Под наем в София

• 17 479
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Много търсене има, а прилични квартири - не.
Бихте ли ме ориентирали на какво държи  един наемател? В момента правим ремонт на апартамент за отдаване и спорим с мъжа ми доколко и какво трябва да направим. Дограмата,банята са задължителни според мен. Мебелите май също е добре да са нови. И цифрата започва да  става значителна. За настилките се чудим... Всяко мнение ще ми е от полза.

# 61
Бихте ли ме ориентирали на какво държи  един наемател? В момента правим ремонт на апартамент за отдаване и спорим с мъжа ми доколко и какво трябва да направим. Дограмата,банята са задължителни според мен. Мебелите май също е добре да са нови. И цифрата започва да  става значителна. За настилките се чудим... Всяко мнение ще ми е от полза.

Ще ти кажа как беше за нас. Като цяло добре сте се ориентирали за баня, дограма и настилки. Това бяха първите неща, които гледахме. Банята да е чистичка и уютна, да няма мухъл (то това е ясно де).
После гледахме да е просторно. Т.е дори самият апартамент да не е с много голяма квадратура, да не е претъпкан с мебели, а да се усеща свободен. Гледахме да има добре оборудвана кухня. Примерно, аз бях по-навита да е празен откъм мебели, но да има печка, пералня и хладилник. Легло и шкафове лесно ще си намериш/вземеш, но тези 3 неща са важни, а трудни за преместване. Самите мебели може да не са нови стига да са функционални и запазени.

# 62
Самите мебели може да не са нови стига да са функционални и запазени.
Може ли да бъдете малко по обстоятелствени и с пример какво е и какво не е функционално ,моля ви!
Примерно, аз бях по-навита да е празен откъм мебели, но да има печка, пералня и хладилник. Легло и шкафове лесно ще си намериш/вземеш, но тези 3 неща са важни, а трудни за преместване.
Моят опит от другата страна показва точно обратното.Наемател ми отказа чисто нови и клас А  защото си имал лични,но си остави новите мебели. newsm78
Преместването им в следващия имот ,който ремонтирам с цел отдаване ми струва 50 лв  от фирма за пренасяне.Дойдоха опаковаха ,натовариха и на новото място само попитаха къде да ги оставят.Може би е важно да кажа ,че на старото място нямаше асансьор ,а на новото още не бе пуснат та ги носиха по стълбите и на двете места .
Скрит текст:
.Тази същата фирма взима около 200-300 лв за местене на покъщнина на цяло жилище.

# 63
  • Sofia
Моля за някакъв телефон за връзка с тази фирма. На лични ,май ще е най-добре Simple Smile Благодаря !

# 64
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Моля за някакъв телефон за връзка с тази фирма. На лични ,май ще е най-добре Simple Smile Благодаря !

mamamari присъединявам се към молбата!

# 65
  • SF
Бих живяла в нови мебели от Икеа, за да са нови и евтини. Не е нужно да има 15 етажерки и 3 гардероба. Все пак това ще бъде домът на наемателите и те ще внасят свои мебели и ще си го дообзаведат с възглавнички, свещници и чашки по техен вкус.
Кухнята е важна. Останалото е въпрос на време да си го превърнеш в "свое".

# 66
Намерих ги от нета преди година .От тогава съм им лоялен клиент.Процедираме така обаждам се ,казвам какво от къде и до къде трябва да се пренесе и питам колко ще ми струва.После уточняваме деня и часа.Внимателни ,точни,съвестни.
http://www.nenchovski-hamali.com/contacts.html
Контактуваме само по телефона.

# 67
Самите мебели може да не са нови стига да са функционални и запазени.
Може ли да бъдете малко по обстоятелствени и с пример какво е и какво не е функционално ,моля ви!
Цитат
Ами като за начало да са само основните мебели без да е претрупано с много секции, масички и прочие, които затварят пространството. Под основни аз имам в предвид - маса, комплект столове, диван, кухненски шкафове за хола и легло + гардероб за стаята. А под функционални имам в предвид, например, леглото да е персон и половина (а не две отделни, както в много обяви), матрака да е добър, мебелите за съхранение да не са тежки и обемисти, но да поемат достатъчно неща. В кухнята да има достатъчно шкафчета, за да си подреди човек спокойно някой и друг сервиз + всички готварски принадлежности. Ако кухничката няма прозорец, да има абсорбатор.

Сега прехвърлих няколко обяви, за да мога да дам примери.
Ето, това, например, е уж луксозно, но реално се е получило хем доста кичозно, хем много претрупано. Хладилник до дивана, нещо, което само отбива номера за гардероб, а всъщност е някакъв шкаф, който заема място, огромни дивани и кресла (а човек няма нужда от толкова обемисти мебели в неголям апартамент) - http://imoti.net/naem-dvustaen-apartament-varna-levski--anno2457566.html Горе долу същото важи и за това, независимо, че иначе обзавеждането е съвсем ново - http://imoti.net/naem-dvustaen-apartament-sofia-studentski-grad--anno2745313.html

Ето това пък http://imoti.net/naem-dvustaen-apartament-varna-m-t-sv-nikola--anno2589318.html е доста добро. Всичко му е компактно и има пространство. Това също: http://imoti.net/naem-dvustaen-apartament-sofia-oborishte--anno1661882.html

Пак да наблегна, че така гледаме на нещата ние с моя приятел, а е напълно възможно други хора да са на точно обратното мнение. Simple Smile

# 68
  • SF
На мен това второто ми харесва като за наемане. Но не ми харесва местоположението. Знам, че много хора желаят да живеят точно до Докторската градинка, но за мен там паркирането ще е голям проблем. Аз предпочитам по-южните квартали.

# 69
То и в южните е доста трудно паркирането вече. Sad
   За мен е неприемливо съвременно жилище без пералня и без предвидено място за такава ,каквото е предпоследното. То бива простор ,но в наши дни не всеки би приел да пере на ръка заради него.
    Имам доста колебания до колко е удобно диван ,на който вместо да се изтегнеш и да релаксираш пред ТВ ,е предвиден за кухненски ъгъл.
   От личен опит прозореца в кухнята не може по никакъв начин да замени хубав мощен абсорбатор , освен ако наемателя не притопля само в МВ и не готви. Само в този случай е все тая.(визирам последното жилище).
   Малко хора се замислят над това, но ако жилището е на бойлер за мен съдомиялнята е задължителна. Тогава бойлера остава само за къпане и не се изпитва недостиг на вода.
    Според моите разбирания спалнята е място за уединение и не мога да приема ,че е ок всичко да е на показ (без щори и пердета) както е много от имотите
    Също е напълно неприемливо гардероб да е по-тесен от 55 см,защото поставяйки закачалка с дреха не можеш да затвориш вратата .Изглеждат добре празни и нови, НО пред тях определено дървения гардероб от първата снимка, към който така презрително се отнасят кандидат наемателите е много по-добро решение. За съжаление повечето наемодатели купуват евтините тесни ''гардероби'', а много от кандидат наемателите хич не се и замислят колко са неудобни.
Не налагам мнение ,само споделям какво ми се върти в главата.Няма как да съм и от двете страни и няма как всички да мислим еднакво, но пък като споделяме съвсем откровено все има някаква надежда да се срещнем някъде по средата.

p.p.Забравих пода на гранитогрес.Възможно е да е много удобен ваканционни имоти в близост до пясъчни плажове ,но за в града и целогодишно ползване според мен е студено. Ако е с подово пък е скъпо.Да трайна настилка ,която един наемодател няма да ремонтира често, но не е най доброто решение за наемател. Забелязвам обаче ,че хората не се замислят много много над тези неща когато наемат. newsm78

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 14:30 от mamamari

# 70
За мен лично относно пода - спалня, дневна с ламинат или естествен паркет + килим.
Кухня, баня, коридор - плочки / гранитогрес. Чисти се и се поддържа по-лесно.
В нас не хоидим без чехли, така че не ни е студено.

# 71
Здравейте,
налага се до месец да се преместя под наем в района на Окръжна болница. Търся доста упорито от три седмици и започвам вече да се отчайвам. Моля, ако някой може да ми препоръча агенция или има познат, който дава апартамент (1 или 2 стаен) в този район - да ми пише.
Благодаря

# 72
  • София
Никога не оставяте да сменяте квартира в последния момент! Почти винаки ще попаднете на скапана квартира. Трябва време за да намерите нещо което си заслужава.

# 73

За мен най-важни са банята, настилки и дограмата. Не е важно да са скъпи, важно е да са сравнително нови, чисти и добре изглеждащи (не кичозни). Аз лично не държа на изцяло обзаведен апартамент, но е добре поне кухнята да е оборудвана със шкафове, пералня, хладилник и печка.

# 74
  • София

За мен най-важни са банята, настилки и дограмата. Не е важно да са скъпи, важно е да са сравнително нови, чисти и добре изглеждащи (не кичозни). Аз лично не държа на изцяло обзаведен апартамент, но е добре поне кухнята да е оборудвана със шкафове, пералня, хладилник и печка.
Ако ще се предлага обзаведен, цената е по висока! Но нека наистина да е обзаведен, място където квартиранта да побере багажът си - задължително.

Общи условия

Активация на акаунт