Ю Н И 2004 г. - ЧЕСТИТИ РОЖДЕНИ ДНИ! :-)- 9

• 12 452
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Честито на имениците със закъснение!

гледам, че говорите за бибероните, да ви кажа как отказах Спасчо от кърменето, може да ви влезне в работа.
Намазах си гърдите с един мехлем за смучене на палци, той опита веднъж, толкова се отврати, че повече никога не пожела да опита. Явно е направен да въздейства на вкусовите възприятия с много дълго време на помнене. Поне така си го обяснявам, да е жива и здрава и Еми, че ме светна.
Аналогично трябва да е за бибероната, казвате че е развалена и горчи, понеже са големи. Ако не вярват, нека опитат. И повече няма да поискат. Ако пак искат, давате им я, но ги предупреждавате, че горчи и няма да я лапнат, може да си я държат, но няма да я лапнат. Гаранция. Grinning
Мехлемът се казва Даум Ексол на Дентинокс. Колко главоболия ми спести, не е истина. Отбих Спасчо, без един единствен път да ревне! Направо магия.

# 106
Скъп ли е?

# 107
10 лв струва.

# 108
  • На погрешната планета
Честит имен ден но всички на патерици  bouquet!Да са живи и здрави именниците  bouquet!
И моят мъж е Георги,та вчера целият ми ден мина в приготовления,и една минута не можах да седна на компютъра Whistling.Но пък какъв купон стана.....И съседите ни от двете страни и тези под нос имат Жоровци,целия квартал си огласяше от музика Crazy!После продължихме в дискотеката....и днес ще реанимираме Joy

# 109
Искам да попитам на какви игри играете с деца?
Кои са им любимите играчки?

Аз се опитвам да разказвам разни истории на Спасчо по теми, които го вълнуват, разни мои си съчинения, но няма много слушаемост.
Днес бяхме в Борисовата градина, откъсна едно цвете и се опита да ми го сложи в косата,  Laughing, откъде го е видят това, не знам. После като се прибрахме, му дадох да рисува и се опитах да му нарисувам цветето, щото ако тръгна някое животно да рисувам с моите способности, гаранция няма да го познае, та не мисля, че разбра и цветето.
Има си разни любими истории като "дай бабо огънче", но определено не е фен на пеенето ми, даже прави недоволни физиономии като запея. Shocked То верно, че хич не мога да пея, ама поне от уважение на старанието ми да се заслушва малко. Иначе самия той пее много верно, любима му е Хепи Бърдей, без текста разбира се, на мелодия го докарва невероятно точно, че понякога и джазира. Laughing
С говоренето има голям напредък, макар че още сме много далеч да кажа, че говори.

# 110
  • София
Благодаря за поздравите към моя Жоро! Heart Eyes

dessita_i , съжалявам за боледуванията!Дано всичко това остане зад гърба ви!Разбирам те!

.......................................
А относно бибата ние сме точно като вас. Преди болницата почти се беше отказала, в болницата не го изплю изобщо и сега в къщи пак го търси страшно много , и денем и нощем, преди поне през деня не го ползваше. ................

И ние сме така. baby_neutral Само че не върнахме шишето - просто не го иска.

Любими играчки са един слон ,на който се вози , колички и конструктор /големи части/.
В никакъв случай не мога да му чета- не се задържа на едно място повече от 2-3 минути.
напоследък му е любимо да рисува.... по стените  Rolling Eyes вече имаме огрооомна рисунка в коридора.. bowuu

# 111
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ЖОРКОВЦИ!!!  ДА СА МНОГО ЗДРАВИ И ИГРИВИ!

извинявам се за закъснението, не си бяхме в къщи

# 112
  • София
Здравейте и от нас,

за съжаление още не мога да се похваля, че сме здрави  Cry. Жожо сега пък кашля ужасяващо, носа е една река, а към болните се присъединихме и аз и баба му.
Днес пак сме на лекар за детето, че кашля умопомрачаващо, и то след 7 дни антибиотик.
Какво става - не знам - ще се побъркам от притеснение.
Покрай тази болест бибата се върна на старото положение - иска си я постоянно и как ще се отказваме се чудя newsm78

Благодаря на всички за хубавите пожелания за Гергьовден   bouquet, за съжаление не празнувахме, защото всички се бяхме тръшнали болни, сополиви, кашлящи и т.н., но се надявам да компенсираме с рождения ден.

Стам, браво на детенце че се оправя   bouquet
Десита и Гали - ама как така чак в болница?!?! Бързо възстановяване ви пожелавам   bouquet
Дано не боледуват вече шушулките, че се състарих сигурно поне с една или две петилетки покрай тези болести, температури, кашлици и т.н.

Поля благодаря за съвета   bouquet- само да оздравее Жожо и ще се възползвам от него ВЕДНАГА!!!!
За играчките - Жожо най обича да играе на пясъчника с лопатки, кофички и т.н., обожава да си кара колата(сяда на нея и я кара), играе основно с коли, топки и конструктори, рисува с маркери(по-скоро драска черти), вечер преди заспиване задължително четем книжки - имаме си три любими и ги редуваме - Мечо Пух, Питър Пан и За едни кучета - Лейди и Скитника се казва. Книжките са много добре илюстрирани, с много картинки и малко текст - идеални за двегодишни деца.

Това е от нас засега.
Стискайте палци да се похвалим скоро със здраво детенце и здрава мама.

Целувки

# 113
Моята си играе с детска кукленска количка.Слага куклата вътре да спи/тя е за легнало положение/,завива я и я води на разходка.После я храни и всички останали екстри.Всеки ден рисуваме,готвим с готварското сервизче,гледаме животните по Дискавъри,пеем двете.Навън събираме цветя за букети и венци.А сега искам да ви питам как протича кръщенето?Какво трябва да купя ?Нещо на кръстниците купува ли се?Кога да отида да" резервирам "църквата?Абе изобщо как минаха вашите кръщенета?

# 114
Честито на всички Жоровци и от мен на патерици!!!

Каспърче, с Калоян играем на криеница, гоненица, четат се приказки постоянно. Иска си сам. Или си носи книжката, дава ми я в ръцете и започва да повтаря нещо от нея или ако са от панорамните, до които няма свободен достъп си казва "Шапка...т.е "Червената шапчица"", "Пино"..т.е Пинокио"" или "Котарак...т.е. "Котаракът в чизми"".  Мъж ми му купи самосвал наскоро и сега по цял ден го търкаля и вози мечовците. Осъществява пренос-превоз на предмети разни от хола в спалнята и обратно. Иначе често се въоръжава с лъжица и си храни играчките или виси по прозореца и подвиква по автобусите и трамваите. Цитирам:" етооооо, ето го дуайяяяяя(трамвая)" и като отмине ме уведомява "Минааааа..." . Също рисува. Има една дъсчица, която е на някакъв магнитен принцип, рисува се с химикал без мастило с желязо накрая, то събира някакъв прах отдолу и оставя следи и така рисува. След това се минава с една пръчица и е почистено. Също така го слагаме на стола за хранене, въоръжаваме го с лист хартия и химикал и рисува. Пее и иска да му се пее и за да не пеем ние му пускаме детски песнички на компютъра. Той само си казва "Дечица пеят....." и ние си знаем да му ги пускаме. ПОнякога се заглежда и в Ну Погоди, но за кратко, за по 5-10 минути. И така...Книжките, мечовците, люлката, сега има и хамак от 2 дена, трамваите, криеница и гоненица и така минава времето у дома.

# 115
Mama Mishi  , Калоян беше 1 месец болен ...Силна хрема, температура, кашлица( от хремата) и конюктивит(пак от хремата). Бяхме се побъркали. Сминихме сума ти мазила и капки за носа. Нищо не помогна. Накрая започнах с бабини илачи. Започнах да му слагам мед в носа. Това доста поуспокои положението, без да го излекува напълно, но поне спря да тече като чешма този нос. След което една приятелка ми препоръча едни капки - Коларгол. Кафяви на цвят, приготвят се по рецепта в аптеките и струват около 2 лв. Попитах педиатърката за тях, тя ми измънка нещо и  ми ги предписа. Ако щете ми вярвайте, но от второто капване хремата спря, изведнъж, ей така. Аз останах като гръмната. Така и не разбрах защо не ми ги е предписала по рано, всеобщото мнение е, че е заради договорите, които понякога сключват с различни фирми за да предписват само техните лекарства. А това се оказа толкова ефективно, направо не мога да повярвам, че си измъчих детето 1 месец. Както и да е. Занапред ще знам. ако искаш опитай ги тези капки, след като ги съгласуваш с педито де... Wink
успех Hug

# 116
  • София
Mama Mishi , аз като една наскоро наплашена от болести майка ще те попитам - Направихте ли изследвания на кръв и урина? Да няма скрита инфекция? Не искам да те плаша ,а да ви предпазя от нещо сериозно...Надявам се и стискам палци бързо да оздравявате!!! Hug

А иначе Йо продължава да поддържа около   37.2 Т....За мен това не е пълно оздравяване.Не мога да приема ,че е от зъбите -вече 2-ра седмица.Чакам да ни дадат епикризата от болницата/все още се бавят и не са ни я дали!!!??? #Cussing out /  и ще го водя пак на лекар... ooooh!

........А сега искам да ви питам как протича кръщенето?Какво трябва да купя ?Нещо на кръстниците купува ли се?Кога да отида да" резервирам "църквата?Абе изобщо как минаха вашите кръщенета?

1.Списък за това какво трябва да купиш за църквата ,ти го дават от самата църква.
2.За кръстинка се купува подарък. Аз съм купувала икона , а последния път -нощница... Grinning Така ми казаха ,че било по  българска традиция. Crazy
3.За записване на час може и седмица предварително,но ако е на голям празник по -добре да е по-рано.

За  нашите кръщенета може да прочетеш в някоя от старите ни теми за ЮНИ 2004 ...на първата страница има линкове към тях.Извини ме ,ама не ми се описва сега  Embarassed Hug

# 117
Mama Mishi, много съжалявам за Жожко, че е болен! Моля се да се оправи по-скоро. Praynig И ние преживяхме подобно заболяване януари-февруари - кашлици , сополи, стичащи се по гърлото, температура и т.н. Продължи повече от 2 седмици, пихме антибиотик и  изглеждаше, че състоянието му се подобри. Но след 1 седмица затишие и отново се появи кашлица, сополи и отново ходене по лекари и същия кошмар, само че този път смених специалиста уши, нос гърло и се оправихме без антибиотик.  Тръгнахме на ясла от март и през седмица -две отново сме с кашлица и сополи. Едва ли с това ще успея да те успокоя , но исках да спроделя, за да знаеш, че искренно ти съчувствам.
StaM, дано температурата на Йо да е от зъбки и да не е нищо опасно и тревожно. Praynig

Пожелавам на всички дечица да са здрави и дано сега като се затопли малко да спрат тези болести.  ooooh! Praynig

Сега за игрите: нашите любими игри вкъщи са криеница с мама и тати, гонене из апартамента, строителите ги обожаваме- заиграва се самичък доста дълго време с тях, рисуваме на мъгическата дъска, караме колички, имаме люлеещ се слон, но вече махнахме стойката, която го прави люлка и сега е на гумите и се предвижва много бързо с него. Четем приказки и стихчета, но кратки, обича да показва животните и да ги имитира. Гледаме и филмчета, но много за кратко-задържат  вниманието му за около 5-10 мин. Рядко му пускам телевизия  и може би затова така няма интерес.

# 118
Много на патерица, но: Честит имен ден на Жорковците! Да растат здрави, щастливи, безгрижни и усмихнати дечица!

Съжалявам за всички болни, това е част от всичко, но знам колко е мъчно и гадно да ти е болно детенцето, да се чувстваш безпомощен, да се чудиш къде си сгрешил и какво не си направил, за да се стигне дотам....  Разбирам ви, съчувствам ви, стискам ви палци скоро да се похвалите със здрави дечица!

За игрите: ние също четем много приказки, по-малко стихчета, гледа филмчета. Играе много с топки, колички, с кубчета и конструктори. Пее, танцува, тича, търкаля се. Обича да имитира наши дейности - предимно готвене - има си комплект с тенджери, чаши, чинии /какво като е момче, при нас дискриминация няма  Wink/ и доста си играе с него. Рисуваме с пастели, но само под мой контрол. Сега определено е по-лесно, занимава се повече отколкото преди 1 година.

Краси, не знам как минават кръщенетата, ние още не сме минали по този път. Иска ми се хем да е по-голям, хем да е на именния му ден, хем и дядо му, дето не е през цялото време в България, да е тук. Така че, няма и тази година да е, ама ще черпя от вашия опит  Wink

В албумчето съм качила малко нови снимки, който има желание, може да ги разгледа.
Бяхме за няколко дни на планина, изкарахме много хубаво, но снимките оттам ще кача по-късно.

# 119

А сега да разкажем и за нашите игри и играчки.
Гоненица и криеница са му любимите. Само, че тях ги играят повече с братовчедка му Ния, която е на 3г. Иначе сам си играе с една голяма кола, която сам кара с кюч(ключ) ..задължително и много обича да си пресипва от шишето вода в разни купички и тенджери и си готви, пие, полива цветята и т.н. Много, много не му давам, че някой път много се мокри, а ма му е любимо.
Иначе разглежда книжки , но не иска да му ги чета, а да му разказвам по картинки.
Пеенето Embarassed не ми го харесва. дори казва нямя..няма

Иначе много се увлича по всякакви багери, камиони и т.н строителни машини + трамваи, рейсове и автомобили.

За оздравяването още няма да се хваля....

Общи условия

Активация на акаунт