Православни пости 2016 година

  • 156 110
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 60
  • по пътя
  • Мнения: 2 360
 bouquet bouquet bouquet Разбрах, благодаря!

# 61
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 311
На календарчето в началото на темата пише, че на 2 и 4-ти март се пости  newsm78?

# 62
  • София
  • Мнения: 3 034
В Православието пише това:

Дни в които не се пости

Църквата е установила и периоди в годината, през които се разрешава да не се спазва еднодневният пост в сряда и петък. Обикновено това са седмиците преди многодневен пост или след него. Тези седмици са следните:

1. През Рождественските празници — от 25 декември до 4 януари (11 дни).

2. Неделя на Митаря и фарисея — две седмици преди Великия пост.

3. Седмицата преди Великия пост, която започва след Месни Заговезни и завършва със Сирни Заговезни. През цялата седмица се разрешава употребата на яйца, риба и млечни продукти, но вече без месо.

4. Светлата седмица след Великден.

5. Седмицата след Петдесетница (преди Петровия пост).


 

# 63
  • София
  • Мнения: 8 495
В Православието пише това:

Дни в които не се пости

Църквата е установила и периоди в годината, през които се разрешава да не се спазва еднодневният пост в сряда и петък. Обикновено това са седмиците преди многодневен пост или след него. Тези седмици са следните:

1. През Рождественските празници — от 25 декември до 4 януари (11 дни).

2. Неделя на Митаря и фарисея — две седмици преди Великия пост.

3. Седмицата преди Великия пост, която започва след Месни Заговезни и завършва със Сирни Заговезни. През цялата седмица се разрешава употребата на яйца, риба и млечни продукти, но вече без месо.

4. Светлата седмица след Великден.

5. Седмицата след Петдесетница (преди Петровия пост).
 

Всичко това е написано и в първия пост на тази тема.

# 64
  • София
  • Мнения: 8 495
Да ви представя днешния ми експеримент:


Лук яхния с пшеница, сини сливи, моркови, гъби и домати. Малко нетрадиционен вкус.

# 65
  • по пътя
  • Мнения: 2 360
Дядо хаджия, а какви подправки сложи, за си фантазирам, че нещо индийско ще стане на такава манджичка Grinning

# 66
  • София
  • Мнения: 8 495
Дядо хаджия, а какви подправки сложи, за си фантазирам, че нещо индийско ще стане на такава манджичка Grinning

Сол, кимион и ... джоджен.

# 67
  • Мнения: 39
Благодаря за полезната информация! Ще се опитам да следя постните рецепти и още повече ще се опитам да постя, белким си реша някои здравословни проблеми Simple Smile

# 68
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 350
Интересна идея. Малко получавам киселини от подобни сложно разработени кулинарни парчета, но в общи линии и идеята е шен! Ще пробвам без сини сливи.

# 69
  • София
  • Мнения: 8 495
Интересна идея. Малко получавам киселини от подобни сложно разработени кулинарни парчета, но в общи линии и идеята е шен! Ще пробвам без сини сливи.

Може ли малко обяснения кое му е сложното и за какви парчета става дума?

# 70
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 350
Интересна идея. Малко получавам киселини от подобни сложно разработени кулинарни парчета, но в общи линии и идеята е шен! Ще пробвам без сини сливи.

Може ли малко обяснения кое му е сложното и за какви парчета става дума?
нищо лично нямах предвид. Когато готвя сладко и солено,а и в компания на домати получавам киселини. Позволих си една словесна волност, но ако съм засегнала някого е  без лоши намерения bouquet

# 71
  • София
  • Мнения: 8 495
Интересна идея. Малко получавам киселини от подобни сложно разработени кулинарни парчета, но в общи линии и идеята е шен! Ще пробвам без сини сливи.

Може ли малко обяснения кое му е сложното и за какви парчета става дума?
нищо лично нямах предвид. Когато готвя сладко и солено,а и в компания на домати получавам киселини. Позволих си една словесна волност, но ако съм засегнала някого е  без лоши намерения bouquet

Интересно, че точно сладкото убива киселините от доматите.

# 72
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 350
Интересна идея. Малко получавам киселини от подобни сложно разработени кулинарни парчета, но в общи линии и идеята е шен! Ще пробвам без сини сливи.

Може ли малко обяснения кое му е сложното и за какви парчета става дума?
нищо лично нямах предвид. Когато готвя сладко и солено,а и в компания на домати получавам киселини. Позволих си една словесна волност, но ако съм засегнала някого е  без лоши намерения bouquet

Интересно, че точно сладкото убива киселините от доматите.
при мен се получават киселини,когато добавя стафиди, или сини сливи Thinking Иначе на доматен и сосове добавям винаги малка лъжичка кафява захар .

# 73
  • София
  • Мнения: 8 495
Интересна идея. Малко получавам киселини от подобни сложно разработени кулинарни парчета, но в общи линии и идеята е шен! Ще пробвам без сини сливи.

Може ли малко обяснения кое му е сложното и за какви парчета става дума?
нищо лично нямах предвид. Когато готвя сладко и солено,а и в компания на домати получавам киселини. Позволих си една словесна волност, но ако съм засегнала някого е  без лоши намерения bouquet

Интересно, че точно сладкото убива киселините от доматите.
при мен се получават киселини,когато добавя стафиди, или сини сливи Thinking Иначе на доматен и сосове добавям винаги малка лъжичка кафява захар .

Аха - ясно. Явно при купешките сушени плодове има някаква обработка  с нещо си и то ти влияе. Пробвала ли си да ги изкисваш във вода по-продължително време, като я сменяш няколко пъти.

# 74
  • Мнения: 2 551
Наскоро видях тази рецепта за сарми от кисело зеле с нахут, праз, ориз и мащерка. Много обичам нахут и мисля, че ще се получи нещо много вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт