Професионални серии за коса - тема 95

• 57 283
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Красотички   Hug с голям кеф си изпих  следобедното кафе докато ви четох  Hug

Бубка Hug
Аз съм ползвала обикновения преди време, даже имам още за веднъж, но този с нероли ми се струва по-силен. Сподели как си го усетила.  Hug

Мишелче  Hug
Аз всичко на Шу харесвам. Мойсчър Велевет ми беше първата серия от марката - сега имам пет серии. Хубаво хидратираща, без загуба на обем, но не съм я ползвала отдавна и сега може и по по-различен начин да я усетя. На мен много приятна хидратация ми дават и почистващите Оил шампоан и балсам на Шу. Освен, че са тип ДПШ,  но и са много приятни. Предишната тема, мисля че писах подробно за тях.
Иначе и аз харесвам Тераписта,  подарих го за Коледа на сестра ми и тя го хареса. Двойния серум мирише божествено  Heart Eyes

Рибката мисля да ги пропусна сега. Нямам нужда от нищо.

catherine_27
Наелектризиране на косата се получава от повишаване на PH на косъма над 7 и вече не е киселина,  а алкална средата и съответно събира статично електричество и се наелектризира. Също така сухата коса и изтощената коса много по-лесно се наелектризират. А  климатика, сешоара (ако не е антистатична функция) и вълнените дрехи също допринасят за това. Трябва да се понижи киселинността на косата до към 5 и наелектризирането ще изчезне. Вода с малко ябълков отчет накрая на измиването ще подобри косата. Също сайдера  на Джон Мастърс Органикс прави това. На Алтерна има спрей против наелектризирането, но в момента не го виждам наличен никъде. Аз го имам, но съм го ползвала само 3-4 пъти, защото много рядко ми се наелектризира косата, но всеки път нормализира положението.

Вивианче  Hug
Да, точно за Тен беше коментара. Ако Руса Мамма се включи да каже мнение, но аз съм я питала  и на лични и после в темата бях пускала състава и тя пак много положително се изказа. Можеш да си ползваш балсама с всеки шампоан на Алтерна, който имаш. Балансиран е и става и с хидратиращ и с протеинов, въпреки, че Алтерна нямат чиста хидратация с този хайверен комплекс или бамбук, който слагат навсякъде.  Blush

Епона
И аз имах първия ден след Еластисайзера  фризи усещане,  но на другия ден и по-другия косата се прибра и изглади напълно, но и така беше смачкани обема, че едвам го издържах  до следващото миене.

Бюти може ли линк към тази нощна грижа на Ливан Проф?

Момичета, исках да ви разкажа за последното ми миене, на което използвах дълбоко почистващия шампоан, който премахва напълно всички силикони и поликвати, но ще го оставя за сутринта, че вече съм уморена.  bouquet

Лека нощ Рапунцелки

# 466
Няма сулфати и т.н Наши Фито. Вчера се мих със серията  Heart Eyes . Ароматът за мен е силно парфюмен, но не неприятен.

Магнолиа, да, може би денят след измиването беше по-малко фризи, а обем имаше предоволно. Но на мен нещо много трудно ми отнема обема. Нямам търпение да напишеш за онзи шампоан.

Рачони, аз ги пробвах пресите. Нещата, които на щанда обясняват не са баш така, но пресата наистина изправя отлично. Аз не бих я ползвала без термозащита или за терапии. Много се чудих между такава на Изо и Стиймпод, но получих втората като подарък и съм много доволна. Определено е един по-щадящ, но също отлично изправящ вариант и то на по-ниска температура.
Но определено и двете са на светлинни години (в положителен смисъл) от старата преса на Ремингтон, която имах.  Peace

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 06:19 от Епона

# 467
Връщах да чета, но така и не разбрах за кой серум за цъфтеж пишете?

# 468
  • Пловдив
Бюти моля те дай идеи да комбинация от продукти на Living proof ? bouquet

Да комбинираш серии или да пазаруваш конкретни серии?
Аз имам 3: PHD,No Frizz, Restore + нощната грижа.

Първата е за безпробемни коси,слабичка е.
На дъщеря ми се отразява добре,при мен е просто чиста коса.Финишът 5-in-1 е добър,сравнявам го като ефект с CC крема на Алтерна.

Серията за фриз не ми обира фриза и категорично няма купя повторно.А,това май ми е Разочарованиято за 2015.
Серията за увредена коса е на нивото на Редкен Икстийм за моята коса,но за същите пари,че и по-малко,ще намериш също толкова сполучливи продукти.

Нощната грижа е много добра.На леко мръсна коса,слагат преди лягане,с идеята на сутринта да се изкъпя,а като се събудя,косата ми е като чиста,с обем,самият косъм е лъскав.И като влезеш в банята и я намокриш,усещаш на момента една полираност,все едно току що си отмила маска.

За други продукти не мога да се изкажа.Чета отлични отзиви за серията за обем(Full).

Мерси за мнението слънце, беше ми много полезна, изпратих на Денси офертата им за салони ако те интересува ще ти покажа цените им да ти поръчам нещо, което си харесаш! Heart Eyes

# 469
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Нощната грижа е ето тази:
http://www.livingproof.com/buy/perfecthairday-nightcap-overnight-perfector

Много си мила,Астравера,но живея в Щатите и тук ги има на всеки ъгъл. #Silly

# 470
  • Пловдив
Нощната грижа е ето тази:
http://www.livingproof.com/buy/perfecthairday-nightcap-overnight-perfector

Много си мила,Астравера,но живея в Щатите и тук ги има на всеки ъгъл. #Silly

Много съм зле, но през мобилното приложение не виждам от къде си ooooh! Благодаря ти за линка! bouquet

# 471
Четох хубави неща из чуждите форуми и блогове за living proof Simple Smile Дали няма да дойдат и към БГ ?
Може и да накарам брат ми да ми вземе и да изпрати по годеницата му когато си идва .
Искам да си взема Еликсир  Kerastase Ultime .
Koй обаче е подходящ за по тънка и боядисана коса.Виждам ,че има за боядисана коса към него ли трябва да се насоча? Отежняват ли косата тези елексири и как се отразяват на косата ?

# 472
  • Пловдив
Чаровна имат ги тук продуктите, но зареждат само салони не им се занимава явно със сайтове и продажби, до колкото знам фирмата вносител има друга основна дейност, а тези продукти им е само за асортимент.

# 473
Чаровна имат ги тук продуктите, но зареждат само салони не им се занимава явно със сайтове и продажби, до колкото знам фирмата вносител има друга основна дейност, а тези продукти им е само за асортимент.
В Плевен не съм попадала на салон който да работи с тези продукти.Масово са със селектив, алфапарф, керастаз и лореал .Поне тези които съм посещавала са само с тези продукти .Основно залагат на Лореал Simple Smile

# 474
  • Пловдив
Аз вчера успях да пробвам мостричките на Алтерна ТЕН. Не знам как успявате да използвате половината мостра от шампоана за измиване на дълга коса  Simple Smile Моята е над раменете, но явно защото е гъста и мострите никога не ми стигат.
Та лукса на серията се усеща още с измиването, просто си личи високия клас. Аз я усетих много балансирана, защото нито ми се разлигави косата, нито се заплете. Можех спокойно да прокарам пръсти през нея, без запъване.
Блясък имаше още на мокра коса, а след като я изсуших направо лъщеше. Прави ми впечатление, че прическата ми се задържа горе-долу до днес. Косата ми е много непокорна и обикновено на другия ден няма и помен от прическа. Преди сушене напръсках с микромиста на Алтерна и малко масло Мороканойл на връхчетата. Докато сушах с четка (за пръв път използвах новата четка на Морокан с глигански косъм) много ми се наелектризира косата, но като приключих стана много гладка и подредена.
Определено серията ми хареса, но за момента не мога да си позволя цените, на които се предлага.

# 475
  • Бургас/Пз
Добро утро, прекрасни момичета Simple Smile

Благодаря на Фрея и Сетони за съветите. В крайна сметка успях и да се боядисам , и да сложа ботокс ампулата.  Mr. Green

За пореден път ще похваля Wella Iolor Touch - уникална е тази боя, сигурно е най-доброто от безамонячните бои , които съм ползвала, аз съм пробвала почти всичко без амоняк, за което съм чувала. Смесих две бои - една четвърт от  6/71 и половинка от 8/71 с едно шишенце окислител и се получи точно млечното шоколадово , което исках, с леки медни оттенъци. За първи път ми се получава желания цвят още веднага след боядисването. Измих с Вела Брилянс, подсуших добре и сложих Ботокс ампулата. Много е странно усещането, става една такава странна твърда косата. Запечатах с ботокс маската за тънка и финна коса и стоях приблизително 40 минути. Доста обилно се бях омазала, но при измиването почти нищо не падна, което ме кара да мисля, че косата е поела голямата част. Казано честно очаквах малко по уау резултат в уплътняването на косата от ботокса, но тя моята си е толкова тънка, че и на това съм доволна.

И да си повторя пак въпроса за PHYTO REPAIR dual complex TM Професионална терапия за възстановяване на косата С колаген и стволови клетки някой ползвал ли я в домашни условия??

# 476
И аз точно този проблем имам със серията Тен-голямо наелектризиране.Стига чак до залепване на косата за дрехите,за мен.Отделно бия ток като пипна някой  Mr. Green Утре ще пробвам мострите от Арлен и окончателно ще оформя мнението си за серията.

# 477
  • Чукарландия
BBeLLa, напълно възможно е шампоаните да ти идват твърде изсушаващо и заради това да имат такъв ужасен ефект. Няма да забравя миналата година, когато си изрусих дължините и сложих любимата си домашна протеинова маска какво се случи - коса супер заплетена, косъмът буквално на ситни малки вълнички, сухота, никакъв блясък и супер трудно разплитане. Тогава започнах яко да хидратирам, докато косъмът се изправи и изглади, да придобие защитен филм от силикони и т.н., който да улесни разресването и подпомогне формата. След доста дълго време, може би два, три месеца само на хидратация я карах миналото лято, започнах да вкарвам и протеин. С една дума - откажи се временно от протеиновите продукти  Peace

Freya, благодаря за отговора. Лошото при мен е, че такова заплитане ми се получава от хидратиращи шампоани. Дали това да означава, че трябва да ги спра и да наблегна само на протеинови серии, както ме е посъветвала Вивиан?!? Rolling Eyes

Бела, мисля си, че косата ти има нужда от силен протеин с това оплитане. Направи си няколко поредни миенета със силен протеин.

Голямо чудене пада. Дали ще е правилно само протеинова серия да ползвам дълго време - напр. 3-4 седмици. Имам Абсолют Рипеър Липидум на Лореал, нали тя е протеинова? Hug

И не на последно място:

Искам такава коса! И цвят и дължина! Сега и веднага! Joy

# 478
Магнолийке,задължително ще споделя.Обикновения и екстрийм не бяха уау за косата ми.Нооо,с портокала може да е различно  Hug

# 479
Добро утро, красавици!  Hug

Давам отчет за термото на Секси хеър (същото е като това в Арлен - http://freakonaleash.snimka.bg/other/kosa.585716.36455114 ; http://freakonaleash.snimka.bg/other/kosa.585716.36455115).

За да направя възможно най-обективен експеримент, вчера мих с ДПШ (О-Б-И-Ч-А-М ДПШ!!! Heart Eyes), сложих лека маска и термокрема Митик ойл и си легнах. На сутринта, на вече изсъхнала коса, започнах голямото пръскане със Секси спрея. Пръсках от близо, отдалеч, опитах се да пръскам първо на ръцете и после да разнасям по косата (не става, много бързо се "изпарява" - точно като лак за коса). Резултатът - същият  Confused - докато разреша и продуктът сякаш го няма. Забелязваше се нещо като по-влажни и фризи кичури само на няколко кичура около ушите. Реших да не прекалявам чак толкова и започнах да къдря с пресата. Стана много добре, ОБАЧЕ косата се клечкоса - не знам дали се вижда от снимката (http://freakonaleash.snimka.bg/other/kosa.585716.36455117), но кичурчите се деляха на отделни някак мазнеещи снопчета. Иначе резултатът никак не е лош - косата е лъскава и честно казано нямам голяма драма с омазняването  Grinning. Та, ще го мъча докрай и в различни комбинации - много искам да го харесам!  Blush

AlexaS, аз също за това олио на Лакме питах: http://www.zlatnaribka.com/olio-za-kosa-all/lakme-olio/bio-argan-oil-lakme-125-ml  Peace

Bella, тук Липидиум е коментирана най-вече като протеинова серия. Аз съм сравнявала състава й с този на Редкен Екстрийм и по съставки изглеждат доста сходни (поне доколкото аз се ориентирам в съставите   Crazy ), НО при мен ефектът никак не е сходен в полза на Редкен  Heart Eyes . Струва ми се , че Липидум би утежнил при толкова продължително ползване?  Thinking

Скрит текст:
Не знам за косата, но аз се влюбих в това: https://www.instagram.com/p/BALsYf1G8-M/?taken-by=gypsylovinlight  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Приятен ден, момичета!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт