Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 3

  • 154 585
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Проблемът при мен е, че денонощието е само 24 часа Simple Smile Все не ми достига времето за да изпипвам добре детайлите Simple Smile

За следващия път съм планирала да опитам да направя шунка от свински бут в комбинация с врат или плешка.

# 241
  • Мнения: 2 152
Проблемът при мен е, че денонощието е само 24 часа Simple Smile Все не ми достига времето за да изпипвам добре детайлите Simple Smile

За следващия път съм планирала да опитам да направя шунка от свински бут в комбинация с врат или плешка.

писнАло ми е т`ва вечно бързане ....
а комбинацията е добра, трябва да стане...

# 242
  • Мнения: 3 326
Такаааа, тъй като съм в процес на размисъл преди да поръчам и се колебая 1.5 кг или 3 килограмовия метален шункоправ да взема. Колко голяма тенджера ми трябва за големия? Струва ми се по-разумно да взема него, а? И ние като KayRenn сме голямо семейство, само че моите зверове са по-големи и респективно ядат като за финалите по надяждане. В крайна сметка, доколкото разбирам в него мога да правя и малко и много... Моля за мнения, щото не мога да реша. Цената не ме притеснява, само големината на тенджерите (не че нямам големи, де), ако пък трябва ще купя още по-

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 16:50 от Дива ирландска пешеходка (LSD)

# 243
  • София
  • Мнения: 8 497
Такаааа, тъй като съм в процес на размисъл преди да поръчам и се колебая 1.5 кг или 3 килограмовия метален шункоправ да взема. Колко голяма тенджера ми трябва за големия? Струва ми се по-разумно да взема него, а? И ние като KayRenn сме голямо семейство, само че моите зверове са по-големи и респективно ядат като за финалите по надяждане. В крайна сметка, доколкото разбирам в него мога да правя и малко и много... Моля за мнения, щото не мога да реша. Цената не ме притеснява, само големината на тенджерите (не че нямам големи, де), ако пък трябва ще купя още по-

Трилитровия е висок 17 см. и е с диаметър 14, ако не се лъжа.

# 244
  • Мнения: 2 152
При тези размери все ще имаш подходящ съд, а като е за много хора , по -удачен
Когато не е пълен можен да ползваш и по-ниска тенджера, защото водата е малко над нивото на месото в шунковара

# 245
  • Мнения: 3 326
Благодаря за отговорите, поръчан е - като дойде ще пиша. Сега отивам да чета рецепти.

П.С. КатиАБВ, много се радвам да те срещна. Надявам се помниш кучето ми Ромео и други битовизми... Grinning

# 246
  • Враца
  • Мнения: 3 853



Направих го от пилешки гирос, подправки и зелени маслинки.

# 247
  • Мнения: 94
И на мен така ми се получава не мога да разбера как да я направя по сочна. newsm78

# 248
  • Мнения: 2 643
И аз искам такова чудо  Crossing Arms само от E-bay ли може да се поръча, че съм скарана с англииския  Confused
В ОЛХ са продавали такива , четох коментари , че били добри


Жалко , че обявите са изтекли

# 249
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
shrek5, а по какви рецепти и с какво месо правиш шунката?

Имало Eдно Време, аз пазарувам от немския Амазон, а наскоро намерих и сайта на полския производител на металните шунковари. С немски и полски можеш ли да се справиш?

# 250
  • Мнения: 94
Значи рецептата е следната понеже шунковара ми е за полови килограм месо:
350 гр. свинско месо нарязано на парченца (пробвал съм с бут или филе)
150 гр. кайма 80/20
50 гр ледена вода
10 гр сол
2-3 гр. пудра захар
щипка черен пипер, риган и мащерка.
Месото и каймата ги слагам в пластмасов съд и почвам да бъркам с миксера с приставките за тесто, докато бъркам добавям водата с разтворените в нея захар и сол, и подправките бъркам около 8 мин., слагам готовата смес в шуковара и прибирам в хладилника за 24 или 48 часа пробвал съм и двата варианта. Слагам съд вода завирам я до 80-85 градуса и нагласям котлона да ми я поддържа, слагам шунковара от хладилника във водата така че водата да е един пръст над сместа в шуковара, слагам термометъра в шунковара диаметъра на моя шунковар е 7 см. така че за около 1 час температурата на сместа става 72 градуса. Изваждам шуковара от горещата вода шоково охлаждам с вода в която има лед и после в хладилника за 20 часа.
Това е  Wink

# 251
  • Мнения: 2 643

Имало Eдно Време, аз пазарувам от немския Амазон, а наскоро намерих и сайта на полския производител на металните шунковари. С немски и полски можеш ли да се справиш?
Тц , трябва да помоля някоя дружка , която разбира английски да ми поръча.а нали с всички карти може , няма някакво разрешение от банката(бях чувала , че се доплаща за плащене през карта)

От ОЛХ ми отговориха ,за този модел , че ще имат до края на месеца , цената може и по-висока да излиза , ако аз си го поръчам , но така е щом не разбирам език.Хубав модел е нали

# 252
  • София
  • Мнения: 8 497
...

От ОЛХ ми отговориха ,за този модел , че ще имат до края на месеца , цената може и по-висока да излиза , ако аз си го поръчам , но така е щом не разбирам език.Хубав модел е нали


Аз работя с този модел и съм много доволен. Купих си го от немския амазон, нищо че не зная немски.

# 253
  • Мнения: 2 152

моделът е един от най-сполучливите. Няма да съжаляваш

# 254
  • Враца
  • Мнения: 3 853
И моят е такъв, но дойде без термометър и си го купувах отделно.

Общи условия

Активация на акаунт