Хеликобактер пилори

• 152 613
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
Аз като съм пазила диета, нищо сурово не съм яла, дори сготвени плодове и зеленчуци. Никакви бобови, та хумуса се прави от нахут, как не те дразни. Диетата при язва, за мен няма нищо общо със здравословното хранене. Не я пазя много отдавна, не се пази до живот а до оздравяване. Хляба изобщо не ми е пречил, аз почти само хляб на препечено филии ядях.

# 511
didona666, спокойно можеш да си пиеш Хебака, на мен много добре  ми понеси, вече пия 3 опаковка и нямам болки. Още на първата опаковка спряха болките независимо, че още е имам тази бактерия и дано да я изчистя. Сигурно съм била "бъкана" с бактерия, защото започнах и Флоравит и всички изследвания, които съм направила са все положителни. Е започнах да се лекувам от 1 месец, рано е, но се надявам да се оправя ако не тогава на АБ.

Хебак се пие, за да се избегнат АБ или се пие независимо от тях? Какъв точно е ефекта му?
много е писано назад вза него,прочетете

Аз изчетох всичко отначалото, но явно не ми е станало ясно. Аз така или иначе вече минах курс с АБ. Вчера ходих при личната с други притеснения и като стана въпрос за лечението на ХБ, тя съвсем спокойно отвърна: щом си пила АБ, значи се е изчистило и сега си гледай живота.
Като чета коментарите за видовете диети и избягването на определени храни, се чудя това по принцип ли е валидно или при всеки човек е различно. В началото като се сблъсках с проблема ХБ, едно от нещата, които четох относно храненето, е да се ядат много плодове и зеленчуци, защото те помагат за изхвърлянето на бактерията от стомашно-чревния тракт. Тук чета други мнения - това ме обърква. Аз например като ям грозде, банани, ябълки се чувствам добре, нямам болки или подуване. Хапвам доста неща и съм добре, кафе пия на пълен стомах и то с мляко, без захар. След приема на АБ, Улкамед, Хеликобаланс и ИПП стомаха ми спадна и вече не е твърд.
Единственото ми безпокойство в момента е странното усещане в главата и очите, което дори не мога да обясня, за да бъда разбрана. Говорих с племенницата ми, която е магистър по психология, и тя ми обясни, че когато човек е под огромен стрес, натоварване, изтощение, това резултира в психически и физически реакции на организма, и ако не се отхвърли стреса, не се намира време за почивка, релакс и приятни емоции, това ще доведе до дистрес, което води до трайни заболявания и увреждания. А хеликобактер атакува отслабен имунитет.
много е права,след като дълго време,не можеш да се излекуваш от тази гад,психиката ти не издаржа,защото мислиш все за бактерията,така,че позитивното мислене е бонус...не се предавайте

# 512
didona666, спокойно можеш да си пиеш Хебака, на мен много добре  ми понеси, вече пия 3 опаковка и нямам болки. Още на първата опаковка спряха болките независимо, че още е имам тази бактерия и дано да я изчистя. Сигурно съм била "бъкана" с бактерия, защото започнах и Флоравит и всички изследвания, които съм направила са все положителни. Е започнах да се лекувам от 1 месец, рано е, но се надявам да се оправя ако не тогава на АБ.

Хебак се пие, за да се избегнат АБ или се пие независимо от тях? Какъв точно е ефекта му?
много е писано назад вза него,прочетете

Аз изчетох всичко отначалото, но явно не ми е станало ясно. Аз така или иначе вече минах курс с АБ. Вчера ходих при личната с други притеснения и като стана въпрос за лечението на ХБ, тя съвсем спокойно отвърна: щом си пила АБ, значи се е изчистило и сега си гледай живота.
Като чета коментарите за видовете диети и избягването на определени храни, се чудя това по принцип ли е валидно или при всеки човек е различно. В началото като се сблъсках с проблема ХБ, едно от нещата, които четох относно храненето, е да се ядат много плодове и зеленчуци, защото те помагат за изхвърлянето на бактерията от стомашно-чревния тракт. Тук чета други мнения - това ме обърква. Аз например като ям грозде, банани, ябълки се чувствам добре, нямам болки или подуване. Хапвам доста неща и съм добре, кафе пия на пълен стомах и то с мляко, без захар. След приема на АБ, Улкамед, Хеликобаланс и ИПП стомаха ми спадна и вече не е твърд.
Единственото ми безпокойство в момента е странното усещане в главата и очите, което дори не мога да обясня, за да бъда разбрана. Говорих с племенницата ми, която е магистър по психология, и тя ми обясни, че когато човек е под огромен стрес, натоварване, изтощение, това резултира в психически и физически реакции на организма, и ако не се отхвърли стреса, не се намира време за почивка, релакс и приятни емоции, това ще доведе до дистрес, което води до трайни заболявания и увреждания. А хеликобактер атакува отслабен имунитет.

А лекарката как разбра, че АБ, които си пила, са изчистили бактерията? От тест ли? Според мен странното усещане в главата и очите е страничен ефект от антибиотиците и ще мине доста време, докато отшуми. А щом ядеш всичко и не ти прави проблем значи бактерията ти не е популирала  много все още и не е стара инфекция.

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 09:19 от didona666

# 513
Катерица, диетите са общовалидни и са за периода след антибиотиците. Известно време/1-2-3 месеца/ е силно ограничената диета. Аз по едно време бях останала само на хляб и сирене. После постепенно пробваш да включваш по малко и други храни и гледаш кое не ти дразни. Сурови плодове и зеленчуци не. Аз ядях само банани и печени ябълки от тях. Щом не ти дразни,  значи не си имала големи поражения от бактерията. Да не пропусна,  че и самият прием на антибиотици също е възможно да е  раздразнил в допълнение  стомаха и червата.

# 514
Дори сирене не е препоръчително заради маята, а извара е по-добре или кашкавал. Никакво кисело мляко, може прясно.

# 515
Че то кашкавала се заквасва с мая !!! Домашно заквасено кисело мляко по малко може, но за прясното забрави. Особено краве.

# 516
Понеже имам проблеми със стомаха отвреме навреме, чета ви редовно.Днес докато си купувах хапчета против киселини,видях че са пуснали тест за хеликобактер пилори,да се прави вкъщи.Пише до 96 % вярно.Дадох 20 евро,не съм го правила още,ще пиша как е.Може би ще го има и в България.
Добавям и снимка

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 21:51 от online:)

# 517
Понеже имам проблеми със стомаха отвреме навреме, чета ви редовно.Днес докато си купувах хапчета против киселини,видях че са пуснали тест за хеликобактер пилори,да се прави вкъщи.Пише до 96 % вярно.Дадох 20 евро,не съм го правила още,ще пиша как е.Може би ще го има и в България.
Добавям и снимка

А, аз съм си купувала такива, но те са с кръвно изследване. Нещо поизчезнаха последно време. Те са хубави, но стават само за първоначален тест. След лечение не стават. Аз си поръчах качествени от фецес( за съжаление нямат количествени) тестове от една лаборатория в София една кутия 20 теста по 7.20 лв бройката. Поръчах си и една кутия контейнерчета за фецес-- по 0.16 лв. бройката.---250 бр. са в кутия. Поръчах си и други тестове--- Candida – културален метод  - 10 теста - 30 лв.
Candida – бърз тест /+ тестът е комбинация с Трихомони и Гарднерела /основния причинител на бактериална вагиноза/  - 1 тест за домашна употреба - 30 лв.--В проби от генитален секртет, урина, слюнка, кожа и др.
Имат и други тестове. Само дето не могат да им се правят антибиограми- те имат други тестове за това.
иначе си бях купила 2 теста за Хеликобактер---качествени, от г-н Димитров, производителя на Хебак

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 22:20 от didona666

# 518
Че то кашкавала се заквасва с мая !!! Домашно заквасено кисело мляко по малко може, но за прясното забрави. Особено краве.
Точно киселото, както всичко кисело за язва е абсолютно противопоказно, ама щом казваш.

# 519
В Белгия или Холандия го има, аз живея в Белгия, видях , че е на Холандски език теста ?

вчера изядох 3 банана , нямах време да готвя и днес 2 един преди фитнес един след, пак жестоки спазми ... утре никакви плодове ...

# 520
jojo07, Изчисти ли ти Херликобактера Хебака?  Колко пъти го пи и каква схема ти даде х-н Димитров?

# 521
Точно киселото, както всичко кисело за язва е абсолютно противопоказно, ама щом казваш.
за язва,ще ви кажа един доказан бабешки лек,в продължение на месец,по 1 парче лукум чист,бял,без пудра,режете 1 парче колкото да можете да го глътнете,правите дупчица в него и слагате 3 капки йодна тинктура в него,сутрин на гладно и го гълтате,с вода

# 522
В Белгия или Холандия го има, аз живея в Белгия, видях , че е на Холандски език теста ?

вчера изядох 3 банана , нямах време да готвя и днес 2 един преди фитнес един след, пак жестоки спазми ... утре никакви плодове ...

В Холандия

# 523
Не искам да засягам никой, но прочетох доста страници назад във този форум и почти всички пият основно хебак.   Да разбирам ли, че това е основното средство за борба с ХБ плюс хранителния режим?

# 524
  • На планетата земя
Не искам да засягам никой, но прочетох доста страници назад във този форум и почти всички пият основно хебак.   Да разбирам ли, че това е основното средство за борба с ХБ плюс хранителния режим?

Е,не е точно така,повечето са изпили по една-две серии антибиотици,и след като не са успели да се отърват от хеликобактера пробват с хебак.Диетата е общовалидна за всички,но първо трябва да има отърване от хеликобактера.

Общи условия

Активация на акаунт