно име и маркетингов трик и няма роза в аромата.
Eau de Mandarine Ambrée Hermes едва ли има мандарина в него,просто маркетинговия отдел е искал да привлече публика. Дори според мен цвета на шишето и на самия парфюм вътре се опитват да дадат предварителна информация за аромата. Защо ли втория парфюм е в оранжева бутилка или част от парфюмите с роза са с розова течност вътре. Разбира се, че е маркетингово и дизайнерско решение, но то носи някаква предварителна информация за аромата - от името, през цвета на шишето и цвета на течността вътре (ако бутилката е прозрачна). Разбира се, че има безброй примери за несъответствие межу име на аромата и самият аромат - това по-скоро е пропуск на маркетинга..Едва ли от парфюм с име Black Bvlgari очакваме нещо офис френдли или за след спорт...примерно.

# 468
Deetron, WaltherP99, т.к. видях, че го познавате добре Tasmeem Men, може ли да ми го опишете по-подробно? Представям си го на млад мъж, около 40-те, атлетичен, спортен тип (като ММ Mr. Green). Може и други да се включат, ако го познават. Hug

Весел и позитивен сладък и леееко пикантен парфюм със силно доминиращи роза,кимион,тонка и ванилия.Първите няколко минути аромата на кимион е много силен,но после се усеща как бленда между съставките е изключително добър за такава смешна цена.Аромата обаче не е за всеки-на много ще се хареса,но и на много няма да им допадне.Ако мъжа за когото смяташ да го купуваш е типичния за географските ширини "булгар-булгар" мачо елемент- забрави.Tasmeem е за позитивни ,весели ,"душата на компанията" екстровертни мъже.

WaltherP99,...Eau de Mandarine Ambrée Hermes, чудесен е и по мое скромно наблюдение, някои аромати, набедени за свежи и летни, лятото изчезват, като вода на топъл камък...така,че не трябва да се заричаме.
Другите ми нови придобивки са: Rose Amazone Hermes  и Jour d`Hermes Absolu Hermes, въобще развихрих се в един магазин на Ермес в Гласгоу. Ако имаш наблюдения върху ароматите, ще ми е интересно да споделиш, както и всеки

Няколко пъти съм споделял,че за мен лично Hermes като бранд не представлява почти никакъв интерес с изключение на Vetiver Tonka и Ambre Narguile , като дори след като открих Oajan на Parfums de Marly повече никога няма да си купя Ambre Narguile .
Eau de Mandarine Ambrée е прекрасен аромат,но един от най-нетрайните цитруси,които някога съм пробвал.Имах 10мл отливка и ми свърши за няколко излизания-трябваше да се пръскам по няколко пъти на ден... Не познавам останалите 2 парфюма,за които говориш.

твоя мъж къде го ползва тоя парфюм,според мен е прекалено силен, не става за офис среда и освен ако работи навън някъде може би там се вписва добре. newsm78 а на база цената си правя заключение че е евтина химия  37лв = 100мл какво да сложат вътре освен евтина дубайска химия Simple Smile
всяко едно нещо на Dior,chanel,tom ford,YSL, или друга фирма е на по-високо ниво от rasasi-то на расаси е хубаво само La Yuqawam тази тяхна серия или колекция е на много високо ниво и е качествена и няма нищо общо с евтината им химия в тасмина Simple Smile

По някаква случайност комуникирам с професионални парфюмери извън страната ,както и хора в производствената сфера , и мога да ти кажа,че реалната цена на 95/100 от парфюмите е между 3 и 9 евро за 100мл.Говоря САМО за течността ! Тези които са между 10 и 30 евро са много малко,а тези над 30 евро са 20-30 аромата в световен мащаб,чиято продажна цена в готов вид е от 600 евро нагоре.
Само дето за да стане "готов" един аромат за пускане на пазара са нужни хиляди проби,и понякога години работа.На доста нишови марки бутилката и опаковката са с пъти по-скъпи от течността в тях.
В арабските страни има парфюмери на супер високо ниво-  Alessandro Gualtieri е казвал,че е намерил вдъхновение за голяма част от парфюмите си от регулярни пътувания в региона.

sl съгласна съм и за мен всичко е субективно и зависи единствено от личните предпочитания и усещания на човек. Непоносимо тежкото и обсебващо за някой, за друг може да е леко и нежно и обратно. Името на парфюма може да помогне ,но може и да обърка. Например за мен Coco noir, никак не е "noir". Simple Smile

И да похваля By Kilian- не само излезнаха супер коректни и в крайна сметка ми изпратиха липсващия от предишна поръчка Sweet redemption,но отивайки няколко дни след това, да взема друга поръчка се оказа,че в пощата ме чака и друга пратка от тях, с мостра на  Voulez -vous coucher avec mois.

Първото е факт,а за Kilian имат страхотно обслужване-ако имаш път към Париж мини през бутика им...без неделя защото почиват.  Peace

Аромат за вечерта

Да се внимава къде се вади този парфюм - няколко пъти са ми правили забележка,като дори една майка почна да вика ... прилича на
Скрит текст:
анално дилдо  Mr. Green

# 469
  • Den Haag
Здравейте, може ли да ми препоръчате някой парфюм Simple Smile Искам да си взема нов парфюм, но не зная какъв. Не обичам силни и сладки аромати. Имала съм и много харесвам: Lanvin Eclat, 212 Carolina Herrea, Dolce & Gabbana Light Blue, Bvlgari Omnia Crystalline.
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 470
Здравейте, може ли да ми препоръчате някой парфюм Simple Smile
Вчера пробвах толкова спорният в темата Cara Mia Etienne Aigner и много ми хареса. Много елегантен, изискан, ненатрапчив и въпреки това присъствен го усетих. Даже направо се замислих за него. Сега е на промоция в Сефора - 30 мл мисля беше 63, а 50 - 93 лв или нещо такова. Пробвай го. Също много харесвам Омния Кристалин едП. Много траен, нежени  красив парфюм според моя вкус.

Да се внимава къде се вади този парфюм - няколко пъти са ми правили забележка,като дори една майка почна да вика ... прилича на
Скрит текст:
анално дилдо  Mr. Green

Бая трябва да и е развинтена фантазията на тази... майка Crazy щом това и прилича на д**до. Mr. Green Прилича на малка маслена лампа. Laughing Ама аз съм си проста душа. Flutter

# 471
има го и  в Сефора  също,много ми напомня на BLACK OPIUM на YSL.
А супер. На мен хич не ми напомня на Черния Опиум, въпреки че четох и за други такива сравнения.
Имам Черния Опиум и Хипнотичната отрова, непременно ще пробвам и новата  Crazy

# 472
  • Чукарландия
Искам Rose Amazone. Praynig
Някъде изгодно онлайн дали го има? Hug

# 473
  • Варна
Ще му дам още един шанс на Cara Mia.

Оказва се при мен, че и моментното ми състояние - тревожна, весела, тъжна, раздразнителна, оказва голямо влияние при възприемането на аромати. Възможно ли е да се отделят и вещества през кожата при различните емоции, които взаимодействат с парфюма?

# 474
Искам Rose Amazone. Praynig
Някъде изгодно онлайн дали го има? Hug
Страхотен е парфюма. Heart Eyes

Никакъв шанс няма да давам на Кара Мия страшно ме дразни този парфюм. Peace

Тръпна в очакване на парфюма, който най-много желая от миналата година.

# 475
Колко различни са ни възприятията!
Cara Mia много ме впечатли и след няколко проби бях убедена, че няма да се размине покупката.
В момента, в който го притежавах, бях решила, че не се развива така, както на пробите, но му дадох шанс. Оказа се някакво временно усещане. Много ми харесва, много е различен и според мен е голямо попадение сред морето от еднотипни парфюми, които са излезли напоследък.

# 476
  • София
Оказва се при мен, че и моментното ми състояние - тревожна, весела, тъжна, раздразнителна, оказва голямо влияние при възприемането на аромати. Възможно ли е да се отделят и вещества през кожата при различните емоции, които взаимодействат с парфюма?

Не само е възможно, а направо си е факт. Именно това наричаме "химия с кожата". Най-малкото, което можеш да забележиш е как дадени аромати се променят в хода на месеца  Wink

SOTD: Позабравения (да се чете като "забутан в дъното на шкафа"  Embarassed) Jesus Del Pozo In White bowuu

Изневерявам на Hermes  Laughing WaltherP99, аз компенсирам за теб в тази посока  Hug Стилът на ЖК Елена дотолкова го усещам МОЙ, че се смеехме с приятелка, че трябва да мина на абонамент  bowuu За трайността на някои от парфюмите не мога да споря обаче - поливам си се и аз..

# 477
Вчера тествах пак Cristalle Eau Verte Chanel. Преди време ми беше харесал, но  не издържа втория тест та сега реших отново да го пробвам.  Положението при мен със Шанел е  като с Хермес -  харесвам някои неща, но нишката на съответната марка си личи в повечето аромати и не са ми интересни като цяло.  Този свеж Кристал обаче ако си върши работата лятото да разхлажда в големите  жеги бих го взела. Има време да му се чудя.  newsm78
Иначе съм в търсене на красива роза  Laughing Ковачева, поръчах проба на Rouge Nocturne да видя какво не съм му харесала преди Simple Smile

# 478
Като казахте, че се поливате, по-колко пъти се пръскате от даден парфюм?  Embarassed

# 479
"...Eau de Mandarine Ambrée е прекрасен аромат,но един от най-нетрайните цитруси,които някога съм пробвал." WaltherP99, той е концентрация EDC и е нормално да не е особено траен. Моя приятелка наскоро си купи ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Mon-Precieux-Nectar-16035.html
 Беше влюбена в него и след доста проби си го купи. Даде някакво ужасно количество паунди, а именно 170 и изпищя след 2 дена, че го усеща точно 5 мин. (125мл. е и това донякъде може да компенсира нетрайността, но по-скоро не, неприятно е да изчезва след минутки). А аз Eau de Mandarine Ambrée го усещам поне 2 часа. Моя проблем с трайността е при L´Artisan Parfumeur ...част от тях ги усещам по 5 мин. и малко не смея да си ги купувам, въпреки, че имам любимци там...

Общи условия

Активация на акаунт