Православни пости 2016 година

• 156 934
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
И аз ги чакам с нетърпение  Hug ,въпреки че месо почти не ям, само млечни.

# 571
  • където мечтите се сбъдват
Аз да ви питам бременните освободени ли са напълно от пости или постят по-олекотено/кратко?

# 572
Аз да ви питам бременните освободени ли са напълно от пости или постят по-олекотено/кратко?
По принцип деца, бременни жени и стари хора, които не са добре със здравето, са освободени от пост, но може да се посъветваш с някой свещеник, да уточните някой по-лек вариант-не толкова ограничителен и за по-кратко време, но още веднъж-не е задължително да го правиш. Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 16:03 от Spring is my season

# 573
  • София

Възрастни, болни, бременни, кърмачки и деца не спазват поста по този начин, но се съветват с духовния си наставник за това дали и как да постят!.

Моят духовник например като разбра, че съм диабетик задължително искаше да се чуе по телефона с ендокринолога и вследствие на това поста ми беше променен.

# 574

И аз ги чакам с нетърпение  Hug ,въпреки че месо почти не ям, само млечни.
И аз се замислям за постите. Лятото беше лесно. Навън жега, нищо друго не ти се яде освен студена диня или сладко грозде Simple Smile Но сега.... Ноември иди, дойди, замразила съм си кестени и рендосана тиква. Ама декември ще ми е трудно. По цял ден съм на работа. Като се прибирам вечер уморена ми е много по- лесно да взема няколко сандвич- фалафела, отколкото тепърва да слагам тенджерите на котлона Sad

# 575
Докато бях бременна и кърмех " постът" ми беше  - без месо сряда и петък.
На Кръстов ден, 29,08 - обикновен пост с олио, а не строг пост  и тн.
Посъветвайте се с Вашият духовник - наставленията са индивидуални, а и духовния пост си остава.

# 576
Здравейте на всички!
Обмислям тази година да постя, а и изпитвам такава нужда.
Обаче малко се притеснявам да не напълнея... newsm78 Или може би трябва да ям много по-малко...
 Вие как сте в това отношение, подобно хранене отразява ли ви се на теглото?

# 577
Здравейте на всички!
Обмислям тази година да постя, а и изпитвам такава нужда.
Обаче малко се притеснявам да не напълнея... newsm78 Или може би трябва да ям много по-малко...
 Вие как сте в това отношение, подобно хранене отразява ли ви се на теглото?

То пълнеенето не идва от постите.  Laughing

# 578
На мен - да, винаги. Злоупотребявам с въглехидратната храна. Проблемът си е изцяло мой.
При балансирано хранене не би следвало да има такива затруднения.

# 579
Аз също като ЖДК, но не винаги. Случвало ми се е и да отслабна: като няма каква вкусотийка да си хапна, не ям. Ако човек е зает с приятни неща, не преяжда. А пълнеенето е от преяждане. Peace

# 580
  • София
Календар на рождественския пост

Моля кликнете върху картинка!
При нужда увеличете мащаба на екрана!

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 15:16 от дядо хаджия

# 581
На мен - да, винаги. Злоупотребявам с въглехидратната храна. Проблемът си е изцяло мой.

Постите спокойно могат да бъдат и балансирано хранене.  Sunglasses Запознай се по- подробно с растителните белтъчини и мазнини. Ще ти бъде много от полза - и по- леко ще ги изкараш и няма да живееш с погрешната нагласа, че растителната диета е непременно въглехидратна такава. Можеш да наблегнеш на бобови и зърнени, на соя, на ядки и семена повечко. Имаме и доста рибни дни. И си следи калориите на храната, ако досега си имала проблем с килограмите в този период. Всичко останало е в главата и може да излезе спокойно оттам.

# 582
  • Sofia
дядо хаджия, много благодаря за ценната и ситематизирана информация! Hug

# 583
  • Sofia
Смятам тази година да се присъединя към вас, за това се включвам в темата.  Hug

# 584

Постите спокойно могат да бъдат и балансирано хранене.  Sunglasses Запознай се по- подробно с растителните белтъчини и мазнини. Ще ти бъде много от полза - и по- леко ще ги изкараш и няма да живееш с погрешната нагласа, че растителната диета е непременно въглехидратна такава. Можеш да наблегнеш на бобови и зърнени, на соя, на ядки и семена повечко. Имаме и доста рибни дни. И си следи калориите на храната, ако досега си имала проблем с килограмите в този период. Всичко останало е в главата и може да излезе спокойно оттам.

Благодаря Simple Smile.
За жалост съм от тези телИта, които знаят, но или нямат време или не щат.
За това писах, че проблема си е изцяло мой  Simple Smile.
Не веднъж сме обсъждали възможностите тук, ако трябва пак - все има някой новичък, който да има нужда от помощ.

Общи условия

Активация на акаунт